Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Κούρσα υποψηφίων για τα πολιτικά χρίσματα...

Περιφέρεια. Εδώ έχουμε τη μεγάλη κόντρα με τον πόλεμο των εντυπώσεων να επιχειρείται να παιχθεί στην τηλεόραση. Ο Π. Τατούλης σε αυτό το πεδίο χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με τη Ντόρα Μπακογιάννη με εμφανίσεις στα κεντρικά μέσα προσπαθεί να κερδίσει τον… πόλεμο των εντυπώσεων. Θυμόμαστε πολύ καλά πως τότε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή ήταν αποκλεισμένος από τα κεντρικά μέσα και έπαιζε μόνο στα τοπικά και περιφερειακά. Από την άλλη οι αγνώστου... ταυτότητας δημοσκοπήσεις μαϊμού που χρησιμοποιούνται από διάφορα μπλογκ και αναπαράγονται από διάφορα έντυπα προσπαθούν να φτιάξουν τεχνητό κλίμα υπέρ Τατούλη.

Τριφυλία. Είναι η περιοχή που προκαλεί πονοκέφαλο και στα δύο κόμματα. Υπάρχει ιδιαιτερότητα αλλά και το μεγάλο γεωγραφικό εύρος. Στο ΠΑΣΟΚ παίζουν Πετρόπουλος και Σωτηρόπουλος ενώ στη Ν.Δ. η γνωστή πλέον τετράδα ενώ μπαίνει στο κόλπο και ο Άλκης Ξύγκας.



Καλαμάτα. Για τη Ν.Δ. τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα με την ανακοίνωση του Παναγιώτη Νίκα να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Για το ΠΑΣΟΚ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όμως προς το παρών τηρείται σιγήν ιχθύος για την εξέλιξη του… μορφώματος του συνασπισμού των τριών (Κοσμόπουλου – Αλευρά – Τσερώνη) - εάν θεωρήσουμε ότι υπάρχει αυτό το σενάριο - και με τους επικεφαλείς να μην μιλούν.

Μεσσήνη. Συνωστισμός υποψηφίων επικρατεί εδώ. Ο Θ. Αβιζιώτης στον οποίο κλείνει το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Τζώρτζης που έχει δημιουργήσει το δικό του κοινωνικό μέτωπο, συγκέντρωσαν τα βλέμματα στο Πετρίτσι. Ο κ. Αβιζιώτης (τιμητικό για τον ίδιο) παρά το γεγονός ότι είναι κοντά στο κυβερνητικό χρίσμα, απέστειλε επιστολή χθες με την οποία επαναφέρει το θέμα της διεξαγωγής προκριματικής εκλογής με κάλπη. Στο Δήμο Βουφράδος και τη γιορτή του κρασιού που έγινε εκεί παρών και ο Δήμαρχος Κώστας Σπυρόπουλος, ωστόσο τα σενάρια στους κόλπους της Ν.Δ. έβγαλαν και ένα ακόμη όνομα ισχυρό μάλιστα τον αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλο ( που ήταν παρών) να διεκδικεί το δήμο.

Πύλος. Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει με την παρουσία στη Μεσσηνία του Αντώνη Σαμαρά. Με διακριτικότητα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. περνά τις ολιγοήμερες διακοπές του στο νομό μας, ενώ αφουγκραζόμενος την τοπική κοινωνία της Πύλου αλλά και σε κάποιες επαφές με στελέχη θα πάρει και τις τελικές του αποφάσεις. Ο κ. Σαμαράς σκοπεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του να δώσει την καλύτερη λύση.

Οιχαλία. Βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του επιχειρηματία Φίλιππου Μπάμη την Παρασκευή μάλιστα θα έχει και ένα γεύμα γνωριμίας με τους δημοσιογράφους. Η Ελένη Αλειφέρη προχωρά στην στελέχωση του συνδυασμού της. Όλοι είναι stand by για την απόφαση του κόμματος.

Δυτική Μάνη. Δεδομένες οι υποψηφιότητες Γ. Μαραμπέα και Δ. Γιαννημάρα, ενώ οι εξελίξεις στην Καλαμάτα φέρνουν κοντά στη διεκδίκηση και τον Παναγιώτη Μπασάκο.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδη ο Αλκης δεν του παει να παει "φαρμακειο"
    αλλα ουτε και "απο Δημαρχος κλητηρας",οποτε επονται ειδησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι αποτυχημένοι μαζί!
    Ρε πως κολλάει τους ανθρώπους ο μαλ..μαγνήτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο δήμαρχος κλητήρας.......πολύ πετυχημένη έκφραση!
    Τι να σημαίνει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα