Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ : Αποδοκιμάζει τη στάση του Ν. Τζώρτζη

Την αντίθεσή της στον τρόπο που επέλεξε να προωθήσει την υποψηφιότητά του για το νέο δήμο Μεσσήνης ο υποψήφιος δήμαρχος Νικ. Τζώρτζης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Τζώρτζης με τη στάση του παραβίασε όλες τις συμφωνίες που υπήρξαν, και με τη δική του σύμφωνη γνώμη, για την ανάδειξη από πλευράς του κόμματος του επικεφαλής για το Δήμο Μεσσήνης. Μετά από την εξέλιξη αυτή η Νομαρχιακή Επιτροπή ζητά από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα σε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου, επιλέγοντας έναν εκ των συνυποψηφίων Αβιζιώτη και Πετρόπουλου.

Με την ψήφιση του Καλλικράτη, το συλλογικό ΠΑΣΟΚ και η ελληνική κοινωνία καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, την αλλαγή που είναι ικανή να αλλάξει την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών και της ίδιας της χώρας μας. Κυρίαρχος για εμάς στόχος το συλλογικό αγαθό και η κατοχύρωση αυτού μέσα από συλλογικές, κοινής αποδοχής, διαδικασίες.
Πριν δύο μήνες περίπου το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων που πρόκειται να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.
Για το Δήμο Μεσσήνης το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων δέχθηκε για αξιολόγηση και την αίτηση – αυτοπρόταση που κατέθεσε ο κ. Τζώρτζης για στήριξη, με τη δήλωση και δέσμευση του ότι αποδέχεται τις καθορισμένες διαδικασίες αξιολόγησης και ότι θα σεβαστεί και θα στηρίξει την τελική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο δήμαρχο, δήλωση και δέσμευση άλλωστε που αφορούσε και αφορά όλους όσοι με αυτοπρότασή τους ή ετεροπρόταση άλλων αποδέχθηκαν και εντάχθηκαν στις διαδικασίες αυτές. Στη συνέχεια ο κ. Τζώρτζης και πάλι αβίαστα και αυτόβουλα και με δική του απόφαση, συμμετείχε στις συσκέψεις και διαβουλεύσεις που επακολούθησαν στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, μάλιστα δε ήδη και από την πρώτη σύσκεψη ο κ. Τζώρτζης αποδέχθηκε την πρόταση που κατατέθηκε για να πάνε σε κάλπη προκριματικής εκλογής οι ενδιαφερόμενοι για την ανάδειξη του υποψηφίου και μάλιστα σε εκλογή στην οποία θα μπορούσε να ψηφίσει η κάθε δημότισσα και ο κάθε δημότης του νέου Δήμου Μεσσήνης.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, αρμόδιο κλιμάκιο, Ν.Ε. και Π.Ε.), αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση και συμφωνία των ανυποψηφίων για προκριματική κάλπη, σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι με μεταξύ τους διαβούλευση δεν κατέληγαν σε μια υποψηφιότητα. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε, με πρωτοβουλία του εκ των υποψηφίων κ. Αβιζιώτη ένας πρώτος κύκλος διαβούλευσης με όλους τους συνυποψηφίους του, που δεν είχε αποτέλεσμα, στη σύσκεψη που ακολούθησε στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο μεν εκ των συνυποψηφίων κ. Κουτσοδημητρόπουλος για τους δικούς του λόγους δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στις παραπέρα διαδικασίες αξιολόγησης, οι δε υπόλοιποι (Αβιζιώτης, Πετρόπουλος, Τζώρτζης), ζήτησαν και συμφώνησαν και πάλι η λύση να δοθεί με τη διαδικασία της προκριματικής εκλογής. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το τοπικό ΠΑΣΟΚ ζήτησε έγκριση για την προκριματική εκλογή από την κεντρική επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων, η επιτροπή την αποδέχθηκε ως διαδικασία και στις 25 Ιουλίου ημέρα Κυριακή, σε συνάντηση του αρμόδιου κλιμακίου της Ν.Ε. με τους κ. Αβιζώτη και Τζώρτζη τους καταστήσαμε γνωστό ότι η κεντρική επιτροπή αποδέχεται την πρότασή τους και πάμε σε προκριματική κάλπη και ότι η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Οι κ. Αβιζιώτης και Τζώρτζης στη συνάντηση αυτή επιβεβαίωσαν και πάλι τη σύμφωνη θέληση και απόφασή τους για τη διαδικασία αυτή. Μετά από αυτό και ενώ όλοι αναμέναμε πλέον τη σχετική εγκύκλιο από την κεντρική επιτροπή, ο κ. Τζώρτζης τρεις μέρες μετά την επαναβεβαίωση αυτή και χωρίς καμία άλλη επικοινωνία με το αρμόδιο κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποίησε στον τοπικό Τύπο ότι κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη δήλωση ότι αυτός και οι συνεργάτες του κατέληξαν στην απόφαση αυτή γιατί «άλλοι εξ αυτών υπερέβησαν κομματικά όρια και άλλοι ότι τα αγνοούν».
Στις 27-7-2010 το κεντρικό ΠΑΣΟΚ εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο και αυτή παρελήφθη από την Ν.Ε. στις 29-7-2010, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο κ. Τζώρτζης ανακοίνωνε την αυτόνομη και χωρίς καμία συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ κάθοδό του.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη το τοπικό ΠΑΣΟΚ για να διασώσει την ενωτική συμπόρευση όλων των εν δυνάμει συνιστωσών της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, παραβλέποντας την παραπάνω δήλωση του κ. Τζώρτζη, απευθύνθηκε προς αυτόν για μια τελευταία φορά και του ζήτησε να σεβαστεί τόσο τη δέσμευση και την υπογραφή του στην αίτηση – αυτοπρότασή του, όσο και τη συμφωνία του με τους άλλους συνυποψηφίους του για προκριματική εκλογή. Ο κ. Τζώρτζης ανέμεινε στην αθέτηση και της δέσμευσης και της υπογραφής του και αρνήθηκε την κρίση της κάθε δημότισσας και του κάθε δημότη στην κάλπη της προκριματικής εκλογής.
Μετά από όλα αυτά, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας σε κοινή συνεδρίασή της με τις Σ.Ε. των Τ.Ο. όλων των Δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο Μεσσήνης, εξετίμησε τη στάση και συμπεριφορά των ενδιαφερομένων υποψηφίων και αποφάσισε τα εξής:
• Αποδοκίμασε την παραπάνω στάση και συμπεριφορά του κ. Τζώρτζη
• Επαναβεβαίωσε την απόφαση για στήριξη υποψηφίου που σέβεται τις αρχές, τις θέσεις και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και όργανα του κινήματος, που διαθέτει το ήθος, την πολιτική και αυτοδιοικητική επάρκεια, τη θέληση να στηρίξει την διοικητική μεταρρύθμιση, τη γνώση και τη δύναμη να στεριώσει ο καινούριος Δήμος και να πάει ο τόπος μπροστά.
• Να ανακοινωθεί άμεσα από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ η επιλογή του υποψηφίου για στήριξη Δημάρχου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης μεταξύ των συνυποψηφίων κ. Αβιζιώτη και Πετρόπουλου.
• Η παραπάνω απόφαση να δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ.
Πολίτες της Μεσσηνίας ο «Καλλικράτης» και οι υπό συγκρότηση νέοι Δήμοι απαιτούν μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, συλλογικές προσπάθειες οραματικής και οργανωτικής προοπτικής, που μπορούν να υπηρετηθούν από λογικές και νοοτροπίες του «ΕΜΕΙΣ» και όχι στείρες πολιτικές του «ΕΓΩ».
Το συλλογικό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Και δουλεύει για το «Συλλογικό αγαθό». Αυτή είναι η φιλοδοξία μας για τις τοπικές κοινωνίες.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. Εχετε δικιο! Ήθελε χρίσμα!
    Μην του το δώσετε! Τιμωρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον πλάκα σας έκανε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ δεχτούμε ότι έκανε πλάκα, καλά σας έκανε!!!!!!! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!Χ!ΑΧ!Α!Α!Χ!Α!Χ!Α!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που καταντήσαμε!
    Σας πήρανε χαμπάρι και κάνουν αστειάκια!!!!!
    Υπομονή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούμε συνεχώς δηλώσεις,
    για πάγωμα μισθών, μειώσεις,
    επιδομάτων, μα και δώρων,
    επιβολή και άλλων φόρων,
    σύνταξη ένας δεν θα πάρει,
    συνέχεια καινούργια βάρη,
    κι εμάς, το μάτι μας γυαλίζει,
    που το ΠΑΣΟΚ, σοσιαλίζει!.


    και αλλο ενα...


    Οι ελεγκτές ορμούν στα υπουργεία,
    Οργανισμούς, ΟΤΑ και στην Υγεία,
    όλα τα ξετινάζουν κι ερευνούνε,
    παρατυπίες ψάχνουνε να βρούνε,
    μα όμως τι μ αυτό καλοί μου φίλοι,
    πρώτη φορά θα γίνουμε ρεζίλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα