Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ψήφισμα για κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εξέδωσε ψήφισμα που πρότεινε και κατέθεσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνα Τσιγκάνου, με το οποίο εκφράζεται η ανησυχία και οι διαμαρτυρίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τον υπό κατασκευή δρόμο Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά.
Με το ψήφισμα καλείται η Περιφέρεια αλλά και η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να αφουγκραστούν τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου και όλης της τριφυλιακής κοινωνίας και να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό τόσο ο οδικός άξονας όσο και τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, «αναπτυξιακά και μέγιστης σημασίας έργα για την Τριφυλία».
Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, κατά τη σημερινή 14η συνεδρίασή του (24/5/2024) λαμβάνοντας υπόψη και την επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μέχρι σήμερα στο υπό κατασκευήν έργο “Δρόμος Γαργαλιάνοι -Φιλιατρά” υιοθετεί και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα και τις ανησυχίες του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και ταυτόχρονα ζητάμε από την Περιφέρεια:
1. Να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην πνιγούμε με την πρώτη νεροποντή. Να καθαριστούν τα ρέματα, να οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα σε κατάλληλους ασφαλείς αποδέκτες και ό,τι άλλο επιτάσσει ένα σύγχρονο έργο.
2. Το έργο να μην μείνει ούτε ώρα χωρίς χρηματοδότηση, όπως διαφαίνεται ότι έχει συμβεί στην παρούσα φάση του.
3. Να χρηματοδοτηθεί, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα, ώστε να μην στερηθεί ο τόπος μας και άλλα έργα που έχει ανάγκη.
4. Να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, να γίνει το δικαστήριο στην ώρα του και να κατατεθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έγκαιρα.
Θεωρούμε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σχεδίασε και δημοπράτησε αυτό το έργο δεν έλαβε υπ’ όψιν τη συναρμογή των μελετών του δρόμου με αυτή των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος, οπότε θα υπάρχουν πρόσθετες καθυστερήσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις σε δύο ζωτικής σημασίας έργα για την Τριφυλία, τα οποία έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν.
Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να αφουγκραστούν τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου και όλης της τριφυλιακής κοινωνίας και να επισπεύσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό τα δύο αυτά αναπτυξιακά και μέγιστης σημασίας έργα για την Τριφυλία».   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα