Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Συμβουλές σε ιδιοκτήτες και φοιτητές για τις φοιτητικές μισθώσεις

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 2010  

Γενικές πληροφορίες και συμβουλές προς ενοικιαστές & ιδιοκτήτες

Εν όψει της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων 2010, η ΠΟΜΙΔΑ για να βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και φοιτητές, ανακοινώνει τα εξής:

Η σημαντικότατη προσφορά κατοικιών για μίσθωση σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας, εξασφαλίζει τη στέγαση όλων με απόλυτα λογικές τιμές. Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως, με ελάχιστες γνωστές σ΄εμάς εξαιρέσεις, για το αυτονόητο: Να οργανώσουν γραφεία στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες, ή έστω ειδικές ιστοσελίδες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές φοιτητικής στέγης μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά στις εξής διευθύνσεις:
1. ΑΘΗΝΑ: Δωρεάν προσφορά - ζήτηση φοιτητικής στέγης στην περιοχή Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων, μέσα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.rento.gr , η οποία λειτουργεί και ως δωρεάν προσφερόμενη υπηρεσία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πειραιά προς τους φοιτητές τους, και ως δωρεάν υπηρεσία της ΠΟΜΙΔΑ προς τα μέλη της, με σημαντική επιτυχία.

2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Γραφείο Στέγασης τηλ.

2310-991372 & 73, 994168, 996743, 996771 και φαξ 2310 995112, ιστοσελίδα προσφοράς - ζήτησης φοιτητικής στέγης: http://dps.web.auth.gr/index.php?houses=form

3. ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γραφείο Στέγασης τηλ. 26510-97106, φαξ 26510-97024, ιστοσελίδα προσφοράς-ζήτησης φοιτητικής στέγης: http://enoikiazetai.uoi.gr

4. ΧΑΝΙΑ: Πολυτεχνείο Κρήτης: Γραφείο Στέγασης τηλ. 28210 37047 -8, fax 28210 28418, ιστοσελίδα προσφοράς-ζήτησης φοιτητικής στέγης www.tuc.gr/1060.html 5. ΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ: Αν λειτουργούν γραφεία στέγασης και σε άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, παρακαλούμε τους αρμόδιους να ενημερώσουν αμέσως το κοινό & εμάς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας να επιδείξουν στοιχειώδη σεβασμό στους πρωτοετείς φοιτητές τους, ιδρύοντας γραφεία στέγασης στις φοιτητικές τους λέσχες, ή έστω ειδικές ιστοσελίδες προβολής της προσφοράς και ζήτησης!

Τα υπόλοιπα μέσα για εκμίσθωση ή μίσθωση φοιτητικής κατοικίας είναι σήμερα τα εξής:

*ΑΓΓΕΛΙΕΣ στους πίνακες ανακοινώσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε άλλους χώρους έξω από τις σχολές, που αναρτούν οι ιδιοκτήτες προσφερόμενων κατοικιών.

*ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ έξω από τις κατοικίες και σε διάφορα κοντινά τοπικά δημόσια μέρη.

*ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ στον ημερήσιο, τον περιοδικό και τον ειδικό τύπο αγγελιών και το διαδίκτυο.

*ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, σε μερικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Τρίπολη, η Καστοριά (δείτε τον κατάλογο των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ στην ιστοσελίδα μας http://www.pomida.gr/  ).

*ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ, κατά προτίμηση των συνοικιών κοντά στις περιοχές όπου αναζητείται η κατοικία.

ΑΘΗΝΑ: Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, Χαρ. Τρικούπη 24, τηλ. 210-3621930

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλλογος Μεσιτών Θεσ/νίκης, Συγγρού 26, τηλ. 2310-525423

ΕΛΛΑΔΑ: Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, ευρετήριο διευθύνσεων οργανώσεων μεσιτών στις πόλεις της χώρας όπου λειτουργούν σωματεία-μέλη της : http://www.omase.gr/

ΕΠΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ:

1.Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων!!

2.Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

3.Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

4.Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

5.Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.

6.Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

7.Μακρυά από τα δήθεν "γραφεία πληροφοριών", τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρούν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι "πληροφορίες" τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ:

1.Διαβάστε και εφαρμόστε προσεκτικά τις οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ για τη σύναψη μισθώσεων που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας και στον ετήσιο "Οδηγό του Ιδιοκτήτη", και μην προτιμάτε το "καλό" μίσθωμα, αλλά τον καλό μισθωτή!

2.Χρησιμοποιείστε μόνον τα ειδικά μισθωτήρια φοιτητικών μισθώσεων, που διανέμονται από το Γραφείο Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ (Σοφοκλέους 15), και από την ιστοσελίδα μας http://www.idioktisia.gr/  , προσυπογραμμένα από το φοιτητή και τους γονείς του!

3.Ασφαλίστε αμέσως το μίσθιο ακίνητό σας! Σας θυμίζουμε ότι η ΠΟΜΙΔΑ έχει δημιουργήσει ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως τα μέλη της από κάθε ατυχία, φυσική καταστροφή, ανεύθυνη συμπεριφορά ή και κακοβουλία οποιουδήποτε σε βάρος της περιουσίας τους, με συμβολικό κυριολεκτικά κόστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα