Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Άκης Γ. Κατρίτσης: Δρόμος ανάπτυξης της Πελοποννήσου ο άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Ουδείς δικαιούται να απαξιώνει τον άξονα απόληξης του «Μπλε Διαδρόμου» από την Αδριατική στην Καλαμάτα
Δρόμος ανάπτυξης της Πελοποννήσου είναι ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Όλοι όσοι συμφωνούμε σε αυτή την (αυτονόητη εκ των πραγμάτων) παραδοχή οφείλουμε να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε, με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο, την υλοποίησή του.
Για την δημοτική μας παράταξη «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», όπως έχουμε διακηρύξει και δεσμευθεί, η διεκδίκηση που έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα είναι ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα ως φυσική συνέχεια του Πάτρα – Πύργος και συνδετήριος δρόμος των δυο μεγάλων οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.
Όλες οι Δημοτικές Αρχές, όλοι οι φορείς, όλες οι συλλογικότητες Μεσσηνίας και Ηλείας οφείλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις σε αυτό το στόχο.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος.
Γνωρίζουμε για την εκπόνηση της μελέτης του έργου από την «Ολυμπία Οδό» ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τις τρεις εναλλακτικές λύσεις – προτάσεις για τον Καϊάφα.
Η κυβέρνηση έχει εκφράσει πολιτική βούληση υλοποίησης του έργου.
Άρα, τίποτα δεν είναι ανέφικτο όταν το πιστεύεις και παλεύεις για αυτό.
Αφήνουμε στο παρελθόν την περιέργως έως και υπόπτως αδιάφορη στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, η οποία σύρθηκε από την Αντιπολίτευση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Φεβρουάριο του 2022, για το θέμα του δρόμου.
Με την παρουσία και ενεργητική συμβολή των βουλευτών, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και την γραπτή παρέμβαση του Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Με τη δυναμική παρουσία εκπροσώπων Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων και πέραν της Τριφυλίας.
Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη. Δεν γράφτηκε ποτέ. Δεν στάλθηκε σε κανέναν.
Σήμερα, οφείλουμε ξανά να οριοθετήσουμε τον στόχο διεκδίκησης υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Και από αυτό τον στόχο δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο και ούτε να επιτρέψουμε φανταχτερά και μεγαλεπήβολα (δήθεν) σχέδια άλλων να τον θέσουν σε δεύτερη μοίρα ή και παραπομπή του σε καλένδες…
Εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας, πιστεύουμε στις δυνατότητές της και στις δυνάμεις των συμπατριωτών μας. Πιστεύουμε ότι αυτός ο οδικός άξονας είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία αλλά για την Πελοπόννησο!
Ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε την υλοποίησή του.
Πρέπει, επιτέλους, να άρουμε τον ιδιότυπο συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Τριφυλίας και της Ν/Δ Μεσσηνίας, να την βγάλουμε από την οδική απομόνωση και να αποκτήσουμε έναν δρόμο σύγχρονο και ασφαλή, πύλη εισόδου αλλά και εξωστρέφειας.
Να έρθουμε πιο κοντά. Να ενώσουμε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο άξονας αυτός είναι τμήμα του «Μπλε Διαδρόμου», που ξεκινάει από την Αδριατική για να καταλήξει στην Καλαμάτα. Και θα ενωθεί με τον επίσης σημαντικό άξονα Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Ρωμανού – περιμετρικός Γιάλοβας – Πύλος.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και όλες τις Δημοτικές Αρχές Ηλείας και Μεσσηνίας, τις Περιφερειακές Αρχές Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, τους βουλευτές Ηλείας και Μεσσηνίας, τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους φορείς της κοινωνίας, όλες τις συλλογικότητες και όλους τους πολίτες στη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου διεκδίκησης υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Είναι το ιστορικό μας χρέος στο μέλλον!
ΆΚΗΣ Γ. ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα