Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τριφυλία: "Τέρμα στην κοροϊδία" για τη δημιουργία Κίνησης αγροτών

Με έκπληξη διαβάσαμε την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων δημοσιεύματα πως δημιουργείται ανεξάρτητη κίνηση αγροτών και πολιτών στην Τριφυλία, με στόχο την κάθοδο στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, στις 7 του Νοέμβρη. Μάλιστα, αναφέρεται πως την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Επειδή, όμως, ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα:
Γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πολιτική του αδυναμία εξαιτίας των θέσεων και προτάσεων που είχε πάρει το προηγούμενο διάστημα, αδυνατεί να συγκροτήσει ψ/δ στη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας και προσπαθεί, με μάσκες του στυλ “ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών”, να συγκροτήσει ψηφοδέλτια όπου μπορέσει.
Γνωρίζουμε πως στις αρχές Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου των Φιλιατρών έγινε σύσκεψη, όπου εισηγητές ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία υποψήφιου βουλευτή του, και είχαν καλέσει μέλη των Αγροτικών Συλλόγων με στόχο να τους πείσουν να μπουν σε δημοτικά ψηφοδέλτια, όπου ο κορμός και ο επικεφαλής θα προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε πως οι αγρότες που πρωτοστατούν, ώστε να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Τριφυλίας, είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν ως οι ηγέτες της ομοσπονδίας - σφραγίδας, η οποία δεν έχει ούτε ηθική ούτε νομική υπόσταση. Είναι αυτοί οι αγρότες που στην πράξη υπονόμευαν τη δημιουργία μπλόκων κατά την περίοδο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων. Είναι αυτοί οι αγρότες που έστελναν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Καραμπάτο, όταν ο τελευταίος τη χρονιά που μας πέρασε πρωτοστάτησε σε πανελλαδικό επίπεδο στην τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών και εργατών (κατέθεσε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, κατηγορούσε και συκοφαντούσε τα μπλόκα των αγροτών κ.λπ.).
Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας - φάντασμα στις 27/4/2010, υπερασπίζονται το αποκλειστικό επάγγελμα αγρότη, επί της ουσίας δηλαδή καλούσαν την κυβέρνηση να πετάξει έξω από τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις όποιον αγρότη έχει μικρό κλήρο και αναγκάζεται, για να τα βγάλει πέρα, να δουλεύει έστω και για ένα μεροκάματο στην οικοδομή ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά.
Είχαμε προειδοποιήσει τους φτωχομεσαίους αγρότες της Μεσσηνίας πως θα αξιοποιήσουν τη λεγόμενη ομοσπονδία για υλοποίηση και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη που δόθηκε στον υποψήφιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Μεσσήνης με τη δημόσια δήλωση υπέρ του από το λεγόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα όλων εμάς των αγροτών, με βάση την πείρα μας και τις θέσεις του κάθε συνδυασμού, να συμμετέχουμε και ενεργά ως υποψήφιοι στους συνδυασμούς που πολιτικά και ιδεολογικά μάς εκφράζουν. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδέψει τους συναδέλφους μας, με στόχο να τους κλέψει την ψήφο, βάζοντας μπροστά όποιον αγροτικό σύλλογο καταφέρει.
Καλούμε τη φτωχή και μεσαία της Μεσσηνίας:
-Να καταδικάσει την προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσει τους Αγροτικούς Συλλόγους για εκλογικές σκοπιμότητες.
-Να γυρίσει την πλάτη στους εκπροσώπους-υποψήφιους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επί της ουσίας και με την ψήφο τους έχουν στηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία ξεκληρίζει τους αγρότες.
-Να παλέψουμε για τη δημιουργία κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, μικρομεσαίων εμπόρων και νεολαίας, με στόχο την πάλη ενάντια στις πολιτικές που χτυπάνε τη ζωή και το εισόδημά μας, με στόχο όχι τη διαχείριση των πολιτικών που γενούν την εξαθλίωση και εκμετάλλευση, αλλά την ανατροπή τους.
-Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξε τους αγώνες και τα αιτήματα της αγροτιάς και παλεύει για:
• προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας
• σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή
• μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα
• πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια με παραγραφή των πανωτοκίων
• την πλήρη ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους
• την αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, και τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων.
Στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Νίκο Γόντικα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον Αριστείδη Δαμαλά και υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας τον Σαράντο Κουκούμη.
Οι αγρότες -μέλη της γραμματείας της ΠΑΣΥ
Σπυρόπουλος Βασίλης
Χρονόπουλος Γιώργος
Λάππας Παναγιώτης
Κατσάς Θανάσης
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος

2 σχόλια:

  1. Ρε, Ρε τι γίνεται στην Τριφυλία!
    ο Χαμός! ¨ολα γίνονται! Τα πάντα όλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα αυτά δείχνουν την ανάγκη που υπάρχει, για την δημηουργία μιας υποψηφιότητας που θα εκφράζει όλους αυτούς που δεν επιθυμούσαν την ένωση με την Κυπαρισσία, αρνούμενοι την μεγαλομανία της γείτονος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα