Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μπιλ Γκέιτς: Ο βασιλιάς των πλουσίων

Ο 26χρονος Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook έχει περισσότερα δισεκατομμύρια στον... λογαριασμό του (6,9 δισ.δολάρια) από το αφεντικό της Apple, Στιβ Τζομπς (6,1δισ.δολάρια), αλλά και από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ (6,2δισ.δολάρια).

Παρά τις τελευταίες επιτυχίες του όμως στη συγκέντρωση κερδών, δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στον βασιλιά της λίστας Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς-τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft παραμένει για 17η συνεχή χρονιά ο πλουσιότερος της λίστας. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξήθηκε κατά 4 δισ. σε σύγκριση με πέρυσι. Δεύτερος στον κατάλογο είναι ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με 45 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος ο επιχειρηματίας Λάρι Έλισον, ιδρυτής της Oracle, με 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζούκερμπεργκ, στην 35η θέση, ήταν και ο μοναδικός στη λίστα που αύξησε τόσο πολύ την περιουσία του-από τα δύο δισεκατομμύρια στα 6,9. Ο φίλος του και συνιδρυτής του Facebook Ντάστιν Μόσκοβιτς, επίσης 26 χρονών, με περιουσία 1,4 δισ.δολάρια είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της λίστας ενώ ο μεγαλύτερος είναι ο 95χρονος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, με περιουσία 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Όπρα Γουίνφρι βρίσκεται στην θέση 130 και είναι μεταξύ των 42 γυναικών της λίστας ενώ η πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, 83 στον αριθμό, είναι η Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα