Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Γρεβενά: Τρεις ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα απάτης - Τους απέσπασαν 8.000 ευρώ και χρυσές λίρες


Το χρηματικό ποσό των 8.100 ευρώ, καθώς και χρυσές λίρες και τιμαλφή αξίας άνω των 5.500 ευρώ απέσπασε σπείρα από τρεις ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη άμεσα χθες το μεσημέρι στην πόλη των Γρεβενών, , 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική ομάδα και τη παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση.
Στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής ομάδας, άγνωστα άτομα πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, θέτοντας υποτιθέμενο ζήτημα άμεσου κινδύνου ακρωτηριασμού του σε περίπτωση μη καταβολής τους. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 43χρονος και ο συνεργός του κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 84χρονη, μια 86χρονη και έναν 85χρονο , στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό άνω των 8.000 ευρώ, 7 χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 4.200 ευρώ περίπου, καθώς και χρυσαφικά αξίας περίπου 1.500 ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-το χρηματικό ποσό των 8.105 ευρώ, 20 δολάρια Καναδά, 130 δολάρια ΗΠΑ, 7 χρυσές λίρες, 2 μαχαίρια, κινητό και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.
Τα κατασχεθέντα χρήματα και τιμαλφή, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 43χρονου, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα