Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας 37χρονος Κινέζος καταστηματάρχης απήχθη την προηγούμενη εβδομάδα ........

Ένας 37χρονος Κινέζος καταστηματάρχης απήχθη την προηγούμενη εβδομάδα από τη Γαστούνη και οι απαγωγείς του τον άφησαν τελικά προχθές στην πλατεία των Φιλιατρών. Ο άντρας βρέθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης σε κατάσταση παραφροσύνης, από αστυνομικούς που περιπολούσαν - και η ιστορία που τους διηγήθηκε δεν έχει προηγούμενο...
Όπως κατήγγειλε ο 37χρονος Κινέζος, οι απαγωγείς του -3 ή 4 άτομα- τον περιέφεραν επί
μία εβδομάδα φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία, κυριολεκτικά σαν τσουβάλι, μέσα σ‘ ένα παλιό αυτοκίνητο. Στόχος τους, είπε, ήταν να του πάρουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν, ευελπιστώντας να αδειάσουν ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς. Από την πρώτη στιγμή τού άρπαξαν τα 10.000 ευρώ που είχε πάνω του καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για να αγοράσει εμπόρευμα για το μαγαζί του.

Ο Κινέζος έμπορος, με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας, διηγήθηκε πως απήχθη στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το βράδυ έξω από το σπίτι του στη Γαστούνη, ενώ
επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει προς Θεσσαλονίκη. Οι απαγωγείς του τον ακινητοποίησαν με τα χέρια τους και τον έβαλαν σε ένα παλιό επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς πίσω καθίσματα. Του έκλεισαν τα μάτια, το στόμα, του έδεσαν τα χέρια με μονωτική ταινία και τον οδήγησαν σε μια ερημική τοποθεσία. Του πήραν τις 10.000 ευρώ που είχε πάνω του, καθώς επίσης τη βέρα του και μια αλυσίδα που φορούσε, και τον χτυπούσαν ώστε να τους δώσει κι άλλα λεφτά που ενδεχομένως είχε σε τράπεζα.
Μέχρι και νηστικό και διψασμένο τον άφηναν τις πρώτες 3-4 ημέρες, για τον πιέσουν να τους δώσει κι άλλα λεφτά.
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, ο Κινέζος έδωσε κάποια στιγμή μια κάρτα ανάληψης μετρητών και το pin στους απαγωγείς του, αλλά ο λογαριασμός ήταν άδειος.
Το ΑΤΜ που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας ή της Μεσσηνίας, αλλά στο Παγκράτι Αττικής - και οι δράστες, μετά την αποτυχημένη απόπει-ρα ανάληψης μετρητών, επέστρεψαν την κάρτα στον κάτοχό της, όπως είπε ο ίδιος.
Στη συνέχεια περιέγραψε πως οι δράστες τα ξη-μερώματα της Τετάρτης του έβγαλαν τη μονωτική ταινία και τον απελευθέρωσαν στην πλατεία των Φιλιατρών.
Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί τρομοκρατημένο, σε κατάσταση παραφροσύνης. Τον οδήγησαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες εξετάσεις.
Χθες ο Κινέζος έμπορος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, μετά την οποία αναμενόταν να επιστρέψει στο σπίτι του. Η σύζυγός του δεν είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι φοβόταν, ενώ είχε ειδοποιήσει και τα πεθερικά της στην Κίνα και της είχαν συστήσει υπομονή.
Την υπόθεση διερευνά προς κάθε κατεύθυνση η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας
Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών και τις αρχές της Ηλείας.__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα