Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μόνος υποψήφιος ο Μιχ. Καρχιμάκης, εκλέγεται Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη που «έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες», πρότεινε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, για τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.

Προανήγγειλε δε ότι σε επόμενη συνεδρίαση,μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως, βάλαμε όλοι οι Έλληνες τα θεμέλια για να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές του Νοεμβρίου και τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων.

Για τον «Καλλικράτη»

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές του «Καλλικράτη».

Κάλεσε δε τους πολίτες να πουν «όχι» στις δυνάμεις που δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα, στις δυνάμεις που κρύβουν την αντίρρησή τους στην μνημονιολογία. «Είμαστε δύναμη ανατροπής, αλλά και συνένωσης όσων δυνάμεων θέλουν την αλλαγή μέσα από κοινούς στόχους», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέοου.

«Θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα»

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στις οποίες είχε αναφερθεί και στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Πρόκειται μεταξύ άλλων, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αναδιάρθρωση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, την αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει το πιο δίκαιο σύστημα, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, την ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο, τη διαφάνεια και την ανάπτυξη, ώστε το κράτος να έχει στο επίκεντρο τον πολίτη.

«Ανοίγει νέος κύκλος αλλαγών»

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι τις μέρες αυτές κλείνει ένας πρώτος κύκλος, αλλά ανοίγει κι ένας νέος, ένας κύκλος μεγάλων, επαναστατικών και αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, οι οποίες «θα οδηγήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από μελλοντικές τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης».

Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική της χώρας,ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αν και 11 μήνες πριν η χώρα είχε χάσει τελείως την αξιοπιστία της, σήμερα την ανακτούμε με κόπο και αγώνα και σημείωσε ότι καθώς τα διεθνή φώτα παραμένουν πάνω στην Ελλάδα, η πρωτοβουλίες της κυβέρνησης παίρνουν διεθνή διάσταση για την αλλαγή της εικόνας της.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει μια φάση εξωστρέφειας και επιθετικών πρωτοβουλιών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι «κάνουμε σαφές παντού ότι η Ελλάδα είναι παντού παρούσα, ότι έχουμε λόγο», καθώς επίσης και ότι πάμε πάντα ένα βήμα μπροστά σε όλα τα θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα. Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης για επιθετική και εξωστρεφή εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλα τα κόμματα να προβάλουν μια ισχυρή και εξωστρεφή Ελλλάδα.

Για τον Σ. Ξυνίδη

Πριν ανακοινώσει την πρότασή του για τον Μ. Καρχιμάκη, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο απερχόμενος Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, ανέλαβε τη θέση σε μια περίοδο πρωτοφανούς δυσκολίας για τη χώρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ λόγω της μετάβασης στη διακυβέρνηση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα οργανωτικά ζητήματα.

Τον ευχαρίστησε δε ειλικρινά γιατί πέτυχε να γίνει ομαλά αυτή η μετάβαση και γιατί ξεκίνησε και πάλι σε μερικούς μήνες να παράγει έργο. Τέλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ημέρα μνήμης, καθώς πριν 11 χρόνια σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα