Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η «μάχη του Μοριά» κλειδί για τον Αντ. Σαμαρά

Η νίκη στην Πελοπόννησο θεωρείται ζήτημα τιμής καθώς είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του ιδίου και των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ

Θέμα «πολιτικής τιμής» θεωρείται για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά η επικράτηση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει συμβολική σημασία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σε αυτήν ανήκει η εκλογική του έδρα, η Μεσσηνία, ενώ ουσιαστικά είναι το πολιτικό του «κάστρο». Η Πελοπόννησος όμως έχει και άλλη μια ιδιαιτερότητα, καθώς είναι η πατρίδα των δύο αντιπροέδρων, των κκ. Στ. Δήμα (Κόρινθος) και Δ. Αβραμόπουλου (Αρκαδία), αλλά και του Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου (Αρκαδία) και άρα αποτελεί σημείο αναφοράς.
 Μια ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ στην περιοχή θα στείλει πολλαπλά πολιτικά μηνύματα και γι΄ αυτό η Ρηγίλλης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ολοι οι βουλευτές και τα στελέχη της περιοχής θα επιστρατευτούν, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πικρίες τους, όπως φάνηκε και από τη στάση τις τελευταίες ημέρες του γραμματέα συνδικαλισμού κ. Ι. Μανώλη, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε το χρίσμα αν και ήταν ο βασικός «μνηστήρας».

Πολλά κορυφαία «γαλάζια» στελέχη εκτιμούν ότι είναι μια περιφέρεια που πρέπει το βράδυ των εκλογών να είναι «μπλε» γιατί υπάρχουν πολιτικοί συμβολισμοί. Η απόφαση της ΝΔ να δοθεί πολιτική στήριξη στον νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκο χαρακτηρίστηκε ως μια αυτοδιοικητική και πιο «φιλική» επιλογή, που όμως δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από τους υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που ετοιμάζονται να δώσουν μάχη να μην εκλεγεί.

Η μάχη των εκλογών περιπλέκεται για τη ΝΔ, που έχει την υπεροπλία στην περιοχή, από την κίνηση του τέως υφυπουργού και τέως βουλευτή Αρκαδίας κ. Π. Τατούλη να ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την περιφέρεια. Η κίνηση του κ. Τατούλη έχει ανακατέψει την πολιτική τράπουλα στην περιφέρεια και δημιούργησε νέα πολιτικά δεδομένα, αφού ευελπιστεί να κερδίσει τη στήριξη όσων θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον κ. Σαμαρά.

Η αυτόνομη πορεία του κ. Τατούλη ασφαλώς και προβληματίζει τη Ρηγίλλης, αφού κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι ο αρκάς πολιτικός θα αποτελέσει πρόβλημα για τη ΝΔ. Και αυτό διότι υποστηρίζεται από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος είχε ζητήσει πολύ νωρίς να υπάρξει κοινή κάθοδος με τη ΝΔ με τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Επίσης ενδέχεται να έχει τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ διατηρεί και καλές σχέσεις με τον επικεφαλής του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φ. Κουβέλη. Ανοικτό παραμένει τι θα πράξει το ΠαΣοΚ που είναι διχασμένο εάν θα πρέπει να στηρίξει τον κ. Τατούλη, ο οποίος προχθές δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη η υποστήριξη της κυβερνητικής παράταξης. Σε αυτόν τον διχασμό επενδύει η ΝΔ για να εξουδετερώσει την όποια επιρροή έχει ο τέως υφυπουργός, που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχει τη μέγιστη επικοινωνιακή προβολή, ακόμη και από κρατικά ΜΜΕ.

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ! ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΧΩΡΙ, ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΘΑ ΠΑΕΙ....ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ!!!! ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ! ΙΔΡΩΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το πέτυχε! δΙέλυσε την Ν.Δ.
    Αλλά η δεύτερη φορά, θα είναι και η φαρμακερή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα