Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας: Ξεσκέπασε οργάνωση διακίνησης χασίς στην Αττική

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού εξακολουθούσε να διοικεί την εγκληματική οργάνωση, που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς στην Αττική ένας 53χρονος, σε υπόθεση που… ξεσκέπασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.
Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν επίσης η 55χρονη σύζυγος του κρατούμενου αρχηγού και η 58χρονη αδερφή της, οι οποίες φαίνεται ότι λάμβαναν εντολές για τη δράση τους από τον 53χρονο, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κερατέα.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έπειτα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των μελών της οργάνωσης και να την εξαρθρώσουν. Στο πλαίσιο μάλιστα ευρείας αστυνομικής επιχείρησης κατάφεραν να συλλάβουν τις δύο γυναίκες κατάσχοντας μεταξύ άλλων μισό κιλό χασίς και 69 δενδρύλλια χασίς σε πλαστικές γλάστρες, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικό χώρο.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε αναπτύξει δράση τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, χρησιμοποιούσαν “πακιστανικά” τηλέφωνα, δηλαδή τηλεφωνικούς αριθμούς δηλωμένους στο όνομα τρίτων προσώπων, για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους. Χρησιμοποιούσαν όμως και κωδικές λέξεις κατά τις επικοινωνίες τους αναφέροντας ενδεικτικά τα φυτά ως “κορίτσια”, ενώ για το ράντισμα ανέφεραν “να τις περάσεις με οξυζενέ”.



Η καλλιέργεια των φυτών γινόταν σε μεγάλη έκταση που είχαν ενοικιάσει στην Κερατέα και ειδικότερα σε ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο με αυτόνομη γεώτρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης των δύο γυναικών το πρωί της σύλληψης, σε παράλληλες έρευνες σε σπίτι και στο αγρόκτημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 φυτά κάνναβης, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 174 γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 386 γραμμαρίων, 9 συσκευασίες με ανισοβαρείς ποσότητες σπόρων κάνναβης, ένα τσιγαριλίκι, 5 συσκευασίες με πλαστικά φιαλίδια με ορμόνες ριζοβολίας, 2 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβη και το ποσό των 400 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την δράση της εγκληματικής οργάνωσης τα κέρδη θα έφταναν τις 150.000 ευρώ.
Σε βάρος των δύο συλληφθεισών σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά η οποία περιλαμβάνει και τον 53χρονο φερόμενο ως αρχηγό, που είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.    Δ.Πλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα