Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα 29/5, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: η πορεία του Κόσμου και οι τύχες 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στην ατζέντα τους…

Είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ που αποφασίζει για την πορεία του Κόσμου και τις τύχες 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων; Μπορεί…
Ήταν μια μέρα σαν σήμερα 29 Μαΐου του 1954, ακριβώς πριν από 70 χρόνια, όταν ο πρίγκιπας του Λίπε Μπίστερφελντ, Μπέρναρντ προσκάλεσε επιφανείς φίλους του στο ξενοδοχείο Bilderberg στο Oosterbeek της Ολλανδίας για να συζητήσουν την πορεία του Κόσμου και τις ανησυχίες τους για το μέλλον..
Ήταν η πρώτη συνάντηση της διαβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πήρε το όνομα της από το ξενοδοχείο, όπου συγκεντρώθηκαν.
Οι πρώτοι της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ- οι ιδρυτές με έναν αδόκιμο όρο- ήταν ο εξόριστος Πολωνός πολιτικός Γιόζεφ Ρέτινγκερ, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Πάουλ φαν Ζίλαντ και ο Πάουλ Ρίκενς πρώην επικεφαλής του πολυεθνικού κολοσσού καταναλωτικών αγαθών Unilever.
Όλοι εκείνοι ανησυχούσαν για την ατμόσφαιρα του αντιαμερικανικού αισθήματος που επικρατούσε στη μεταπολεμική Ευρώπη, την εποχή ακριβώς που οι ΗΠΑ απολάμβαναν μια καταναλωτική έκρηξη ενώ κρατούσαν στα χέρια τους τις τύχες κρατών της γηραιάς ηπείρου που ανέκαμπταν σιγά σιγά μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ.
Η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ φιλοδοξούσε να αναζωογονήσει ένα πνεύμα διατλαντικής αδελφοσύνης βασισμένο στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία, απαραίτητες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, καθώς η Σοβιετική Ένωση έσφιγγε τη μέγγενη στους λαούς-δορυφόρους της.

Ο πρίγκιπας του Λίπε Μπίστερφελντ, Μπέρναρντ.

Εξήντα ένας εκπρόσωποι από συνολικά 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 11 Αμερικανών, παρακολούθησαν το εναρκτήριο συνέδριο, με τους συνέδρους να εκφράζουν συντηρητικές και φιλελεύθερες απόψεις.
Οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο πρωταρχικός στόχος του Ομίλου Μπίλντερμπεργκ φέρεται να επεκτάθηκε και πλέον απολαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη του δυτικού καπιταλισμού της ελεύθερης αγοράς όλα αυτά τα χρόνια, αν και οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι η ατζέντα των Μπίλντερμπεργκς είναι είτε να επιβάλουν τον παγκόσμιο φασισμό είτε τον ολοκληρωτικό μαρξισμό· Απλώς δεν είναι σίγουροι για ποιο από τα δύο.
Ο διαβόητος (ο Θεός να τον συγχωρέσει) πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ ήταν τακτικός επισκέπτης-ομιλητής στη Λέσχη, ενώ ο Χέλμουτ Κολ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Μπίλι Γκέιτς, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συμμετείχαν σε συνεδριάσεις ανάμεσα σε δισεκατομμυριούχους και στελέχη κορυφαίων Τραπεζών, εταιρειών και μεγαλόσχημους της αμυντικής βιομηχανίας.
Από το 1954, τα μέλη της Λέσχης συναντώνται κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία ή θέρετρα σε όλο τον Κόσμο, συνήθως στην Ευρώπη· μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια ανταμώνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. 
Η συνάντηση των μελών της Λέσχης, το 2009, έγινε στην Αθήνα. 
Έλληνες που έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήταν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκης Κεραμέως, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανος Μάνος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ιωάννης Στουρνάρας, Γεώργιος Α. Παπανδρέου κ.α.
Και 70 χρόνια μετά, περίπου 130 μέλη μιας κυρίως οικονομικής ελίτ αποφασίζουν για την πορεία του Κόσμου και την τύχη των περίπου οκτώ δισεκατομμύρια κατοίκων του πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα