Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τα light αναψυκτικά είναι επικίνδυνα!

Τα light αναψυκτικά είναι επικίνδυνα!
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care και η οποία έγινε από την Δρ Jennifer A. Nettleton και τους συνεργάτες της στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, η καθημερινή κατανάλωση light αναψυκτικών μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού αυξάνουν κατά 67% την πιθανότητα στους μεσήλικες και ηλικιωμένους να αναπτύξουν διαβήτη τύπου ΙΙ. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε μετά από ιατρική παρακολούθηση περισσοτέρων από 5.000 ενηλίκων που κατανάλωναν καθημερινά τέτοιου είδους αναψυκτικά. Πέρα όμως από την μεγάλη αυτή πιθανότητα για ανάπτυξη διαβήτη, η κατανάλωση των αναψυκτικών διαίτης κάθε άλλο παρά βοηθητικά για την δίαιτα είναι αφού αυξάνουν επίσης και τις πιθανότητες για αύξηση των τιμών του σακχάρου του αίματος και της περιμέτρου της μέσης.
Έτσι, κάνοντας αυτή την έρευνα οι επιστήμονες και βασιζόμενοι σε αυτό-αναφορές των διατροφικών συνηθειών, του αρχικού βάρους, της μόρφωσης και άλλων παραγόντων υγείας που αφορούσαν τους συμμετέχοντες, κατέληξαν σε διάφορα συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα, όσοι έπιναν light αναψυκτικά, έτρωγαν περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά και λιγότερα πλήρη γαλακτοκομικά, επεξεργασμένο κρέας και ραφιναρισμένους σπόρους, συγκριτικά με τους υπολοίπους συμμετέχοντες.
Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως τέτοιου είδους αναψυκτικά, τα οποία περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες καθώς και τα αντίστοιχα τρόφιμα, μπορεί να "ανοίξουν" την όρεξη για γλυκό, προκαλώντας επιρρέπεια σε διατροφή πλούσια σε γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα