Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

"Κλείδωσε" του Σπυρόπουλου, συναντά Νίκα, ο Σαμαράς

"Κλείδωσε" του Σπυρόπουλου, συναντά Νίκα, ο Σαμαράς
Σε νευρική κρίση έχει φτάσει τους υποψηφίους στη Μεσσηνία, η Νέα Δημοκρατία, με την αβεβαιότητα που κυριαρχεί και με τις συνεχείς αλλαγές – ανατροπές δεδομένων. Ουδείς μπορεί να θεωρήσει κάτι δεδομένο και όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Αυτό, όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και με καμία ηγεσία της Ν.Δ.
Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς όμως ο ίδιος να ανοίγει τα χαρτιά του, εκλαμβάνεται από αυτούς ως κίνηση προτίμησης και εκεί αρχίζουν τα μεγαλύτερα μπερδέματα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι υποψήφιος για Δήμαρχος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι όλο αυτό που γίνεται τον τελευταίο μήνα, έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση και στον κόσμο, ενώ οι «μετακινήσεις- αποσπάσεις» υποψηφίων από τον ένα Δήμο στον άλλο και από τον έναν θεσμό στον άλλο, εκλαμβάνεται από τους απλούς ψηφοφόρους, ότι μοναδική επιδίωξη είναι «ποια καρέκλα θα πιάσουμε, κι ας γέρνει και λίγο».

«Κλείδωσε»
Ωστόσο, «κλείδωσε», σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Θ», η υποψηφιότητα του Κώστα Σπυρόπουλου στη Μεσσήνη, μετά από παρέμβαση του νομάρχη και υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου, του Αντινομάρχη και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Θεμιστοκλή Μαντά, υπέρ του νυν δημάρχου, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς προωθούσε στη Μεσσήνη, μέσω του Δημήτρη Πτωχού, γιό του Παύλου Πτωχού, την υποψηφιότητα του Στάθη Αναστασόπουλου. Όταν, όμως, έφτασαν τα μαντάτα στα αυτιά του Κώστα Σπυρόπουλου, ο τελευταίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κ.Δουρούμη έφτασαν μέχρι την παραλία που έκανε διακοπές ο Αντώνης Σαμαράς, για να ακούσουν από τα χείλη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «Κώστα, μέχρι εδώ…»
Το ίδιο βράδυ, η τρόικα Δράκου, Σωτ. Παναγιωτόπουλου και Μαντά, σε συνεννόηση , προφανώς με τον κ. Σπυρόπουλο, συναντήθηκε με τον κ.Σαμαρά παίρνοντας πάνω της, όπως προαναφέραμε, την ευθύνη για στήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Μεσσήνης, πείθοντας τελικά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά στον Αντινομάρχη Υποδομών Στάθη Αναστασόπουλο, πιέζεται για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ.Δράκου στην Περιφέρεια.

Συνάντηση με Νίκα
Ο κ. Σαμαράς, χθες το μεσημέρι, αναχώρησε από τη Μεσσηνία, έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του, αφήνοντας μόνο σε εκκρεμότητα συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, η οποία θα γίνει στην Αθήνα, το αργότερο έως την Τρίτη.
Εάν, δεν πάει «κάτι στραβά» έως την Τετάρτη αναμένεται να γίνει και ανακοίνωση των στηρίξεων που θα δώσει το κόμμα σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, πλην του νέου Δήμου Μάνης, για τον οποίο δεν θα γίνει καμία ανακοίνωση. Ο νυν Δήμαρχος Λεύκτρου Ιωάννης Μαραμπέας και ο υποψήφιος Δημήτρης Γιαννημάρας, θα κατέβουν χωρίς κομματική στήριξη.
Στο Δήμο Οιχαλίας, η στήριξη θα δοθεί στη νυν Δήμαρχο Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, με τον κ.Σαμαρά να αναλαμβάνει πρωτοβουλία να πείσει τον κ.Μπάμη να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Καφαντάρης
Στην Πύλο, τώρα, μετά τις διαρροές (από το ίδιο το κόμμα στην Αθήνα), ότι η στήριξη θα δοθεί στον νυν Δήμαρχο Κορώνης Θοδωρή Σαλαντή, περάσαμε στον παραγκωνισμό του και την επανάκαμψη της υποψηφιότητας του Αντινομάρχη Δημήτρη Καφαντάρη, η οποία, φαίνεται ως η επικρατέστερη για να πάρει τη στήριξη. Ο κ. Σαμαράς, βέβαια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεσσηνία, συναντήθηκε και με τους άλλους ενδιαφερόμενους Περικλή Ψώνη, Βασίλη Τσώνη και Παναγιώτη Δαρσακλή.

3 σχόλια:

  1. Αντώνη, ένα σου λέω μόνο: ΠΡΟΣΕΧΕ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗ.....ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΝΤΟΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιέζουν , λέει την Σοφία να κατέβει, αλλά δεν δέχεται με τίποτα!!!!
    Λέτε να την πείσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα