Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πέτρος Τατούλης

Γέφυρες προς ΠΑΣΟΚ, βολές κατά Σαμαρά
Την πρώτη συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου ως υποψήφιος Περιφερειάρχης έδωσε ο πρώην υπουργός κ. Πέτρος Τατούλης, χθες, στο Ραδιοφωνικό σταθμό Καλαμάτας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Η Καλή μέρα από την ΕΡΑ φαίνεται» και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Ποτέα και Μαρία Τομαρά.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για όλους και για όλα, δείχνοντας ανοιχτή διάθεση να υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη νέα Ν.Δ., που όπως είπε πάντως, δεν είναι αυτή του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τατούλης μίλησε εγκωμιαστικά για τον θεσμό του «Καλλικράτη» λέγοντας: «Ο “Καλλικράτης” είναι ένας νέος θεσμός που γίνεται στη βάση μιας ευρύτερης προσπάθειας, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με κύριο στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, η καλύτερα την επανίδρυση του κράτους. Ο “Καλλικράτης” δεν είναι απλά ένας αυτοδιοικητικός θεσμός, αλλά βαθύτατα πολιτικός θεσμός, μιας και μπαίνει στην προτεραιότητα της πολιτικής ατζέντας, με κύριο στόχο την επανίδρυση του κράτους».

Συνεχίζοντας, έριξε ευθύνες στη Ν.Δ. για τη μη επανίδρυση του κράτους, όπως είχε εξαγγείλει, σημειώνοντας: «Θα ήθελα να θυμίσω ότι πριν από τις εκλογές του 2004 η Ν.Δ. είχε “συμβολαιοποιήσει” την πολιτική της, κάνοντας αναφορά σε μια στρατηγική πολιτική, που ήταν η επανίδρυση του κράτους.

Δυστυχώς, παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες, που συνεχώς έπαιρνα, για να προχωρήσει μια τέτοια πολιτική, τελικά η Ν.Δ. φάνηκε αναποτελεσματική και ασυνεπής με τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2004 και 2007. Η χώρα υπέστη όλη αυτή τη σημαντική καταστροφή, γιατί ακριβώς δεν προχώρησε σε τέτοιες θεσμικές πρωτοβουλίες που θα έδιναν νόημα και περιεχόμενο στην επανίδρυση του κράτους». Επίσης πρόσθεσε ότι «ο “Καλλικράτης” αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την επανίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους», ενώ αναφερόμενους στους πολιτικούς φορείς είπε πως «οφείλουν να βοηθήσουν να επιτευχθεί μια τέτοια πολιτική και όχι να εξακολουθούν να παραμένουν σε μια μικροκομματική και ιδιοτελή πολιτική, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση οποιασδήποτε πολιτικής πρωτοβουλίας, η οποία είναι υπέρ του πολίτη και της χώρας».

Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης για την περιφέρεια, είπε πως «η μάχη αυτή είναι βαθύτατα πολιτική», προσθέτοντας ότι δεν συμμερίζεται καθόλου την άποψη «που έχει διατυπωθεί από πλευράς Ν.Δ. πως η αναμέτρηση αυτή είναι μια αυτοδιοικητική μάχη». Ακόμα επισήμανε, ότι ο νέος θεσμός «θα πρέπει να υπηρετηθεί από πρόσωπα που πιστεύουν στο θεσμό κι όχι από πρόσωπα που επελέγησαν σύμφωνα με τις ανάγκες της σημερινής πολιτικής μάχης».

Μιλώντας για την δική του πρόταση ο κ. Τατούλης είπε ότι αυτή «δεν έχει να κάνει με μια διαδικασία που θέλει συνεννόηση κάτω από τα τραπέζια. Έχει να κάνει με την ίδια την κοινωνία, είναι μια ανατρεπτική, ρηξικέλευθη πρόταση που δεν μπαίνει στη λογική της διαχειριστικής πολιτικής». Επισήμανε δε πως «κύριο στοιχείο της είναι να έλθει σε ρήξη με όλες τις δομές και αντιλήψεις που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε αυτά τα αδιέξοδα».

Ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αυτός αποτελεί «πονοκέφαλο» για τη Ν.Δ. σημείωσε: «Η πρότασή μου προϋποθέτει να απεγκλωβιστούμε από κομματικές αντιλήψεις και κομματικούς μηχανισμούς και να δημιουργήσουμε πολιτικές που θα κάνουν την υπέρβαση. Γι’ αυτό, δεν με ενδιαφέρει αν έχει «σπαζοκεφαλιές» η Ρηγίλλης, ή οποιοσδήποτε άλλος κομματικός μηχανισμός. Με ενδιαφέρει η πολιτική πρωτοβουλία να είναι ανανεωτική και εκσυγχρονιστική και να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που είχε να κάνει σε ενδεχόμενη στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τατούλης είπε: «Δεν απευθύνομαι στα κόμματα, αλλά στην κοινωνία, σε όλους τους πολίτες. Λέω την άποψή μου κι ας αποφασίσουν τι θέλουν. Επιδίωξή μου και στόχος μου είναι να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου πιλοτική. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Είμαστε υπέρ μιας πολιτικής χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Αν τα κόμματα κάνουν την υπέρβασή τους και σταματήσουν να επιλέγουν με βάση της κομματικής λογικής και στηρίξουν τη δική μας πρόταση, θα δείξουν ωριμότητα. Κάθε κόμμα, μακάρι να κάνει αυτήν την υπέρβαση».

Όσον αφορά με τη σχέση του με τη Ν.Δ. ο κ. Τατούλης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αφού υπενθύμισε τις διαγραφές του από το κόμμα και ιδιαίτερα στην τελευταία, αφού την χαρακτήρισε αυθαίρετη και αντικανονική, παραδέχτηκε πως είπε «σκληρά πράγματα που πίστευα όχι γιατί αντιδίκησα προσωπικά με τον προηγούμενο πρωθυπουργό, αλλά γιατί πίστευα πως μπορούσα να αναταράξω τα λιμνάζοντα νερά για να μη φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε».

Σχετικά με τις σχέσεις του με τον Αντ. Σαμαρά, ο κ. Τατούλης είπε: «Η εντολή που του έδωσε το εκλογικό σώμα της Ν.Δ. στη νέα ηγεσία είναι να υλοποιήσει εκείνο που είπε ο κ. Σαμαράς για τα “ τζάκια” και για την απομάκρυνση όλων όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Η σημερινή ηγεσία ουσιαστικά υποστηρίζει και καλύπτει την προηγούμενη κατάσταση. Αυτό στα μάτια μου και στα μάτια των πολιτών είτε της Ν.Δ. είτε άλλων κομμάτων, είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Είναι ακριβώς η ίδια η έκβαση του παλιού. Η νέα Ν.Δ. δεν είναι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά,, είναι η άλλη Ν.Δ. της απογοήτευσης των προσδοκιών, η Ν.Δ. που ντράπηκε γι’ αυτά που έγιναν επί των ημερών των κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή. Σ’ αυτήν τη Ν.Δ. απευθύνομαι , σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις υγιείς δυνάμεις».

2 σχόλια:

  1. Είναι η πρώτη φορά που θα χάσει πανηγυρικά ο Δράκος, αν αγνοηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και θέλει να είναι και υποψήφιος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Θεωρεί σίγουρο νικητή ο Σαμαράς.
    Με τέτοιες εκτιμήσεις, τι προκοπή να περιμένει κανείς;
    Μόνο ο Βουδούρης δείχνει να .... εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα