Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

"Άντε γεια" Κοσμόπουλου, Μπούρας στο προσκήνιο....

"Άντε γεια" Κοσμόπουλου, Μπούρας στο προσκήνιο
Πριν ξεκινήσει καλά- καλά η προσπάθεια για τη δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης, η οποία θα συμμετείχε στις εκλογές του Νοεμβρίου, με τη συνεργασία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, έμεινε από… καύσιμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β. Κοσμόπουλος, ο οποίος προοριζόταν για επικεφαλής του σχήματος, αποφάσισε, τελικά, για μια σειρά από λόγους, να επιμείνει στην απόφαση για μη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει, όπως είναι φυσικό, σε… σημείο μηδέν και πάλι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στήριζε την προσπάθεια των τριών επικεφαλής (Δ. Αλευράς, Β. Κοσμόπουλος, Ντ. Τσερώνης) για κοινή κάθοδο.


Η τελευταία συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν οι βασικοί πολιτικοί παράμετροι του δημοτικού σχήματος συζητήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στην Πύλο, σε συνάντηση μεταξύ των Δ. Αλευρά και Β. Κοσμόπουλου.
Χθες ο δεύτερος, για λόγους, κυρίως, προσωπικούς, ανακοίνωσε, τελικά, στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις εκλογές.

Όπως είναι φυσικό, τα νέα δεδομένα, που δημιουργήθηκαν, ανοίγουν και πάλι το φάκελο των εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας για το κυβερνών κόμμα, το οποίο ήδη, μέχρι σήμερα, έχει χάσει πολύτιμο προεκλογικό χρόνο και κινδυνεύει να παραδώσει…αμαχητί το μεγαλύτερο δήμο του Νομού στα χέρια της Ν.Δ..
Μετά την άρνηση του κ. Κοσμόπουλου τα στελέχη του κόμματος φαίνεται να επανεξετάζουν, κατ’ αρχήν, το θέμα της υποψηφιότητας του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Χρ. Μπούρα και του σημερινού δημάρχου Θουρίας Γ. Σκαλαίου. Ο πρώτος, έχει ρωτηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τις διαθέσεις του και φαίνεται να μην έχει αποκλείσει την πιθανότητα της συμμετοχής του στις εκλογές, εφόσον, υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Σκαλαίος έχει εκφράσει με τη σειρά του τον προβληματισμό του για τις διαδικασίες που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα προκειμένου να επιλέξει υποψήφιο και τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να έχει μία ακόμα συνάντηση με τον Ντ. Τσερώνη, σε μια προσπάθεια να συζητηθεί το ενδεχόμενο αλλά και οι δυνατότητες να υπάρξει ένα ανεξάρτητο – κατ’ αρχήν- σχήμα το οποίο θα συμμετάσχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα