Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τέμπη: Ερωτήματα για το βιολογικό υλικό θύματος που βρέθηκε στα «μπάζα» - «Χάθηκαν σοβαρά στοιχεία», λέει δικηγόρος των οικογενειών


Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών πως χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία από την μεταφορά των χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας, σε ιδιωτικά οικόπεδα, καθώς σύμφωνα με την έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, βρέθηκε βιολογικό υλικό θύματος, και συγκεκριμένα ένα οστό.
Συνολικά, εξετάστηκαν 11 δείγματα βιολογικού υλικού και τουλάχιστον 25 δείγματα που αφορούν προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.
Αλλοιώθηκαν και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία
Η Μ. Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ανέφερε:
«Δυστυχώς, μετά από έναν χρόνο, φτάσαμε σε σημείο οι δικαστικές αρχές να ερευνήσουν τον τόπο στα πηγάδια όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα. Είχαν μέσα υπολείμματα από ανθρώπινα μέλη αλλά και βιολογικό υλικό από τα προσωπικά αντικείμενα. Και η διαδικασία που μεταφέρθηκαν με μπουλντόζες, αλλοίωσε τα υλικά αυτά. Μάλιστα, τα υπολείμματα αυτά είχαν πάνω ρύπους και ίχνη από την πυρκαγιά. Το σημαντικό είναι πως αυτοί οι ρύποι αν είχαν ερευνηθεί στο σημείο, θα μπορούσαν να είχαν επιβεβαιωθεί και οι πληροφορίες για το υλικό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και που φωνάζουν από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς των θυμάτων πως ήταν ξυλόλιο».
Και επισημαίνει: «Έχει γίνει ήδη καταγγελία και εκκρεμεί έρευνα για τις ευθύνες των δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, γιατί από κει ξεκίνησε το κακό. Επίσης, χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία».


Ερωτήματα για το αταυτοποίητο δείγμα που βρέθηκε
Σύμφωνα με την δικηγόρο, το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στα χώματα ταυτοποιήθηκε και ανήκει σε θύμα που ήταν στον χώρο του κυλικείου του τρένου. «Υπάρχει ακόμη ένα δείγμα που είναι αταυτοποίητο και αναφέρεται ως άρρεν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι προϊόν επιμόλυνσης, δηλαδή όποιος ήθελε έμπαινε και άφηνε βιολογικό υλικό ή αν ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο τρένο και δεν είχε ταυτοποιηθεί ποτέ γιατί μπορεί να ήταν ένας παράνομος επιβάτης».
«Το χειρότερο είναι πως το σημείο στο οποίο μεταφέρθηκαν τα χώματα έχει δίπλα ένα ρυάκι αλλά ήταν και σημείο που πλημμύρισε από τις πλημμύρες. Οτιδήποτε υπήρχε, ξεπλύθηκε», κατέληξε η κυρία Χατζηκωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα