Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Τέμπη: Γροθιά στο στομάχι τα λόγια της Καρυστιανού – «Δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω. Μόνο να κερδίσω»

Άγγιξε τις καρδιές όλων, με τρόπο συγκλονιστικό για ακόμη μια φορά, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιάνου.
Σε μια εμφάνιση έκπληξη, η «μητέρα των Τεμπών», έδειξε πίστη για τον αγώνα που δίνουν οι οικογένειες των θυμάτων για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα 57 θύματα αλλά και αποφασιστικότητα αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω πια, μόνο να κερδίσω».
Παρευρέθηκε στην παράσταση «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο να κάνει ειδική αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και να την καλεί να ανέβει στη σκηνή.
Τα λόγια της, όπως πάντα, μεστά χωρίς γωνίες και πάντα με ευθύτητα.
Αναφερόμενη στο περίφημο μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, είπε: «Όταν μέσα στις πρώτες ώρες ξεκίνησαν οι μπουλντόζες να αφαιρούν χώμα, και να μεταφέρεται με τα φορτηγά μπροστά στις οθόνες το βλέπαμε όλοι. Εμείς ήμασταν αλλού δεν καταλαβαίναμε, οι δικαστές δεν καταλάβαιναν; οι εισαγγελείς; Κανένας δεν καταλάβαινε τι γινόταν; Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνεις συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές», ανέφερε.
Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην αντέδρασε κανένας εισαγγελέας και κανένας δικαστής απέναντι στην επιχείρηση συγκάλυψης που συντελέστηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την τραγωδία εκτιμώντας πως «σαφώς ήταν σε πανικό».
«Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία»
Η Μαρία Καρυστιάνου, αναφορικά με τις εξελίξεις στον αγώνα για δικαίωση σημείωσε ότι «επί της ουσίας είμαστε σχεδόν στο μηδέν κι αυτό γιατί μας προλαβαίνουν καινούργια γεγονότα (…)» σημείωσε ότι «οι ελπίδες είναι λίγες όσον αφορά τον ελληνικό χώρο» αλλά δεν έχασε το κουράγιο της γιατί «έχουμε όμως αρκετές ελπίδες απ΄έξω».
Σε μια φορτισμένη συζήτηση επί σκηνής και με το κοινό να χειροκροτεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισήμανε ξανά ότι τα Τέμπη ήταν μία δολοφονία 57 ανθρώπων και η υπόθεση αυτή κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο «την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης και την επιβολή των πολιτικών, με το έτσι θέλω, ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ότι θέλουν πέραν από τους νόμους. Αυτό θεωρούν, επειδή το έπραταν τόσα χρόνια (…) αλλά δεν θα συνεχιστεί πλέον. Τα πράγματα θα αλλάξουν για όλους μας και είναι κάτι που θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Είμαστε πολύ πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμαστε σε αυτό».
Με όλα τα βλέμματα πάνω της συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σε οτιδήποτε την αφορά. Δεν γίνεται να προχωρήσει. Και αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει πραγματικά δείξει τον μικρότερο εαυτό της, οφείλει έστω και τελευταία στιγμή να ορθώσει ανάστημα, να εφαρμόσει τους νόμους με τόλμη και να αποκαταστήσει στα μάτια του κόσμου της αξία της δικαιοσύνης. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό όμως μας αξίζει, μία πολιτισμένη κοινωνία».
Όσον αφορά το ζήτημα με το ξυλόλιο που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών είπε ότι είχε κατασχεθεί ως παράνομο προϊόν, σε ελληνικό τελωνείο, λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ εύφλεκτο και το οποίο τέθηκε σε πλειστηριασμό για να αγοραστεί από αγνώστους (δεν υπάρχουν έγγραφα αγοραστή) ώστε να διακινηθεί μετά νόμιμα στην ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα