Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Αυξήσεις - φωτιά από Σεπτέμβρη στα διόδια

Αυξήσεις 70% έρχονται από το Σεπτέμβριο στα διόδια Νεστάνης και Σπαθοβουνίου στον εθνικό δρόμο Κορίνθου –Τρίπολης-Καλαμάτας, όπως θα διαπιστώσετε αντιπαραβάλλοντας τον πίνακα των τιμών που ισχύει σήμερα με εκείνον που θα ισχύσει από 6 Σεπτεμβρίου.
Στα δίκυκλα η τιμή από 0,90 και 1 ευρώ ανεβαίνει σε 1,50 και 1,60 αντίστοιχα, ενώ στα οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα από 1,40 ευρώ στα 2,20 και 2,30 ευρώ.

Στα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ., οι τιμές από 3,50 και 3,60 ευρώ που είναι σήμερα θα σκαρφαλώσουν στα 5,60 και 5,90 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, σε οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ., από 4,90 και 5,10 ευρώ που κοστίζουν σήμερα, ανεβαίνουν στα 7,80 και 8,20 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Μορέα, «οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Στον αυτοκινητόδρομο, μετά και τις εργασίες που ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών και την παράδοση σε λειτουργία της σήραγγας Στέρνας (κλάδος προς Αθήνα), καθώς και των ενδιάμεσων τμημάτων μεταξύ των σηράγγων, θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία (Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και Ραψομάτη), μέσω των οποίων εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια η κυκλοφορία στο ορεινό τμήμα του έργου.

Τα τμήματα αυτά παραδίδονται σε κυκλοφορία μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου τμήματος Κορίνθου – Τρίπολης και θα επιτρέπουν στους οδηγούς να απολαμβάνουν πλέον ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με αναβαθμισμένη ασφάλεια και εξυπηρέτηση.

Επίσης, πρόσφατα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, το οποίο παρακάμπτει τις επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης και συντομεύει σημαντικά το ταξίδι προς την Καλαμάτα.

Επιπλέον, λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) – δύο προς Καλαμάτα (ο προϋπάρχων σταθμός «Αλέα» και ο νέος στο Σπαθοβούνι) και δύο προς Αθήνα (Νεστάνη και Σπαθοβούνι).

Σε όλα τα νέα τμήματα ισχύουν οι υπηρεσίες που παρέχει ο «Μορέας» από το 2008:

-24ωρη διαχείριση κυκλοφορίας (Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και κινητές μονάδες περιπολίας, συντήρησης-επέμβασης)

-Αριθμός έκτακτης ανάγκης 1866 και τηλεφωνική εξυπηρέτηση

-Οδική βοήθεια

-Ηλεκτρονικά διόδια / Εξυπηρέτηση συνδρομητών Αττικής Οδού (στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη)

Τέλος, για την ασφάλεια των μετακινουμένων ο «Μορέας» παρέχει κτηριακή υποδομή και οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Ήδη λειτουργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη, ενώ προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμη Τμήματος Τροχαίας και τριών Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (Ν. 3559/2007). Τα έσοδα από τα διόδια αποτελούν βασικό πόρο χρηματοδότησης του έργου».

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα