Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Επίδομα μητρότητας: Ξεκινούν οι πληρωμές - Τι ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης


Την εκκίνηση της καταβολής του επιδόματος μητρότητας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για την χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και μετά την επίλυση κάποιων μηχανογραφικών προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν, ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι καταβολές στις δικαιούχους μητέρες, οι οποίες είναι ασφαλιστικά ενήμερες και γέννησαν ή υιοθέτησαν από τις 24/9/2023 και έπειτα», είπε προσθέτοντας ότι οι πληρωμές θα αφορούν τόσο για το αναλογούν μηνιαίο ποσό όσο και για τα αναδρομικά, ενώ από τον επόμενο μήνα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται οι μηνιαίες δόσεις. «Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε πως όσες δικαιούνται το επίδομα δεν θα χάσουν χρήματα», ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ξεπέρασε τις 110.000 ο αριθμός των επιστολικών ψήφων που έχουν ήδη παραληφθεί από το κέντρο διαλογής στο Περιστέρι.
«Η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και καθημερινά, παραλαμβάνονται χιλιάδες φάκελοι επιστολικής ψήφου από Έλληνες εκλογείς σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του ψηφοδελτίου μέσω παραλαβής από κούριερ για τους κατοίκους της επικράτειας είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου και η Τρίτη 4 Ιουνίου αν επιλέξουν να παραδώσουν τον φάκελο σε κατάστημα των εταιρειών ταχυμεταφοράς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα παιδιού. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση για το έτος 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.
«Η στήριξη της οικογένειας και των νέων γονιών είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ήδη έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας όπως είναι το αυξημένο επίδομα γέννας, το επίδομα μητρότητας, το οποίο πλέον χορηγείται και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς». Επιπλέον, την Παρασκευή 31 Μαΐου, θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Μάιο, συνολικού ύψους σχεδόν 317εκατ. ευρώ σε περίπου 1,3 εκ. δικαιούχους.
Μεταξύ των επιδομάτων που θα καταβληθούν είναι για το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, το πρόγραμμα γέφυρα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα