Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Προβληματισμός για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον
Με προβληματισμό σχετικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην λειτουργία του ο νέος Δήμος Τριφυλίας, αλλά και με αισιοδοξία για την συνέχεια αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Φιλιατρών τη δημιουργία του νέου Δήμου Τριφυλίας. Δεν κρύβουν φυσικά την δυσαρέσκειά τους τόσο για το γεγονός ότι τα Φιλιατρά δεν έγιναν έδρα του νέου δήμου, όσο και ότι δεν δημιουργήθηκε ένας δεύτερος δήμος στην Τριφυλία. Σημειώνουν ότι μια πόλη όπως τα Φιλιατρά, που είναι από τις αρχαιότερες και τις μεγαλύτερες, δεν μπορεί να παύσει να είναι δήμος.
Μιλώντας οι απλοί πολίτες των Φιλιατρών στο ρεπορτάζ που κάναμε για το νέο Δήμο Τριφυλίας χαρακτηριστικά μας τόνισαν:
Ο Ιωάννης Φουρνογεράκης επισήμανε: «Ο νέος Δήμος Τριφυλίας, όπως γνωρίζουμε, έγινε με την συνένωση των πέντε δήμων σε ένα. Εγώ θα προτιμούσα να ήταν Δήμος Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά. Πάντως πιστεύω ότι είναι ένας καλός δήμος».

Ο Τάκης Καραμανώλης σημείωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας είναι πάρα πολύ μεγάλος. Είναι μια πολύ μεγάλη έκταση και μου φαίνεται ότι είναι δύσκολο να διοικηθεί. Θα προτιμούσα να είχαν γίνει δύο δήμοι, βόρειας και νότιας Τριφυλίας για την καλύτερη διοίκησή τους. Αυτό ήταν και το αίτημα εδώ των Φιλιατρινών. Από εδώ και πέρα βλέπω ότι ο νέος δήμαρχος που θα βγει θα έχει αρκετές δυσκολίες, γιατί δεν νομίζω ότι θα είναι σε θέση να «περπατήσει» όλη αυτή την έκταση, αφού τα προ-
βλήματα είναι μεγάλα».
Ο Κωνσταντίνος Τσαρμπόπουλος υπογράμμισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε το νόμο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση και πιστεύω ότι τελικά όλα καλά θα πάνε. Βέβαια το καλό θα ήταν να γίνει στον τόπο μας, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα έγινε ένας μόνο δήμος. Αυτό πιστεύω θα έχει μεγάλες δυσκολίες στην λειτουργία του».
Ο Φώτης Μπίμπας από την πλευρά του μας είπε: «Το καλύτερο θα ήταν να γίνουν δύο δήμοι στην Τριφυλία, καθώς θα είχαμε κάποιες επιπλέον υπηρεσίες στην περιοχή μας. Τώρα σαν ενιαίος δήμος θα προτιμούσα η έδρα να ήταν εδώ στα Φιλιατρά, αφού και παλαιότερος δήμος είναι και μεγαλύτερος, αλλά και οικονομικά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Από εδώ και πέρα θα δούμε στην πράξη τι θα γίνει».
Ο Τάσος Παπαδόπουλος μας ανέφερε: «Ο νέος Δήμος Τριφυλίας έχει πολλά προβλήματα και δεν
ξέρουμε τι θα γίνει. Για παράδειγμα ξέρουμε ότι τα Φιλιατρά αυτή τη στιγμή, καθώς τηρούν διπλογραφικό σύστημα στο ταμείο τους είναι συν, ενώ οι Γαργαλιάνοι έχουν παθητικό. Τώρα που
θα ενωθούμε, θα κληθούμε εμείς οι Φιλιατρινοί να πληρώσουμε τα χρέη των Γαργαλιανωτών; Γι‘ αυτό δεν τον πάμε καθόλου τον κύριο “Καλλικράτη“. Αυτό που βλέπω είναι ότι την ημέρα των εκλογών πολλοί θα καθίσουν στο σπίτι τους και θα υπάρχει μεγάλη αποχή. Αποχή που θα είναι έκφραση διαμαρτυρίας, καθώς εδώ είμαστε εξοργισμένοι που ένας από τους ιστορικότερους δήμους σταματά να υφίσταται».
Ο Διονύσιος Αθανασόπουλος υπογράμμισε: «Είμαστε στεναχωρημένοι για αυτά που έχουν γίνει για το Δήμο Φιλιατρών. Είναι ο παλαιότερος δήμος και δεν χρωστά πουθενά τίποτα. Συνέχεια θα μειονεκτούμε με τα έργα που δεν θα γίνονται στα Φιλιατρά. Εμείς σαν δήμος βγάλαμε τα χρέη
μας τα παλιά και έχουμε πλεόνασμα. Τώρα αδικούμαστε και τα Φιλιατρά πάνε να γίνουν χωριό, πάνε όλα να συγκεντρωθούν στην Κυπαρισσία. Εύχομαι να πετύχει η προσπάθεια που να γίνει, αλλά όχι εις βάρος της πόλης μας που είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος δήμος της περιοχής».
Ο Μιλτιάδης Φουντάς μας ανέφερε: «Αυτό που με απασχολεί εμένα σαν άτομο και σαν δημότη είναι πως πληρώνουμε μαζί με την ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη για να μας παρέχουν κάποιες υπηρεσίες. Να πηγαίνεις στους δήμους -και μιλάω γενικά και όχι μόνο για τα Φιλιατρά- και να εξυπηρετείσαι. Πάνω σε αυτό θα θέλαμε να είχαμε μια καλύτερη εξυπηρέτηση. Οσον αφορά δε το νέο δήμο, όπως έγινε τώρα, νομίζω ότι θα είναι καλύτερος». Ρεπορτάζ Κώστας Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα