Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Μπάζωναν επί τρεις μέρες στα Τέμπη και έκρυψαν τη συνάντηση – Γνώριζε ο Μητσοτάκης;


Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη και τη μυστική συνάντηση που αποκάλυψε το MEGA ζητάει ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μπάζωναν επί τρεις μέρες, χωρίς να το ξέρει ο ελληνικός λαός και έκρυψαν αυτή τη συνάντηση. Και η ερώτηση που πρέπει να ρωτάει όλος ο λαός – γιατί είναι η αξιοπιστία του συστήματος, είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας – είναι, ‘κύριε πρωθυπουργέ, ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός, ναι ή όχι, αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει; Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς στα μίντια αυτή την ερώτηση;», σημείωσε.
«Παρουσιάστηκε πολύ επιλεκτικά το ρεπορτάζ», είπε για τις αποκαλύψεις του MEGA
Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, αναφορικά με το βίντεο που ο ίδιος ανάρτησε μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για τα Τέμπη, ότι «είναι ρεπορτάζ ενός μεγάλου σταθμού, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν παίχτηκε στα μίντια της προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ επιλεκτικά παρουσιάζουν αυτά τα ρεπορτάζ, αλλά είναι ένα ρεπορτάζ το οποίο πρέπει να απαντηθεί», όπως είπε, προσθέτοντας: «γιατί όντως είναι έγκλημα».
«Όταν ήμουν στο στρατόπεδο και άκουγα στη Βουλή τον πρωθυπουργό να αναλύει το ζήτημα των Τεμπών, είπε ότι εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης, αυτή τη στιγμή θα ζούσαν αυτά τα παιδιά, θέλοντας να καταλογίσει εκεί το ανθρώπινο λάθος», σημείωσε για να τονίσει πως «με την ίδια λογική, εάν δεν είχε αμελήσει τις έγγραφες προειδοποιήσεις ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής, για δύο χρόνια, θα ζούσαν σήμερα αυτά τα παιδιά. Γιατί δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά».
«Δεν εργαλειοποιείς όταν ζητάς να τηρούνται οι νόμοι»
Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η τραγωδία των Τεμπών προηγήθηκε των εθνικών εκλογών, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 41%, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και εξήγησε γιατί: «Έχουμε τη μονταζιέρα με τον τραμπουκισμό της αδερφής των θυμάτων, που λέει στον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα, ότι είμαι η αδερφή αυτών των θυμάτων και λοιπά, την αγνοεί και οι αστυνομικοί την τραμπουκίζουν. Έχουμε καινούργια δεδομένα τώρα, έχουμε καταθέσει καινούργιο κατηγορητήριο και η ΝΔ δεν μας λέει εάν θα αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη. Και έχουμε πλέον και πληροφορίες για μια μυστική συνάντηση».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «48 ώρες μετά το έγκλημα αποφασίζεται σε μυστική συνάντηση ένα μπάζωμα. Να πεταχτούν οστά ανθρώπων στα σκουπίδια. Τίνος την απόφαση μεταδίδει ο κ. Τριαντόπουλος εάν όχι του πρωθυπουργού;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης και υπενθύμισε ότι το μπάζωμα κόστισε 700.000 ευρώ, ενώ για να φτιάξεις την τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, η οποία κάηκε τον Ιούλιο του 2019, χρειαζόταν 200.000 ευρώ.
Επιπλέον, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί εργαλειοποίσης μιας τραγωδίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Δεν εργαλειοποιείς όταν ζητάς να τηρούνται οι νόμοι».
«Ξέρω ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά…»
Στις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι, για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «λεφτόδεντρα» και πως αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του η χώρα θα χρεοκοπήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πολύ καλά ότι πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – και εγώ ο ίδιος στο εξωτερικό που ήμουν εκείνη τη χρονιά ήμουν απογοητευμένος, όπως ήμουν επίσης απογοητευμένος από τα χρόνια που είχαν προηγηθεί, στα οποία έβλεπα τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, όλους αυτούς των μνημονίων, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα στο τέλος της ημέρας στη χώρα. Μηδέν ευρώ στον κουμπαρά και ο κόσμος ήταν σε απελπισία. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε θα προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε τα μνημόνια».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πεινούσαν, άνθρωποι που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήταν 300.000 οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, άνεργοι. Ήταν δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ασφάλιση υγείας. Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να κάτσει να χάσουν τη ζωή τους όλοι και μετά να έρθει, όποιος έχει χρήματα που έχει κλέψει από το κράτος, να αγοράσει τη χώρα στα φτηνά; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό το οποίο η κοινωνία εκείνη τη στιγμή αισθανόταν ότι έπρεπε να γίνει απέναντι στην Ευρώπη», υπογράμμισε.
Και προσέθεσε πως «έγιναν λάθη, τα είχε παραδεχτεί ο προκάτοχός μου πολλές φορές. Από εκεί και πέρα, όμως, άφησε 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. Έχω κατηγορήσει το ύψος του ‘μαξιλαριού’ αυτού, έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Το έχω πει αυτό, αλλά αυτό πάει να πει ότι είχε μια έντιμη διακυβέρνηση».
«Εάν δεν είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, ποιο είναι το βαθύ κράτος;»
Μιλώντας για την οικονομία και την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασελάκης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός μιλά για «βαθύ κράτος» και αναρωτήθηκε: «Εάν δεν είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, ποιο είναι το βαθύ κράτος»;
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμευόμενος για έντιμη διακυβέρνηση αν του δοθεί η εντολή από τον ελληνικό λαό, κλήθηκε να απαντήσει εάν τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει κάτι αντίστοιχο.
Ξεκάθαρα «όχι» ήταν η απάντησή του, υποστηρίζοντας πως αυτό το λέει και η ΕΕ «με την καταδίκη του κράτους δικαίου, με τα 600 έργα που ελέγχει, τα οποία έχουν πάει σε 10 εταιρείες και κοστίζουν 2,5 δισ. ευρώ».
«Κερδοσκοπούν ολιγοπώλια, μεσάζοντες στα τρόφιμα και οι τράπεζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Μητσοτάκης θα βρει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας»
Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για την Συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας γιατί ζητάει τώρα την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία.
«Αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκείνοι είναι αυτοί που εργαλειοποίησαν αυτό το ζήτημα, δίχασαν κόσμο, τον κατέβασαν στους δρόμους και φόρεσε την περικεφαλαία του 2019 και έκτοτε, όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να ακυρώσει τις θετικές πλευρές αυτής της συμφωνίας, αλλά αντ’ αυτού, αυτή τη στιγμή, έρχεται και μας λέει ‘είναι μια επιζήμια συμφωνία, αλλά την τηρώ’», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τόνισε χαρακτηριστικά πως «εάν είναι επιζήμια συμφωνία, ας πάει στο VMRO, το οποίο είναι εξάλλου και όμορο κόμμα (σ.σ. της ΝΔ) στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας πάει εκεί πέρα, να συμφωνήσουν μια επωφελή συμφωνία».
«Εάν όντως διαφωνεί με τη Συμφωνία, είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευήκοα ώτα στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Ας πάει εκεί λοιπόν να κάνει μια επωφελή συμφωνία, αλλιώς ας παραδεχτεί ότι την εργαλειοποίησε και ότι λέει ψέματα για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, από τη μονταζιέρα και τις συσκέψεις για μπάζωμα, μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουμε, από ψέμα άλλο τίποτα!».
«Να αναγνωριστεί άμεσα η Παλαιστίνη»
Κληθείς να σχολιάσει την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε αρχικά ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στη ΝΔ. «Πριν καν πάω σε εμπόλεμη ζώνη, άρχισαν την καραμέλα περί σέλφι», όπως είπε.
«Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι το να πας σε μια εμπόλεμη περιοχή με ρουκέτες της Χαμάς και το Ισραήλ να δολοφονεί 45 άμαχους και παιδιά, είναι περιοχή για σέλφι, μάλλον έχει λάθος ορισμό των διακοπών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι «η Παλαιστίνη πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα».
«Εθνοκάθαρση κάνει το Ισραήλ, αν όχι γενοκτονία»
«Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Νετανιάχου, μετά από χρόνια που προκαλεί όχι μόνο τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και τον δυτικό κόσμο με τους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, τώρα όχι μόνο έχει προχωρήσει σε μια βάναυση σφαγή στη Γάζα, αλλά καταπατά και τις συμφωνίες στη Δυτική Όχθη», ανέφερε και τόνισε ότι «το 75% της Γάζας έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Πώς αυτό είναι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας; Εγώ θα έλεγα πρόκειται για μια εθνοκάθαρση, αν όχι για μια γενοκτονία», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου «πιέζει πάρα πολύ την PLO και την κυβέρνηση της Παλαιστίνης» και ότι παρακρατά χρήματα που στέλνονται στη Γάζα. «Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, μου είπε η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν φτάσει σε χέρια Παλαιστινίων», τόνισε.
«Πώς να αμνηστεύσει κανείς το Ισραήλ και αυτό που κάνει;»
Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι, κατά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή και στη Ραμάλα δεν συνάντησε αξιωματούχους του Ισραήλ, ο Στέφανος Κασσελάκης αναρωτήθηκε πώς μπορεί να συναντήσει μια κυβέρνηση που προκαλεί συνειδητά δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων και πώς κάποιος θα μπορούσε να αμνηστεύσει το Ισραήλ.
«Είναι μία ανεπτυγμένη βιομηχανικά δημοκρατία, έχει καταδικαστεί η συμπεριφορά της και από το Διεθνές Δικαστήριο και από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, άρα λοιπόν, πώς κάθεται κάποιος να αμνηστεύσει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή;», σημείωσε χαρακτηριστικά για το Ισραήλ ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε ότι κινείται «100%» στη γραμμή του Μπορέλ. «Δεν μπορούμε τη μία φορά να θέλουμε το Διεθνές Δικαστήριο και την άλλη να μην το θέλουμε», προσέθεσε.
«Νομίζω είναι καιρός η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας, να πει ‘ναι’ στα ιδεώδη της και στον ανθρωπισμό και όχι στα συμφέροντα. Αυτό πρέπει να γίνει, να είμαστε ξεκάθαρα με το μέλλον της Παλαιστίνης. Αυτή είναι η σωστή μεριά της Ιστορίας και η Ελλάδα πρέπει να είναι στη σωστή μεριά της Ιστορίας, όπως ήταν επί Ανδρέα Παπανδρέου με τις σχέσεις που καλλιεργήθηκαν με τον Γιάσερ Αραφάτ», ανέφερε καταληκτικά.
«Θα είμαι πιο παρεμβατικός – Αλλά το κράτος δεν θα είναι σπάταλο»
Στην ερώτηση αν είναι πιο φιλελεύθερος από ό,τι ήξερε ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ ή πιο κρατιστής ή το ίδιο κρατιστής, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Δεν σκέφτομαι καν αυτές τις ταμπέλες».
«Στη στέγη θέλουμε παρεμβατικό κράτος, στη δημόσια υγεία θέλουμε παρεμβατικό κράτος. Δεν υπάρχει εκεί μέσο έδαφος. Άρα, ναι, είμαι πιο παρεμβατικός. Αλλά συγχρόνως, αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα είναι σπάταλο. Και ένα από αυτά τα οποία προσδοκώ να κάνουμε, όταν, με τη βοήθεια του κόσμου και αν ο κόσμος με τιμήσει να είμαι πρωθυπουργός του, είναι όσα έχω μάθει από την επιχειρηματική μου σταδιοδρομία – ισολογισμούς, γραμμή-γραμμή να ελέγχω τα πάντα – θα το κάνω και στο κράτος», όπως είπε.
Όσο για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά όργανα, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι «εκεί που μας θεωρούσαν τελειωμένους, έχουμε σηκώσει ανάστημα. Θα έχουμε καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο. Θα εκσυγχρονιστεί όλη η δομή του κόμματος. Το κόμμα μεγαλώνει. Είναι το μόνο ανεξάρτητο οικονομικά κόμμα στην Ελλάδα. Σας υπόσχομαι ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση σε μηχανισμούς συμφερόντων».
Αιχμηρή απάντηση στο ΚΚΕ για το Μουσείο Μπελογιάννη
Απαντώντας στην οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ για την επίσκεψή του στο Μουσείο Μπελογιάννη την Αμαλιάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού τονίσε πως είναι μεγάλη του τιμή να ηγείται «του κόμματος που έφτιαξε αυτό το μουσείο όσο ήταν κυβέρνηση». διεμήνυσε πως «η νοοτροπία της ιδιοκτησίας της Αριστεράς και η λογοκρισία δεν ανήκει στη φιλοσοφία της Αριστεράς».
«Η Αριστερά αγκαλιάζει όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως καταβολών, επειδή θέλει να προσφέρει σε όλο τον κόσμο. Εάν το ΚΚΕ θεωρεί ότι εγώ δεν θέλω να προσφέρω σε όλο τον κόσμο και ότι δήθεν εξυπηρετώ συμφέροντα, ας φέρει αποδείξεις να το πει αυτό», προσέθεσε.
Και υπογράμμισε πως «ένα αριστερό κόμμα δεν καταψηφίζει την ισότητα στο γάμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα