Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πελέκη-σε τον Καραμανλή! «Οσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους»......

«Οσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», τόνισε χαρακτηριστικά η Αικ.Πελέκη-Βουλγαράκη.

Στον λάκκο του Βατοπεδίου έριξε κυριολεκτικά χθες τον Κ. Καραμανλή η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη και συμβολαιογράφος των ανταλλαγών, Αικατερίνη Πελέκη, καθώς με μία κατάθεση-«βόμβα» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έβαλε τον πρώην πρωθυπουργό στο κάδρο του μεγάλου σκανδάλου, λέγοντας ότι υπήρξε «κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Η χθεσινοβραδινή της κατάθεση, η τρίτη κατά σειρά, αποδείχτηκε και η πιο φαρμακερή για το σύστημα Καραμανλή, δηλαδή την τότε αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, που αποτελούσαν οι Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Αγγέλου, και τους πρώην «γαλάζιους» υπουργούς που υλοποίησαν τις «ιερές» ανταλλαγές, δηλαδή τους Ε. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό, Π. Δούκα και Κ. Κιλτίδη. Δεν δίστασε μάλιστα όσα είπε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής να τα επαναλάβει επί λέξει και στους δημοσιογράφους,
δείχνοντας πως ήρθε αποφασισμένη να καταθέσει όσα δεν είχε πει τις δύο προηγούμενες φορές στις Εξεταστικές Επιτροπές. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, «έφτασε ο κόμπος στο χτένι» και επειδή κουράστηκε!

«Εγώ ξέρω ότι όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Τις αναλαμβάνω εγώ, που δεν φοράω», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού και των υπουργών του:

«Μία απόφαση, η οποία ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς του να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη και να φταίνε άλλοι, τρίτοι άνθρωποι. Γνωμοδοτικά συμβούλια. Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Ορκωτοί Ελεγκτές και μία συμβολαιογράφος».

Για τη σιωπή...
Επέκρινε, μάλιστα, τη στάση του πρώην πρωθυπουργού γιατί δεν βγήκε από την πρώτη στιγμή να παραδεχτεί ότι υπήρχε κυβερνητική απόφαση και να καλέσει πέντε διεθνείς οίκους να αξιολογήσουν αν κέρδισε ή έχασε το ελληνικό Δημόσιο.

Αφησε, επιπλέον, αιχμές και για τη σημερινή «σιωπή» του Κ. Καραμανλή, λέγοντας: «Παρά πολύ θα ήθελα να μιλήσει ο Καραμανλής γι’ αυτό το πράγμα».

Η κ. Πελέκη -η οποία έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη ως ύποπτη σε βαθμό κακουργήματος λόγω του ότι συνέταξε τα περισσότερα συμβόλαια των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης- έγινε χθες η πρώτη μάρτυρας που με την κατάθεσή της «καίει» τον πρώην πρωθυπουργό.

«Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση και ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ’ ύλην αρμόδιους», κατέθεσε η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη.

«Ποιοι ήταν οι αρμόδιοι;», ρώτησε ο Β. Τόγιας (ΠΑΣΟΚ).

«Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, που έδωσαν εντολή στους τέσσερις υπουργούς να εκτελέσουν τις εντολές». Οταν ρωτήθηκε ποιοι ήταν οι υπουργοί, απάντησε οι Ε. Μπασιάκος, Αλ. Κοντός, Π. Δούκας και Κ. Κιλτίδης.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους δήλωσε πως έχει καταστραφεί επαγγελματικά, προσθέτοντας ότι ζητά να αποκατασταθεί τουλάχιστον ηθικά. «Υφίσταμαι πολιτική δίωξη. Αν δεν ήμουν γυναίκα του Γ. Βουλγαράκη δεν θα με ξέρατε».

Η ίδια αποκάλυψε ότι πήρε την απόφαση να μιλήσει σήμερα το πρωί και ότι αφορμή ήταν ένας ταξιτζής που είπε σε μία φίλη της: «Τι τα θες; Αυτή τα έχει πάρει». Οταν ενημέρωσε τον σύζυγό της το πρωί, εκείνος της είπε: «Κάνε ό,τι νομίζεις».

Τηλεφώνημα
Μετά το τέλος της κατάθεσής της συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γ. Βουλγαράκη. Αυτήκοοι μάρτυρες μας μετέφεραν ότι του είπε: «Γιώργο, έχουμε βρεθεί κατηγορούμενοι και όλοι αυτοί που έχουν πάρει τις αποφάσεις κάθονται απ’ έξω και κοιτάνε».

Η εκτίμησή της πάντως είναι ότι «δεν υπάρχει σκάνδαλο» και ότι «δεν έχει αποδειχτεί πως ζημιώθηκε το Δημόσιο ή υπήρχε δόλος από πολιτικό πρόσωπο που να έχει δεχτεί πολιτικό χρήμα».

Τέλος, στο ερώτημα αν συνδέεται η κατάθεσή της με τις σχέσεις της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ με τον Γ. Βουλγαράκη, απάντησε απαξιωτικά: «Δεν με ενδιαφέρει η Ρηγίλλης. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρηγίλλης».

Δεν ξέχασε, μάλιστα, ότι στην πρώτη Εξεταστική είχε δεχτεί επίθεση από τη Φ. Πατριανάκου της ΝΔ ότι «η ίδια και η οικογένειά της κατέστρεψαν την κυβέρνηση».

Λ. Γαλανός

Διαψεύσεις μέσω συνεργατών από Γ. Αγγέλου και Θ. Ρουσόπουλο
Σοκ σε ΝΔ μετά την κατάθεση

Σοκ στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή προκάλεσε η κατάθεση - βόμβα της κυρίας Κ. Πελέκη, συζύγου του κ. Γ. Βουλγαράκη, για την υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, συνεργάτες τόσο του κ. Γ. Αγγέλου όσο και του κ. Θ. Ρουσόπουλου έσπευδαν να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της.

Την ίδια ώρα, βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Καραμανλή διατύπωναν το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν η κυρία Πελέκη να αναφέρεται σε κυβερνητικές λειτουργίες, συσκέψεις, εντολές κ.ά., τη στιγμή που δεν μετείχε στην κυβέρνηση;». Πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Γ. Αγγέλου τόνιζαν αργά χθες το βράδυ ότι «η μόνη αλήθεια για το όλο θέμα είναι αυτή που ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού έχει καταθέσει, εκεί όπου την έχει καταθέσει».

Επίσης, πρόσωπα που συνομιλούν με τον κ. Ρουσόπουλο σημείωναν ότι «ο πρώην υπουργός έχει καταθέσει τα πραγματικά περιστατικά στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η κατάθεση της κυρίας Πελέκη έγινε λίγες ημέρες μετά τα όσα και πρόσφατα δήλωσε ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας σε ξένο παροδικό περί πιέσεων που δεχόταν από τον κ. Γ. Αγγέλου για το Βατοπέδι.

Κομματικά στελέχη της ΝΔ, αν και απέφευγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάθεση της κυρίας Πελέκη, εντούτοις παραδέχονταν ότι ανοίγει ένας νέος «κύκλος» συζητήσεων για το Βατοπέδι που θα πλήξει όχι μόνο τον κ. Καραμανλή, αλλά και τον κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος σε 48 ώρες θα κάνει την πρώτη του -ως ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- εμφάνιση στη ΔΕΘ.
Γ. Σαραντάκος

4 σχόλια:

  1. Ta Πελεκούδια, προσέχτε τα πελεκούδια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια, ότι όλα τα λεφτά τα έχουν φάει οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ και οι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    Γιατί δεν μιλάει κανείς;
    Γιατί δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε τι θα πεί και ο Σαμαράς απόψε.
    Είναι και αυτός στο κόλπο ή θα πάρει αποστάασεις;
    Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω!Πω!Πω!
    ΤΑ λέει χύμα και τσουβαλάτα!!!!!!!!!!
    Αχ... ο καταλληλότερος, που κατάντησε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα