Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Άκαρπη η συνάντηση Σαμαρά για Τριφυλία

Σε «δηλητηριώδες αγκάθι» εξελίσσεται το εσωκομματικό παιχνίδι στη ΝΔ για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Τριφυλίας και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ακόμη και μετά την προχθεσινή συνάντηση αυτοδιοικητικών με τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση.


Οι επικρατούσες, αυτή τη στιγμή, τάσεις είναι δύο, παρεκκλίνουσες και πολύ δύσκολα μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος. Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης καθώς και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τον «Καλλικράτη», το Δήμο Τριφυλίας, την προοπτική του νέου αυτού σχήματος, αλλά όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην επιλογή υποψηφίου Δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Φιλιατρών μετ’ επιτάσεως ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα επιλεγεί να μην είναι από την Κυπαρισσία, θέτοντάς αυτό, μάλιστα και ως όρο για να του παράσχει την όποια στήριξη, είτε εντασσόμενος στο Συνδυασμό είτε με άλλους τρόπους και ανθρώπους του.

Με το «αίτημα» (γιατί περί αιτήματος, ουσιαστικά, πρόκειται) συμφώνησε απόλυτα και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης!
Με γνωστές τις προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των τεσσάρων στελεχών της ΝΔ για να ηγηθούν Συνδυασμού, όπως αυτές έχουν κατατεθεί (Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, Γρηγόρη Γκότση, Βασίλη Παπαθεοδοσίου και Παναγιώτη Τσίγγανου) έγινε συζήτηση και για κάθε μία από αυτές με τις τοποθετήσεις να διαφέρουν.

Στο τραπέζι «έπεσε» και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του γιατρού Τάκη Κατσίβελα από τους Γαργαλιάνους (για τον οποίο ήδη έχουμε γράψει στο «Θ»).

Σε ότι αφορά τις προθέσεις του κ. Κατσίβελα, φέρεται να είναι διστακτικός και πολύ επιφυλακτικός, εξετάζοντας τα κωλύματα και ασυμβίβαστα του Νόμου και προβληματίζεται έντονα για τη «δυναμική Σαμπαζιώτη» στο βόρειο τμήμα του νέου Δήμου, η οποία δεν είναι ιδιαίτερη, αφού εκεί, στους Δήμους Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και την Κοινότητα Τριπύλης, υπάρχει ο μέγιστος βαθμός συσπείρωσης γύρω από την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Τσίγγανου (που έχει δηλώσει παρών στις κομματικές διαδικασίες επιλογής υποψηφίου) την οποία στηρίζουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, κομματικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ ο ίδιος έχει «πέρασμα» και στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά!

Άκουσε, αλλά δεν μίλησε

Τέλος, ολοκλήρωσε τις επαφές χθες με όλους σχεδόν τους ενδιαφερόμενους από τη Μεσσηνία για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αλλά εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το ποιοι υποψήφιοι τελικά θα στηριχθούν.

Απόψε το βράδυ, είναι πιθανό να παρευρεθεί στη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τεγέα Αρκαδίας, την οποία έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δράκος.

Ίσως θα είναι η πρώτη τους κοινή εμφάνιση και μάλιστα σε περιοχή της Αρκαδίας, προκειμένου να ενισχυθεί και η παρουσία του κ. Δράκου στην περιοχή καταγωγής του έτερου υποψήφιου Π. Τατούλη.

Φυσικά, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο κ. Τατούλης.

7 σχόλια:

  1. Τέτοιο μπέρδεμα, πρώτη φορά βλέπω! Όλοι βλέπουν ότι είναι μικροί και.... ο Δήμος μεγάλος!!!!
    Τελικά μην αμφιβάλλετε ότι η λύση του γρίφου θα είναι ......πατάτα!!!!!!
    Τόσο στην Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ, και οι χρησμένοι και οι δήθεν Αυτοδιοικητικοί...υπολείπονται!!!!
    ΆΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ο Ξύγκας που το παίζει....ανεξάρτητος!
    Ακροδεξιός είναι!
    Ξυπνάτε, κάτι όψιμοι ΠΑΣΟΚΟΙ, που τον κάνατε και φίλο!
    Ακρο-ακροδεξιός είναι!
    Αλλοιώς ξέρετε πως λέγονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που αποδυκνείονται απο τα πράγματα , πραγματικά κύριοι!
    Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν ούτε τι πρέπει να κάνουν!
    Μα αφού δεν ήταν ποτέ κύριοι, πως να ξέρουν;
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΥΓΕΝΕΙΑ .... αγνωστες λέξεις!
    κε Ξύγκα τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνήθη πρακτική της Ν.Δ είναι να μαζεύει τους
    ΚΝΙΤΕΣ που θέλουν να αναβαθμισθούν πολιτικά.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κο ΞΥΓΚΑ από το ΚΚΕ ξεκίνησε και μετά το παιξε δεξιός και μετά αναζήτησε την ανεξαρτησία του και βαπτίσθηκε
    ανεξάρτητος και το βασικό ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ αλλά στην πορεία οι τσέπες άλλαξαν γνώμη.
    Δεν ξέρω τώρα κάτι ανεπάγγελτοι κολλητοί του τι θα κάνουν μετά την 1-1-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΚΟΡΛΕΟΝΕ ΜΙΛΑΝΕ.... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ο αργηγός το παίζει δημοκράτης, ανικανότητα το λένε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΉ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ Ο ΞΥΓΚΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΣΤΑΥΡΟΥΣ
    ΔΕΝ ΕΛΕΝΧΕΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ.
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ.
    ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.
    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.
    ΑΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΑΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΓΚΑ, ΤΟΝ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ,ΤΟΝ ΓΚΟΤΣΗ (ΜΠΑΚΗΣ) ΤΟΝ ΛΟΥΠΗ ΚΠΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα