Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος !!!

Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Θόδωρος Τσουκάτος καταθέτοντας στην Εξεταστική για τη Siemens. «Ανέλαβα ποινικές ευθύνες, γιατί άλλοι απέφυγαν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες» είπε.

Ο πρώην βουλευτής και στενότατος συνεργάτης του Κώστα Σημίτη πέρασε την Τρίτη το κατώφλι της Βουλής για να καταθέσει εκ νέου στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens και συγκεκριμένα για να δώσει εξηγήσεις για το 1 εκατ. ευρώ, που πήρε το 1999 από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας και το οποίο κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.



Σε τετρασέλιδο υπόμνημά του, που διάβασε και κατέθεσε στην Επιτροπή, παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα - αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ - από ιδιώτες «είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα», ενώ κατηγόρησε και τον δικό του κομματικό χώρο για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών.
«Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου», αναφέρει επίσης ο Θ. Τσουκάτος στο υπόμνημά του.


Δήλωσε δε ότι δε νιώθει πλέον καθόλου περήφανος για τη συμμετοχή του, ιδιαίτερα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος της Siemens και των επιλήψιμων συμβάσεών της. Αφενός δήλωσε «συναρμόδιος» για την οικονομική καμπάνια εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, αφετέρου άφησε αιχμές για τους υπουργούς που χειρίστηκαν τις προγραμματικές συμβάσεις: «Δεν γνώριζα, ούτε και μπορούσα να γνωρίζω περί σχέσεων υπουργών ή στελεχών του ΟΤΕ με την Siemens», τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις εναντίον του κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσουκάτος απαντά και στις κατηγορίες που είχε εκφράσει αρχικά ο Μ. Χριστοφοράκος - και υιοθετούν και μέλη της εξεταστικής - για την ύπαρξη ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Ελβετία με διαχειριστή τον ίδιο.
Επανέλαβε ότι δεν κράτησε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά και παρέδωσε στην Επιτροπή ανέκκλητο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο να ψάξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, τόσο τους προσωπικούς, όσο και των μελών της οικογένειάς του.

Καταθέτει την Τετάρτη στην Εξεταστική η Ντόρα Μπακογιάννη

Με την κατάθεση την Τετάρτη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Ντόρας Μπακογιάννη και της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου, την Πέμπτη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια και του πρώην διευθυντού Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, σχεδόν ολοκληρώνεται το εξεταστικό εργο της κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Ηδη, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να μην κληθούν πρώην πρωθυπουργοί κι αν χρειαστεί να απευθυνθεί σε αυτούς η επιτροπή για να πάρει απαντήσεις με υπομνήματα.

Την άλλη, εξ άλλου, εβδομάδα αναμένεται,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να μεταβεί κλιμάκιο της εξεταστικής στο Μόναχο, προκειμένου να εξετάσει νυν και πρώην αξιωματούχους της γερμανικής εταιρείας .NewsIt

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα