Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα λέει η πυροσβεστική


Ραγδαίες και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έρευνα της Πυροσβεστικής προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο, που ήταν υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα, στη ΒΙΠΕ Λαμίας.
Οι πύρινες γλώσσες που ξεπήδησαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την υπόθεση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών «πρόλαβαν» τον έλεγχο του ΕΦΕΤ που ήταν προγραμματισμένος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.
Αλλοιωμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία: Από πρόθεση η φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο
Στο συμπέρασμα ότι η φωτιά που προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή σε εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙΠΕ Λαμίας είναι από πρόθεση έχουν καταλήξει τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που χειρίζονται την υπόθεση.
Ήδη έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία για όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση προσώπων αλλά και άλλων στοιχείων συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η εκδήλωση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας βράδυ Κυριακής και η ταχεία εξάπλωσής της είχαν κινήσει υποψίες. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση καθώς σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.
Τα 2 σημεία που εστιάζει η έρευνα της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο εργοστάσιο

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον της έρευνας έχει στραφεί στο τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής στο εργοστάσιο της «Γιαννίτσης Group» στη Λαμία και οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του και πώς μια μονάδα που είχε κάνει πριν ένα χρόνο μια τεράστια άσκησης πυρασφάλειας εισπράτττοντας εξαιρετικές κριτικές για την ετοιμότητά της την κρίσιμη στιγμή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών από την πρώτη στιγμή έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις άλλων επιχειρήσεων. Μάλιστα όπως τονίστηκε η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο που έπιασε φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα