Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ακόμη ένα όργιο φοροδιαφυγής με πολυτελή αυτοκίνητα αποκάλυψαν οι έλεγχοι που έγιναν μετά από αιφνιδιαστικές εφόδους του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ είχαν καταγράψει τους αριθμούς των πινακίδων των πολυτελών ΙΧ που βρήκαν παρκαρισμένα στα νυχτερινά κέντρα. Από τον έλεγχο των στοιχείων των ιδιοκτητών τους, προέκυψε ότι όλοι τους, φοροδιαφεύγουν!

Χαρακτηριστικό του οργίου φοροδιαφυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη το γεγονός πως ιδιωτικός υπάλληλος πωλούσε Porsche, Lamborghini και Ferrari, ενώ στην εφορία τα δήλωνε σε ακινησία. Στη συνέχεια, μεταβίβασε τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα σε μεγαλοδικηγόρους και μεγαλογιατρούς, πουλώντας τα σε υψηλότατες τιμές.

Στην εφορία, όμως, δήλωνε μόνο τα ενοίκια που εισέπραξε από διαμερίσματα που είχε στην κατοχή του. Έτσι, το εισόδημά του δεν ξεπερνούσε τις 10.000 ευρώ!

Εξάλλου, έμπορος που δήλωνε εισόδημα 7.700 ευρώ, είχε στην κατοχή του μια Bentley 6.000 κυβικών, αξίας άνω των 200.000 ευρώ και ουδέποτε είχε μπει στον... κόπο να τη δηλώσει στην εφορία!

Κατασχέθηκαν πολυτελείς θαλαμηγοί

Σε έφοδο του ΣΔΟΕ στον Άλιμο, ελέγχθηκαν 20 θαλαμηγοί, μήκους 14 έως 30 μέτρα, αξίας 200.000 έως 300.000 ευρώ. Οι 14 από τις θαλαμηγούς που ελέγχθηκαν δεν είχαν ποτέ δηλωθεί στην εφορία και εμφανίζονταν να ανήκουν σε off shore εταιρία με έδρα το Λονδίνο και μάλιστα στην ίδια διεύθυνση.

Τα πολυτελή κότερα κατασχέθηκαν και εν συνεχεία εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες τους, που ήταν είτε δικηγόροι, είτε γιατροί, είτε έμποροι. Πολλοί από αυτούς δε δίστασαν να κάνουν παράπονα στο ΣΔΟΕ για τη δέσμευση των θαλαμηγών.

Το μήνυμα που τους δόθηκε, όμως, ήταν σαφέστατο: αν δεν κάνουν συμπληρωματική δήλωση και δεν πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν στην εφορία, δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα