Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχειρήσεις: Σωτηρία στις αναχρηματοδοτήσεις δανείων


Σωτηρία στις αναχρηματοδοτήσεις δανείων αναζητούν χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι τράπεζες έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε αναχρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών δανείων, σε μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς.
Παράλληλα μαζικές είναι και οι ρυθμίσεις δανείων των νοικοκυριών. Υπολογίζεται ότι έχουν ρυθμιστεί περί τα 80.000 στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ποσού άνω των 3,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αναχρηματοδοτήσεις δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν αναχρηματοδοτήσεις άνω του 1δισ. ευρώ η κάθε μία.
Τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, με περιορισμό σε τζίρο και απώλεια κερδών, η αυξημένη ανεργία, αλλά και οι επιπτώσεις που έχουν οι καθυστερήσεις στα δάνεια, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στις τράπεζες.
Κάθονται λοιπόν στο τραπέζι με τους επιχειρηματίες πελάτες τους και αναζητούν λύσεις. Ενώ όταν υπάρχουν δάνεια από 2 τράπεζες, και αυτές συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει η αναχρηματοδότηση.

Καθυστερήσεις
Σημειώνουν μάλιστα τα τραπεζικά στελέχη ότι χάρη στις αναχρηματοδοτήσεις οι καθυστερήσεις στα επιχειρηματικά δάνεια διατηρούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα 7%, όταν ήδη αγγίζουν το 10% στα στεγαστικά και προσεγγίζουν το 17% σε καταναλωτικά και κάρτες.
Οπως λένε, οι τράπεζες αναγκάζονται λόγω της συγκυρίας να εγκρίνουν μεγαλύτερες αναχρηματοδοτήσεις, και παράλληλα παρατείνουν τη διάρκεια του δανείου. Το ποσό της αναχρηματοδότησης καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης (ήτοι προμηθευτές, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοδοσίες, φόροι κ.λπ.).
Καθημερινά οι τράπεζες βομβαρδίζονται από αιτήσεις για ρυθμίσεις, ώστε να χαμηλώσει η μηνιαία δόση. Το τελευταίο 12μηνο έχουν ρυθμιστεί 80.000 καταναλωτικά και κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα