Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Προθεσμίες για εγγραφές των επιτυχόντων

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 13 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Επισημαίνεται ότι φέτος όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. θα εισαχθούν στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
Οι εγγραφές των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 13- 9-2010 μέχρι και 30- 9 -2010. Προϋπόθεση εγγραφής είναι η βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας για τους εισαγόμενους που δεν είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης Ελληνικού ή Κυπριακού Λυκείου. Αν δεν έχουν τη βεβαίωση αυτή, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εισαγόμενοι χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους. Επισημαίνεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά, που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθένας από τους εισαγόμενους, θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους, εκτός των Κύπριων υπηκόων, των οποίων οι φάκελοι θα σταλούν με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου απευθείας στις σχολές επιτυχίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους από 1-9-2010 μέχρι και 10-9-2010.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα