Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Κασσελάκης από Καλαμάτα: “Στείλτε τώρα το μήνυμα αλαζονεία τέλος -Ήρθα για να μεταφέρω το μήνυμα της αλλαγής”

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος επισκέφτηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης, συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους και πραγματοποίησε την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να τον ακούσει.
Αναλυτικά η ομιλία:
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Σε όποια πόλη πηγαίνω, σε όποιο νησί, σε όποιο χωριό. Από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. Βλέπω κάτι να αλλάζει!
Ήρθα να μεταφέρω εδώ, στην Καλαμάτα, το μήνυμα αυτής της αλλαγής. Ένα κίνημα που ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Το κίνημα είστε εσείς! Και όπου πάω ακούω τη φράση: «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα».
Εσείς το λέτε και το φωνάζετε. Εσείς που δεν αφήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ απροστάτευτο τη στιγμή που σας είχε ανάγκη. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.
Εσείς που δείξατε τις βαθιές ρίζες τις οποίες έχει αυτή η παράταξη στην κοινωνία, πρέπει να μπείτε και πάλι στην πρώτη γραμμή. Ο κλήρος πέφτει πάλι σ’ εσάς. Για την αφύπνιση του κόσμου. Του γείτονα. Του φίλου. Για να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή. Από τον φόβο στην προοπτική. Από τη στασιμότητα που βαφτίστηκε σταθερότητα, στην πρόοδο και την προοπτική.
«Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις ευρωεκλογές.
Δύο ψέματα – ένα σύνθημα!
Δύο σε ένα!
Ψέμα πρώτο: Πιο κοντά στην Ευρώπη! Την ώρα που η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της Ε.Ε. όλο και περισσότερο.
Πρώτη στη διαφθορά.
Πρώτη σε ασθενείς που λόγω απόστασης, χρημάτων ή μακράς λίστας αναμονής δεν μπορούν να έχουν θεραπεία στο ΕΣΥ.
Τελευταία χώρα σε αγοραστική δύναμη. Συγγνώμη, προτελευταία! Περνάμε τη Βουλγαρία.
Δεύτερη σε έμμεσους φόρους μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών.
Σε ό,τι κάλο είμαστε Τελευταίοι. Σε ό,τι κακό είμαστε Πρώτοι. Και ρωτώ: αυτό είναι το «πιο κοντά στην Ευρώπη»;
Ή μήπως «πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι να σε καταδικάζει η Ε.Ε. για πρώτη φορά μετά τη Χούντα.
-Για την κακή ποιότητα του κράτους δικαίου.
-Για τις υποκλοπές.
-Για τη συγκάλυψη των Τεμπών.
Κι εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο ψέμα: Σταθερότητα.
Σταθερότητα σε τι;
Σκεφτείτε, τι έχει μείνει σταθερό στις ζωές μας τα 5 τελευταία χρόνια;
-Η φτώχεια έχει χειροτερέψει
-Η πείνα, όπως είπε ο πρωθυπουργός χθες σε γυναίκα στην Κέρκρυρα «δε σε βοηθά η εκκλησία;»
–Εγκληματικότητα στα ύψη.
-Η Greek Mafia αλωνίζει.
-Οι τιμές στα σουπερμάρκετ ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα.
-Τα νοίκια τρώνε τον μισθό.
-Η δημόσια Υγεία καταρρέει.
-Ο πολίτης είναι όλο και πιο μόνος και απροστάτευτος.
Σταθερότητα προς τα κάτω, προς τα πίσω, όπισθεν. Με την Ελληνίδα και τον Έλληνα να ζει με κατεβασμένο το κεφάλι και πληγωμένη την περηφάνια του.
Αλήθεια: Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Ερντογάν, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, μετατρέπει τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ενώ για να τον αποχαιρετήσει στέλνει τώρα ερευνητικό σκάφος στα Ίμια; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο τούρκος Πρόεδρος εμπαίζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό;
Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αλωνίζει στη χώρα και επιτίθεται κάθε μέρα με δηλώσεις κατά της Ελλάδας;
Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται -σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης- από Μακεδονομάχος, ικέτης παρακαλώντας τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί κατά γράμμα μία συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι δεν του άρεσε;
Φίλες και φίλοι,
Ζείτε σε μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας. Σε φυσική ομορφιά, σε παραγωγικές δυνατότητες, σε τουριστική προοπτική.
“Όμως η Μεσσηνία είναι εγκαταλελειμμένη από το κεντρικό κράτος. Ίσως γιατί πάντα τους ίδιους ψηφίζετε. Κι έτσι σας θεωρούν πάντα δεδομένους”
Υπάρχει ένα τρίπτυχο μεγάλων προβλημάτων στον νομό σας.
Πρώτο σκέλος, η μεγάλη καθυστέρηση στα έργα υποδομής: Από το οδικό δίκτυο (Καλαμάτα προς Μεθώνη, Ριζόμυλος – Κορώνη κ.α.), μέχρι το Αεροδρόμιο, το Φιλιατρινό φράγμα και το Μιναγιώτικο φράγμα, καθώς και το Λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Δεύτερο σκέλος, η ελλιπής υγειονομική κάλυψη. Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας καθώς και τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Ειδικά για το νοσοκομείο της Καλαμάτας, οι 2 παθολογικές θα έπρεπε να είχαν 12 ειδικούς γιατρούς – επιμελητές και έχουν μόνο 6. Η καρδιολογική κλινική θα έπρεπε να έχει 8 ειδικούς γιατρούς, έχει μόνο 4. Το αιμοδυναμικό τμήμα λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα λόγω υποστελέχωσης. Τις υπόλοιπες μέρες οι εμφραγματίες διακομίζονται σε άλλες πόλεις. Το ογκολογικό ιατρείο δεν έχει ογκολόγο εδώ και ένα χρόνο.
Αυτή, αγαπητοί Ελληνίδες και Έλληνες, δεν είναι περίθαλψη που αρμόζει σε πολίτες της Ελλάδας, της Μεσσηνίας, της Καλαμάτας, το 2024. Και, πιστέψτε με, αυτή η εικόνα θα αλλάξει, γιατί η δημόσια υγεία είναι για μας η Νο1 επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, διότι ο τόπος μας χωρίς ζωή δεν έχει μέλλον. Και πρέπει επιτέλους να δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή.
Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα της Μεσσηνίας είναι η μείωση του μόνιμου πληθυσμού. Κατά 8,7% μειώθηκε ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Κι εδώ απαιτούνται γενναίες κινήσεις. Όχι μόνο για να μείνετε στον τόπο σας, αλλά για να επιστρέψουν συμπολίτες σας, νέοι άνθρωποι, που ζουν στην Αθήνα και θέλουν να έρθουν πίσω εδώ, με φορολογικά και στεγαστικά κίνητρα και φυσικά πάρα πολλοί απόδημοι, σαν τον εαυτό μου, που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και να συνεισφέρουν στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία.
Φίλες και φίλοι,
Τα ψέματα εσείς τα ξέρετε από πρώτο χέρι, ως η πόλη του ελαιόλαδου.
Ξέρετε πόσο πληρώνεστε στο χωράφι και τι τιμή βλέπετε στο ράφι. Τουλάχιστον, εσείς έχετε το δικό σας λάδι για το τραπέζι σας. Γιατί η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι: πολίτες που στρέφονται λόγω της τιμής σε άλλα έλαια, αμφιβόλου ποιότητας. Κι αυτό το γεγονός θα επηρεάσει καίρια και σε βάθος χρόνου τις δικές σας ζωές ως ελαιοπαραγωγών.
Όταν συνέκρινα μάλιστα την τιμή στην οποία πληρώνει ένας Γερμανός και ένας Έλληνας το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό: Πληρώνουμε πιο ακριβά από τους Γερμανούς το εθνικό μας προϊόν! Αν είναι δυνατόν!
Βγήκε η προπαγάνδα της ΝΔ και είπε: «Συγκρίνει ανόμοιες συσκευασίες». Κι όμως! 750ml η μία, 750 ml κι άλλη. Βγήκε ο Πρωθυπουργός και είπε: «Συγκρίνει βιολογικό με μη βιολογικό λάδι». Κι όμως! Βιολογικά ήταν και τα δύο. Του έστειλα και τις φωτογραφίες.
Είναι αδιανόητη η ευκολία με την οποία αυτή η κυβέρνηση αυτή λέει ψέματα και ποτέ δε λέει συγνώμη. Και είναι ακόμη πιο αδιανόητη η ευκολία με την οποία σε λένε «πολιτικό απατεώνα» όταν λες την αλήθεια. Και το ξέρουν ότι λες την αλήθεια! Αλλά είναι αδίστακτοι. Τους έχει κάνει αδίστακτους η υπεροπλία τους στα ΜΜΕ, όπου μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι ποιο θα είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια.
Βέβαια ο Πρωθυπουργός βρήκε λύση για την Ακρίβεια:
Διαβάζει πλέον την τιμή του μισού κιλού. 6,28 η φέτα, σου λέει. Αντίστοιχα, θα δίνει την τιμή για μισό κιλό ψωμί, για μισό κιλό κρέας, για μισό λίτρο βενζίνη.
ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΖΩΗ. Αυτή είναι η λύση του για την ακρίβεια, η μισή ζωή όλων σας.
Εμείς όμως δε θέλουμε άλλο μισή ζωή.
Θέλουμε ολόκληρη.
Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο βασικό πρόβλημα;
Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας λέει τόσα ψέματα με τόση ευκολία, αυτό σημαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο: ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Και τι γέννησε αυτήν τη χωρίς όρια υποτίμηση; Το «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω». Αυτή η αλαζονεία κατακλύζει τη χώρα σήμερα. Και φαίνεται από τα πολύ σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά.
-Φαίνεται στον τρόπο που οι φρουροί του χθες απομάκρυναν βίαια επτά παιδιά που πήγαν σε συγκέντρωσή του να ζητήσουν μόνο ένα πράγμα: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη.
-Φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, όπου μια γιαγιά τού λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ σύνταξη και 300 ευρώ ενοίκιο, κι εκείνος της απαντά: «Ναι, αν έχεις νοίκι δε γίνεται» και προσπαθεί να την αποφύγει. Αυτός δεν είμαι εγώ και έχετε τον λόγο μου ότι δεν θα είμαι ένας τέτοιος πρωθυπουργός.
Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας, πρέπει να το πιστέψει ο λαός και να στείλει το μήνυμα στις 9 Ιουνίου.
Για όλη την Ευρώπη αυτές οι ευρωεκλογές είναι η μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την ακροδεξιά στροφή.


 

messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα