Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με επίθεση ενότητας.... εντός των τειχών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ

Και το όνομα αυτού: «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας». Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία βουλευτών, νυν και πρώην δημάρχων της ευρύτερης περιοχής, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Μπρεδήμας παρουσίασε χθες το συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει το Δήμο στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι «οι ώμοι μου είναι ασθενείς για να σηκώσω μόνος αυτό το μεγάλο βάρος της υποψηφιότητας του δημάρχου της ιστορικής πόλης της Καλαμάτας και των καλλικρατικών διαμερισμάτων. Όμως, η αγάπη μου για την πόλη και το Δήμο είναι η αστείρευτη δύναμη που μου δίνει την ευκαιρία να μπούμε μαζί μπροστά».
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε: «Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει, με όχημα τον “Καλλικράτη”, τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας. Η ονομασία του συνδυασμού μας “Αλλαγή, για το Δήμο Καλαμάτας” εκφράζει τη φιλοσοφία και τη βαθιά πίστη ότι μόνο με αλλαγη στο Δήμο και στράτευση όλων μας, του κάθε δημότη, των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργούνται οι δυνατότητες για ένα καλύτερο αύριο και στο Δήμο μας».
Παρουσιάζοντας στοιχεία του προγράμματος του συνδυασμού, υποστήριξε ότι «στις προθέσεις μας είναι να μη διστάσουμε να επιδιώξουμε ακόμη και τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, όταν υπάρξει ανάγκη για να εκφρασθεί ατόφια η λαϊκή βούληση, για να καταστήσουμε το λόγο άξιο και την θεωρία πράξη. Εμείς διακηρύσσουμε ότι επιθυμούμε την ενεργοποίηση των πολιτών σε όλα τα καίρια και μεγάλα προβλήματα του διευρυμένου Δήμου.
Έχουμε κακή εμπειρία από αποφάσεις του τύπου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να παίρνουν μέρος στη συνδιαμόρφωση κάθε σημαντικής απόφασης».
Στην κριτική του για το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είπε ότι όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και του Δήμου είναι αποτελματωμένα, υλοποιήθηκαν μόνο έργα βιτρίνας, ενώ δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων, του βιολογικού καθαρισμού, του σχεδίου πόλης. Πρόσθεσε δε ότι η πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης προχωρεί μετ’ εμποδίων από τη σημερινή Δημοτική Aρχή.
Τέλος, για το σημερινό δήμαρχο, σχολίασε: «Ο κ. Νίκας, κατά το διάστημα των διαβουλεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα στο Δήμο Καλαμάτας, εν τη μακροθυμία του δήλωνε ότι έχει ανοικτό το συνδυασμό του για δυο, τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιό του. Στο “μεγαλόψυχο” δήμαρχο απαντάμε με τη σημερινή παρουσία σας και τον προκαλούμε να δοκιμάσει τα ιοβόλα βέλη της φαρέτρας του! Kαι τούτο, γιατί δεν είμαστε, κύριε Νίκα, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά χίλιοι δεκατρείς».
Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ν. Γιαννακοπούλου και Οδ. Βουδούρης, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκε. Έστειλε, όμως, μήνυμα συμπαράστασης. Επίσης, στην εκδήλωση ήσαν παρόντες ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Λ. Φιλιππόπουλος, ο δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος, ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Γ. Κουτσούλης, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο Δ. Αλευράς και Χρ. Μαλαπάνης, νομαρχιακοί, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Αρφαρών Ι. Αργυράκης, ο εκπαιδευτικός Στ. Σμιγαδερός, κομματικά στελέχη και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Χρ. Χριστόπουλος, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

3 σχόλια:

  1. Που είναι ο συνδιασμός ρε παιδιά; ψάχνω, ψάχνω, αλλά τίποτα δεν βρίσκω!!!!!!!
    Βοηθήστε με..... ποιοί είναι οι υποψήφιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως εννοεί το όνομα του συνδυασμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 150 peripoy ypochfioi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Poy ua toys brei;
    sto lako ton leonton eriksan ton theodoro!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα