Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τριφυλία! Γιατί θέλουν κάποιοι, να βάλουν υποψηφιότητα δημάρχου;

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής, με τον Θεόδωρο Σαπέρα

Επιτέλους φτάνει ο κόμπος στο χτένι! Μετά από μια μακρά, μάλλον περίοδο, τα κόμματα  φτάνουν  στο τέλος ! Ορίζουν, μεταξύ αυτών που άντεξαν την διαδικασία, τους πλέον κολλητούς, τους πλέον έμπιστους ή συγγενείς τους και τους παρέχουν .......τον χρησμό........ ελπίζοντας σε ανταπόδοση και επιστροφή! Τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και κομματικό! Σιγά μην ψάξουν να βρουν τους ικανούς!!! Σιγά μην τους ενδιαφέρει!!!! Έτσι και αλλιώς έχει αποδειχτεί, ότι δεν είναι οι ικανότεροι ούτε οι καλύτεροι, όλοι αυτοί που μας κυβερνούν. Συνεπώς..... αλλά μέχρι σήμερα δεν εξετάσαμε ίσως καλά και τους υποψηφίους. Ποιοι είναι; Γιατί θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα; Απευθυνθήκαμε γι΄ αυτό, στον φίλο του filiatrablog, τον κο Θεόδωρο Σαπέρα, Δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ", ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε μόνος του, χωρίς χρίσμα και δεν έλαβε την εξουσιοδότηση των συμπολιτών του, προκειμένου να μπορέσει να διοικήσει τον Δήμο. Είναι επίσης υπάλληλος του ΙΚΑ και νομίζω πως είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μας απαντήσει και λόγω πείρας.... Ο ίδιος αναρωτιέται και ψάχνει να βρει τα γιατί......-Τι είναι αυτό που  σπρώχνει κάποιους να θέλουν να είναι υποψήφιοι; Είναι ένας τρόπος αντίδρασης στα παράλογα που συμβαίνουν ή μια επιθυμία ας πούμε αυτοεπιβεβαίωσης; Είναι το εγώ που προηγείται, ή η δυνατότητα της όποιας μορφής αντίδρασης; Είναι η διάθεση, ας πούμε που καταλαμβάνει κάποιους πεφωτισμένους, κάποιους διανοούμενους, στοχαστές, αγωνιστές, οραματιστές σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης όπως αυτή που διανύουμε; Ανθρώπων που θέλουν να ηγηθούν σχημάτων, που θα βοηθήσουν τους πολίτες να αντιταχθούν στην πίεση και καταπίεση της κεντρικής εξουσίας, να ελπίσουν και πάλι σε ένα δίκαιο κράτος που μπορεί να απλώσει το δίχτυ προστασίας πάνω τους, που θέλει αλλά και μπορεί και όχι σε αυτό, το αδύναμο κράτος, που αποδεδειγμένα πλέον, αδυνατεί να δώσει λύσεις, αλλά ούτε και μπορεί να υποσχεθεί ένα καλύτερο μέλλον; Η απογοήτευση των πολιτών είναι δεδομένη, καταγράφεται μάλιστα, σε υψηλότατα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά δυστυχώς, ως επί το πλείστον εκεί εξαντλείται.

-Ή μήπως είναι κάποιοι άνθρωποι εύκαμπτοι, που είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν την οποιαδήποτε υπηρεσία στο βαθύ κράτος, φτάνει να γλείψουν και αυτοί κάποιο από τα κόκαλα που περισσεύουν από τους μη ηθικούς αλλά νόμιμους;
Ανθρώπων που κινούνται δηλαδή, στα πλαίσια της καθημερινότητας και έχουν αποδείξει από το παρελθόν, ότι δεν είναι…. ταγμένοι για μεγαλεπήβολα σχέδια, για οράματα και σχέδια για την κοινωνία.
Ανθρώπων που λογαριάζουν τα μικροσυμφέροντα και όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν την νομιμότητα, αλλά την παζαρεύουν έναντι μερικών μονάδων ψήφων! Τι να μας πούνε οι άνθρωποι αυτοί, όταν σε αποδεδειγμένες και ομολογημένες απάτες φρόντιζαν να παρέχουν την προστασία τους και την υπεράσπισή τους;
Είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα που κυριάρχησαν στην μικρή μας κοινωνία , όπως και η δράση και αντίδραση, αυτών που ήθελαν να διαχειριστούν τα δημόσια πράγματα, εξ’ ονόματος των πολιτών!

Είναι η ώρα λοιπόν, που φτάνει κανείς στο ταμείο και πρέπει να πάρει την αμοιβή του. Λαμβάνοντας ή πληρώνοντας το τίμημα των υπηρεσιών του!

Ο Λαός δεν ξεχνά! Έρχεται η ώρα που πρέπει να το αποδείξει! Και νομίζω ότι είναι ώριμος πλέον να πράξει το καθήκον του!
Σημείο αναφοράς σε όλες τις περιπτώσεις, ο λαός! Δυστυχώς ο διανοούμενος , ο πνευματικός, ο καλλιτεχνικός , ο περισπούδαστος άνθρωπος…. σήμερα δεν υπάρχει. Ο πνευματικός κόσμος έχει σιγήσει. Μένει απλός θεατής των τεκταινομένων, κομμάτι κι αυτός του συστήματος.
Μένει λοιπόν ο απλός λαός, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο αγρότης,ο μικροεπιτηδευματίας , ο μικροεπαγγελματίας ….που πρέπει να πάρει τις τύχες ολόκληρου του έθνους, ολόκληρης της κοινωνίας στα χέρια του και να βροντοφωνάξει:Φτάνει πια, ως εδώ δεν πάει άλλο!! Φτάνει πια η κοροϊδία ! Και να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Να τον αναγκάσει να απολογηθεί! Και να τον κάνει να νοιώσει την ανάγκη να κρυφτεί!!!!
Δεν μπορεί να επιτρέπει ακόμα την κοροϊδία! Δεν μπορεί να βροντοφωνάζει σαν χότζας, ότι θέλει το χρίσμα…. Αλλά τίθενται επικεφαλής………… υπερκομματικού, απολίτικου συνδυασμού, για να μπορέσουμε όλοι μαζί….μπλα, μπλα, μπλα!!!!! Τι ξεφτίλα……..

Όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας πουν ότι τάχατες ονειρεύονται και ελπίζουν σε ανατροπές και άλλα τέτοια εύηχα και ευκολοχώνευτα θα πρέπει να ξέρουμε και να ξέρουν ότι είναι μάλλον αιθεροβάμονες. Για ένα πολύ απλό και προφανή λόγο! Για να υπάρξει αναστροφή από τον κατήφορο που έχουμε πάρει, για να γίνει μερική ή ολική ανατροπή, κάποιος πρέπει να την εμπνεύσει και να την προετοιμάσει. Να δημιουργήσει ένα όραμα τέτοιο που να μπορεί να το κάνει όραμα όλων των απογοητευμένων. Να μετουσιώσει την οργή και την απογοήτευση σε κάτι καινούργιο, με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Σήμερα που οι πολιτικοί ταγοί της κεντρικής πολικής σκηνής, δεν μπορούν πια να εμπνεύσουν ιδέες και οράματα, αυτό το βάρος πέφτει στους ώμους των αυτοδιοικητικών! Ποιών αυτοδιοικητικών όμως; Εκείνων που παρακαλούν να πάρουν το χρίσμα; Στους κομματικοδίαιτους κομπάρσους που επαληθεύουν το ότι ….οι τσάτσοι παν μπροστά; Σίγουρα όχι!
Αλλά σε αυτούς που υπάρχει το οραματικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και θα δομηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, που θα δημιουργήσει ελπίδα και αποτέλεσμα
και δεν θα είναι ούτε ταπεινοί υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας, αλλά και ούτε οι όποιες ενέργειες, θα έχουν την μορφή οργισμένου πλήθους που κραυγάζει άναρθρα καταδικάζοντας τα πάντα όλα, αλλά μην προτείνοντας τίποτα.
Αλλά για όλα, είπαμε, αποφασίζει ο Λαός! Αυτός ο Περήφανος λαός, που αλοίμονο, κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν να τον κοροϊδεύουν!!!!!!! 

19 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ!!ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΟΡΑΜΑ Η ΔΕΝ ΕΙΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θόδωρε, καλά τα λες. Αλλά για ποιόν τα λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρητικά, καλά τα λέει, στην πράξη όμως;
    Αφού όλοι ίδιοι είναι, πως θα προστατευθούμε απο τους προστάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά, μην είναι οραματιστές!!!!!!
    Για την τσέπη τους κοιτάνε όλοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα ληγούρια, τα πιράνκας, οι απατεώνες και τα λοιπά καλά παιδιά έχουν απομείνει να ασχολούνται με αυτά! Έχετε δει κανα καλό; και αν απαντήσετε ναι, θα σας πω ότι κάνετε λάθος!
    δεν είναι καλός, έτσι τον νομίζετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργος Λ.Αυγούστου 19, 2010

    Καλά μας τα λέει ο κος Σαπέρας, δεν μας λέει όμως γιατί κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν!!!!
    Μήπως έχει μεγαλύτερη αξία να μάθουμε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη απροθυμία;
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως θα έπρεπε να παιρνάνε απο κάποια... συνέντευξη οι υποψήφιοι,ή απο κάποιο ιατρικό συμβούλιο για να μαθαίναμε γιατί θέλουν να βάλουν;
    τουλάχιστον μερικοί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ γιατί έβαλες κε Σαπέρα; Μήπως μπορείς με απλά λόγια να μας πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι παραπονιούνται και όλοι ξαναβάζουν!!!
    Δεν αποχωρεί κανένας. Γιατί;
    Αλήθεια αυτοί που έλεγαν ότι θα παραιτηθούν,σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, τι έγινε; Παραιτήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά για αυτούς που λένε, αλλά δεν θα βάλουν ποτέ υποψηφιότητα, δεν μας λες τίποτα Σαπέρα.
    Γιατί το κάνουν;
    Κάποιοι λένε,οι κακές γλώσσες, για να διεκδικήσουν κάποια έμισθη θεσούλα!!!! και όσο πλουσιότεροι είναι, τόσο περισσότερο την κυνηγάνε !!!!!!
    περιμένετε και θα δείτε!
    επιπλέον, θα μας πούνε, ότι χάριν Κομματικής ενότητας, θα συμμετέχουν και αυτοί, ως απλοί στρατιώτες..... παραμύθια της χαλιμάς!!!!!!
    Ανθρωπάκια είναι!!!!! και νομίζουν ότι μας κορόϊδεψαν, οι κακομοίριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαπέρα, ο Ξύγκας γιατί δεν βάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, είσαστε όλοι άχρηστοι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλά σε αυτούς που υπάρχει το οραματικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και θα δομηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, που θα δημιουργήσει ελπίδα και αποτέλεσμα
    και δεν θα είναι ούτε ταπεινοί υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας......
    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .....Για να υπάρξει αναστροφή από τον κατήφορο που έχουμε πάρει, για να γίνει μερική ή ολική ανατροπή, κάποιος πρέπει να την εμπνεύσει και να την προετοιμάσει. Να δημιουργήσει ένα όραμα τέτοιο που να μπορεί να το κάνει όραμα όλων των απογοητευμένων. Να μετουσιώσει την οργή και την απογοήτευση σε κάτι καινούργιο, με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον......
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
    ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ!
    ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η διαδικασία της αυτογνωσίας είναι, στην πραγματικότητα, μια εκπαίδευση σ΄ έναν καινούργιο τρόπο σκέψης, εμπειρίας και κυρίως δράσης...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συμφωνια δημαρχος ο γαργαλεος και τρεις αντιδημαρχοι απο τα φιλιατρα ,για να ελενχουν την αγορα και τους μεταναστες,,, ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ,ΛΟΥΠΗΣ, ΓΑΜΠΡΟΣ,ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, Τουλούμης υποθέτω ο Ξύγκας
    Λούπης << ο λούπης
    Γαμπρός << ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, ρε Σαπέρα,όταν τα έγραφες, τον Κατσίβελα είχες υπόψη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αργα το κατάλαβα, αλλά το κατάλαβα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα