Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Εργοστάσιο στη Λαμία: Ζήτησαν αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς


Φουντώνουν οι αποκαλύψεις και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την καταστροφική πυρκαγιά που παρέδωσε ολοσχερώς στις φλόγες το εργοστάσιο με τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία που την Κυριακή (19/05) τυλίχθηκε στις φλόγες. Όλα δείχνουν πως κάτι σκοτεινό συνέβη στην υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς καθώς και τα πρώτα συμπεράσματα από πλευράς Πυροσβεστικής δείχνουν ότι η φωτιά δεν είναι αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά μπήκε από πρόθεση.
Η αποκάλυψη για το αίτημα να αυξηθεί η αποζημίωση της εταιρείας σε περίπτωση πυρκαγιάς
Σύμφωνα με το MEGA, υπήρξε πριν από την πυρκαγιά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα τη αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Οι τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρθηκε στο MEGA, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις, που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού:
Όπως έχει γίνει γνωστό, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.
Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.
Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό. Σημειώνεται πως μαρτυρίες όσων έσπευσαν να σβήσουν την πυρκαγιά, αναφέρουν πως μύριζε έντονα βενζίνη στον χώρο.
Από το κατεστραμμένο κομμάτι του εργοστασίου ελήφθησαν 20 περίπου δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα οποία θα εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε εύφλεκτο υγρό στον χώρο.
Επιπλέον, ζήτημα έχει προκύψει με τα καταγραφικά καμερών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, καθώς από τα τρία, τα δύο κάηκαν στη φωτιά, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε. Πλέον, εξετάζεται αν καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, ή αν εξαφανίστηκε για άλλον λόγο. Η έκθεση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για εμπρησμό, θα «ξεκλειδώσει» την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων, προκειμένου οι Αρχές να δουν ποιος έχει επικοινωνήσει με ποιον.

Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο λέει η πυροσβεστική
Στο συμπέρασμα ότι η φωτιά που προκλήθηκε την περασμένη Κυριακή σε εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙΠΕ Λαμίας είναι από πρόθεση έχουν καταλήξει τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που χειρίζονται την υπόθεση. Ήδη έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία για 
όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση προσώπων αλλά και άλλων στοιχείων συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η εκδήλωση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας βράδυ Κυριακής και η ταχεία εξάπλωσής της είχαν κινήσει υποψίες. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση καθώς σε λίγο περισσότερο από
μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα