Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Κυπελλούχος Μεσσηνίας η Εράνη, 2-0 στον τελικό τον Πανθουριακό!

Η κούπα στα Φιλιατρά μετά απο 12 χρόνια με γκολ των Κωνσταντόπουλου, Κουτσιανούλη
Την κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας πανηγυρίζει η Εράνη Φιλιατρών καθώς στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο Κορδία επικράτησε 2-0 του Πανθουριακού και σήκωσε ξανά την κούπα μετά από 12 χρόνια!
Χρυσοί σκόρερ των πράσινων ο Κωνσταντόπουλος στο 16’ και ο Κουτσιανούλης στο 89’ και έφεραν την κούπα και πάλι στα Φιλιατρά σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους πολυάριθμους φιλάθλους της Εράνης που βρέθηκαν στο Ενωσιακό γήπεδο.
Το παιχνίδι
Οι δύο φιναλίστ ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι προσπαθώντας πρωτίστως να αποφύγουν το λάθος και να μη δώσουν το δικαίωμα στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Ο τελικός κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το 16ο λεπτό όταν η τυπικά γηπεδούχος Εράνη κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σκόρερ ο Κωνσταντόπουλος, ο οποίος βρήκε την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε εξ επαφής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπινιώρη και προσπάθεια του τερματοφύλακα Μπεσσή.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο αλλά με πολλά λάθη εκατέρωθεν και χωρίς ρυθμό, με το άγχος να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Ελάχιστες οι τελικές απ' τις δύο ομάδες, χωρίς καλές προϋποθέσεις, με συνέπεια να μην αλλάξει τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
Στο 2ο ημίχρονο ο Πανθουριακός μπήκε πιο δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι σε ισορροπία. Στο 65' ο Βασιλόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη στον Κουτσουρόπουλο ο οποίος όμως κοντραρίστηκε από τον Μπουρδέκα και η μπάλα κατέληξε στον Σαββίδη. Δύο λεπτά μετά ο Πανθουριακός κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Ζαραφέτας με τον Βασιλόπουλο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Πιτσιλή δεύτερη από το ύψος της μικρή περιοχής αλλά η μπάλα να βρήκε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.
Στο 75' ο Αλεξανδρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από αριστερά έπιασε το ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αουτ χωρίς να ανησυχήσει το Σαββίδη.
Η κορυφαία στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήρθε στο επόμενο λεπτό όταν μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά αρχικά ο Κουτσουρόπουλος και στη συνέχεια ο Αλεξανδρόπουλος εξ επαφής απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στην εστία χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για την Εράνη στο 2ο ημίχρονο ήρθε στο 81ο λεπτό όταν ο Κωνσταντόπουλος ελίχτηκε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά από το οριζόντιο του Μπεσσή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φάκκης κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπεσσή.
Η Εράνη επέμενε για το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε τον τελικό. Στο 86 ο Κωνσταντόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ με τον Μπεσσή να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.
Τελικά το 2-0 ήρθε στο 89' όταν η μπάλα βρέθηκε και πάλι στην περιοχή του Πανθουριακού, οι αμυντικοί απέτυχαν να απομακρύνουν και ο Κουτσιανούλης από κοντά γύρισε το σώμα του και πλάσαρε τον Μπεσσή για το 2-0.
Διαιτητής: Δημήτρης Πλακογιάννης
Βοηθοί: Π. Νικολόπουλος, Χ. Γεωργαντάς
4ος διαιτητής: Παναγιώτης Κομπιλίρης

 

 

 

 

Εράνη Φιλιατρών: Σαββίδης, Καπλάνης, Μπινιώρη, Μρζοσκο, Μπουρδέκας, Σινάνι (72' Τσερπές), Παπαδόπουλος (72' Φάκκης), Κοτσιανούλης, Κωνσταντόπουλος, Γκεβόρι, Καραμπέτσος
Πανθουριακός: Μπεσσής, Γιαννακόπουλος Πιτσιλής, Πλατάνας (85' Γαλανόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Κουτσουρόπουλος, Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καρύδης (83' Γεωργουλέας), Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα