Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί φοβούνται τον Καραμανλή

Γιατί φοβούνται τον Καραμανλή
ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ
«Εδώ κάποιοι “λέρωσαν” τον Χέλμουτ Κολ επειδή τόλμησε να κάνει δική του πολιτική και να τους πάει κόντρα… Δεν θα το προσπαθήσουν σε μένα;…» σχολιάζει ο πρώην πρωθυπουργός

Mε ψυχραιμία παρακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την αριστοτεχνική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιτύχει οριστικά και διά παντός την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη της πατρίδας μας. Από τους πρώτους μήνες που ακολούθησαν την εκλογική ήττα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο και πριν αναδειχθεί νέος αρχηγός στην κεντροδεξιά παράταξη, ο κ. Καραμανλής είχε σαφείς ενδείξεις ότι στο αμέσως προσεχές μέλλον θα ξεδιπλωνόταν ένα σχέδιο το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στην πολιτική του τιμωρία, η οποία είχε ήδη επέλθει με το 33%, αλλά στην εξόντωσή του. Διέκρινε, μάλιστα, από τότε ένα συνδυασμό δυνάμεων που μετέχουν στην απόπειρα αυτή, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία κινεί τα νήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και απέρριψε κατηγορηματικά έως σήμερα τις εισηγήσεις να μιλήσει. «Όχι γιατί δεν έχει τι να πει»,
 όπως λένε συνεργάτες του, αλλά γιατί ξέρει, όπως προσθέτουν, ότι «η πίεση που του ασκήθηκε από μίντια, κυβέρνηση, Καρατζαφέρη και λοιπούς, με αφορμή την κατάσταση στην οικονομία αλλά και την κατάθεση Αγγέλου, ήταν μια καλοστημένη παγίδα». Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θεωρεί πως, αν είχε μιλήσει, θα τον είχαν… «κόψει φέτες» και θα τον είχαν διασύρει. Ό,τι κι αν είχε πει. Στο γραφείο του μάλιστα κουνούν το κεφάλι τους με νόημα, όταν φτάνουν κατά καιρούς στ’ αφτιά τους ψευδείς φήμες, άλλοτε για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του Νατάσσας κι άλλοτε για την προσωπική του ακεραιότητα. Φήμες οι οποίες διατρέχουν την επικράτεια παράλληλα με τα όσα λέγονται δημοσίως για τη διαχείριση της οικονομίας επί των ημερών του. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κουνά το κεφάλι του επιτιμητικά στο άκουσμα όλων αυτών των πληροφοριών και σχολιάζει: «Εδώ κάποιοι “λέρωσαν” τον Χέλμουτ Κολ επειδή τόλμησε να κάνει δική του πολιτική και να τους πάει κόντρα… Δεν θα το προσπαθήσουν σε μένα;…».

Γυρνώντας προς τα πίσω, ο κ. Καραμανλής βλέπει ότι, πέραν των αναμφισβήτητων ευθυνών του για την οικονομία, δυσαρέστησε πολλούς οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να σιγουρέψουν ότι στο μέλλον δεν θα τον ξαναβρούν μπροστά τους:

• επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες όχι μόνο έχασαν την προνομιακή πρόσβασή τους στο δημόσιο κορβανά, αλλά είδαν και τις πόρτες της εξουσίας κλειστές γι’ αυτές·

• μιντιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν του συγχώρησαν ποτέ το βασικό μέτοχο·

• δυνάμεις μέσα στην Κεντροδεξιά (φιλελεύθερο μπλοκ), που απαιτούσαν να τους παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, πράγμα που δεν συνέβη·

• μικρότερα κόμματα που λειτουργούν, κατά την εκτίμηση Καραμανλή, ως «ενεργούμενα τρίτων» – θυμίζουν με νόημα ποιος σέρνει το δικαστικό χορό στα παιχνίδια με την οικονομία·

• ξένες δυνάμεις, τις οποίες δυσαρέστησε με την πολιτική του στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό και στους αγωγούς.

Βεβαίως, από το να αναπτύσσεται μια τέτοια θεωρία μέχρι του να ισχύει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Από τη στιγμή, μάλιστα, που βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι σε αποδείξεις. Στο επιτελείο Καραμανλή την πιστεύουν και προσπερνούν συγκεκριμένα γεγονότα. Όταν, λ.χ., έρθει στη Βουλή ο φάκελος για την οικονομία, οι αρμόδιοι χειριστές θα χρειαστεί να εξηγήσουν ποιος έβαλε το χέρι του και τοκοχρεολύσια ύψους 495 εκατ. ευρώ εμφανίστηκαν στην ΕΕ ως τοκοχρεολύσια μόλις 45 εκατ. ευρώ, με τη διαγραφή ενός «ενδιάμεσου» αριθμού, του 9… Ή πώς χρέη 5 δις των νοσοκομείων εμφανίστηκαν μόλις 2 δις… Είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του έτους 2009 έχει «γκρίζες ζώνες» και οι τότε αρμόδιοι –πριν, μετά– δείχνουν ο ένας τον άλλον· ο Γ. Αλογοσκούφης τον Γ. Σουφλιά (και όχι τον Γ. Παπαθανασίου), ο Γ. Σουφλιάς τον Γ. Αλογοσκούφη κ.ο.κ.

Αν αυτά τα «ηφαίστεια» ενεργοποιηθούν –είτε εμπλακούν σε διαμάχες κατά ζεύγη είτε επικαλεστούν τον Καραμανλή–, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Οι θεωρίες συνωμοσίας, είτε είναι ακριβείς είτε όχι, θα πάνε περίπατο μπροστά στο θέαμα των υπουργών μιας κυβέρνησης Καραμανλή να αλληλοκαρφώνονται για την οικονομία. Κι αυτό θα είναι καταστρεπτικό και για τον Καραμανλή αλλά, πολύ περισσότερο, για το μέλλον και της ίδιας της Κεντροδεξιάς!

5 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Αntinews, ετοιμάζεται προβοκάτσια κατά του Αντώνη Σαμαρά στην διάρκεια της παρουσίας του στην ΔΕΘ.

    Η κυβέρνηση του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα της είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το επεισόδιο με το παπούτσι, που εκσφενδονίσθηκε κατά του Πρωθυπουργού για «καλωσόρισμα» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις συνεχείς αποδοκιμασίες ανά την Ελλάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικών στελεχών και εν γένει των υποστηρικτών του Μνημονίου. Κάποιοι κύκλοι φαίνεται λοιπόν ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν στημένο «συμψηφισμό».

    Θέλουν επικοινωνιακά να περάσουν ψευδώς προς τα έξω ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι γενικώς κι αδιακρίτως κατά πάντων, ακόμη και κατά του Αντώνη Σαμαρά, παρά την αντισυστημική στάση του κόντρα στην μεταπολιτευτική παρακμή και τους υπηρέτες της επί πολλά χρόνια. Στάση που διακινδύνευσε ακόμη και την πολιτική του επιβίωση αλλά που ακριβώς γι’ αυτή επικράτησε κατά κράτος στον αγώνα για την διαδοχή στη ΝΔ.

    Η νεοφιλεύθερη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι παράδοξοι μνημονιακοί συνεργοί της, το βαθύ ΠΑΣΟΚ και το παρακράτος του, γνωρίζουν ότι το μεγάλο όπλο του Αντώνη Σαμαρά είναι η συνεπής και επί χρόνια πορεία του κόντρα στο ρεύμα, τα ΟΧΙ που είπε κι η ευθιξία που έχει επιδείξει, ιδιότητα ξένη προς την παχυδερμική πολιτική μας τάξη.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ2
    Κυρίως όμως τους ενοχλεί ότι ο Σαμαράς δεν μετείχε στο πάρτυ. Δεν μπορεί κανείς να του χρεώσει το ελάχιστο από την κακή οικονομική πορεία της χώρας και τον ορατό κίνδυνο της χρεωκοπίας και αποτελεί την μοναδική αστική δημοκρατική διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησαν σχεδόν 30 χρόνια κρατικοδιαίτου υπερδανειζόμενου «σοσιαλισμού», που βούλιαξε την χώρα στις προσλήψεις, την διαφθορά και την γραφειοκρατία αλλά και τα σοβαρά λάθη κι οι αδυναμίες της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακολούθησε την πεπατημένη, για τα οποία όμως ο μόνος που σίγουρα δεν ευθύνεται είναι ο νέος Πρόεδρος της.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου λοιπόν, όντας ανίκανη να λύσει τα προβλήματα κι έχοντας τεράστια ευθύνη για την μετατροπή ενός προβλήματος ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, μετά την κατασυκοφάντηση της ίδιας της χώρας και την καταρράκωση του ηθικού του Λαού, έχει επιλέξει ως έσχατη κι ανομολόγητη γραμμή άμυνας την ισοπέδωση, το «έλα μωρέ, όλοι το ίδιο είμαστε».

    Αυτό, κατά πληροφορίες μας, έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν προβοκάτορες με στημένο επεισόδιο κατά του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Η Ελλάδα όμως είναι μικρή χώρα για να μένουν κρυφές τέτοιες βρωμιές κι ας προσέξουν οι προβοκάτορες και τ’ αφεντικά τους, που σκέφτονται τέτοιες γκοτζαμάνικες μεθόδους, μην πάνε για μαλλί και φύγουνε κουρεμένοι με την ψιλή απ’ τον ίδιο το Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα είπε χύμα και τσουβαλάτα η κα Μειμεράκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραμανλής, Αγγέλου, Ρουσόπουλοςκλπ, όπως τα ειχα πει και ο Δούκας!!!!!!!!!
    Κουλουβάχατα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ΣυνειδησιοποιημένοςΣεπτεμβρίου 16, 2010

    Θα έχει πλάκα!!!! ((Εγώ τιμάω τα παντελόνια που δεν φοράω, ας τα τιμίσουν και αυτοί που τα φοράνε!!!!!!!!!)) είπε για Καρα-αμαν-αλή, ρουσόπουλο και Αγγέλου!!!!! Πο!πΟ!Πο!Πο!!!!!!!!
    Τι άλλο θα ακούσουμε! Ξεφτίλα, όλοι τους!!!!!!
    μαζί με τον Ακη, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη και τα άλλα καλά παιδιά!!!!!!!!
    ΌΛοι αποχή! Να μην ψηφίσει κανείς !!!!! Να τους απαξιώσουμε όλους!!!!!!!!!
    ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα