Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: «Θάψτε με…θέλω να πεθάνω» - Τι είπε μετά την απολογία της υπάλληλος της ΔΟΥ


Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και μια ακόμη υπάλληλος της Εφορίας. Όλα τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν το πρωί στον ανακριτή ενώ αρνήθηκαν κάθε σχέση με την υπόθεση ενώ απέδωσαν σκοπιμότητα σε επιχειρηματία που τις κατήγγειλε, καθώς όπως είπαν ήθελε να αποφύγει τους ελέγχους.
Σχετικά με τα ποσά στο σημειωματάριο, η προϊσταμένη ανέφερε πως αφορούν έσοδα- έξοδα της ΔΟΥ Χαλκίδας.
«Θάψτε με…θέλω να πεθάνω»
«Θάψτε με…θέλω να πεθάνω», φώναζε η κατηγορούμενη στα δικαστήρια Χαλκίδας μετά το τέλος της απολογίας της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το eviathema.gr μετά από περίπου δύο ώρες στον ανακριτή η υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία μετά το πέρας της ανάκρισης τρεμάμενη βγήκε έξω και φώναζε «θάψτε με…θέλω να πεθάνω», με τους αστυνομικούς να την συνοδεύουν σε άλλο χώρο όπου θα αναμένει μέχρι την απόφαση μαζί με τους υπόλοιπους.


Ντοκουμέντα από τη δράση τους - Έλεγχοι για «ξέπλυμα» χρήματος
Την ίδια ώρα, φύλλο και φτερό κάνουν τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εγκληματική οργάνωση.
Καθημερινά έρχονται στο «φως» όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση των επτά ατόμων, που τους «καίνε». Μάλιστα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες - ντοκουμέντο με τις κινήσεις διεκπεραιώτριας, που συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους εφοριακούς για διαφθορά στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Οι φωτογραφίες είναι από τις πολύμηνες έρευνες των Αδιάφορων της αστυνομίας που επιχειρούσαν να «δέσουν» την υπόθεση πριν προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δράση των εκβιαστών εφοριακών

Τι κατέγραψαν οι Αδιάφθοροι
Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου και τα όσα μετέδωσε στο OPEN στη δικογραφία περιλαμβάνονται όλες αυτές οι φωτογραφίες ντοκουμέντο από την παρακολούθηση των Αδιάφθορων λίγο πριν τη σύλληψη των εφοριακών. Μάλιστα σε μια από αυτές που έχουν διαρρεύσει φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από την εφορία κρατώντας στα χέρια της έναν φάκελο που περιείχε 5.000 ευρώ.
Παράλληλα οι Αδιάφθοροι την ακούν ταυτόχρονα να συνομιλεί με τη διευθύντρια της εφορίας που την κάλεσε στο γραφείο της. Εκεί της λέει: «Έλα να πάρεις 5.000 ευρώ γιατί θέλω να τα πας σε έναν μηχανικό και εγώ δεν πρέπει να φανεί ότι του δίνω αυτά τα χρήματα». Έτσι φτάνει η διαχειρίστρια και παίρνει τα 5.000 ευρώ που προφανώς λίγο αργότερα τα δίνει στον μηχανικό.
Επιχείρηση «ξεπλύματος» από τα μέλη του κυκλώματος
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές το κύκλωμα δεν ενδιαφέρονταν μόνο για χλιδάτη ζωή και υπερπολυτελή ταξίδια. Τα χρήματα ήταν πάρα πολλά και τα μέλη του κυκλώματος μπήκαν στην διαδικασία… ανακαίνισης σε μια προσπάθεια να «ξεπλένουν» όλα αυτά τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει. Ωστόσο, φρόντιζαν να μην φαίνονται εκείνοι ότι δίνουν τα χρήματα και χρησιμοποιούσαν διεκπεραιωτές.
Έκαναν τα θύματά τους να τους λένε και «ευχαριστώ»
Φύλλο και φτερό κάνουν τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εγκληματική οργάνωση.
Καθημερινά έρχονται στο «φως» όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση των επτά ατόμων, που τους «καίνε». Χαρακτηριστικοί διάλογοι, λεπτομέρειες για τις χλιδάτες ζωές τους, «τεφτέρια» και μαρτυρίες.
Ενδεικτικός των χλιδάτων ζωών που μπορούσαν να έχουν -επειδή εξαπατούσαν επιχειρηματίες- είναι διάλογος μεταξύ της διευθύντριας της ΔΟΥ και της υπεύθυνης φορολογικής ενημερότητας σχετικά με ταξίδι μέλους της συμμορίας στο εξωτερικό.
  • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν μου λες ο Τ.. τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
  • Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Εσύ να τα δεις και εγώ.
  • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
  • Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δώσ' του.
Μάλιστα, το θράσος του κυκλώματος φαίνεται και από τον τρόπο για τον οποίο μιλούσαν για τα θύματά τους σχολιάζοντας πως «τους 'λέγαν και ευχαριστώ».Υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας: Τους έφερνα σε τέτοια θέση που λέγανε και ευχαριστώ χιλιάδες φορές.
Διεκπεραιώτρια: Της λέω συγγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι;
«Κοίτα τώρα να ανεβάσεις τα έσοδα της ΔΟΥ»
Τέλος, σε τρίτο χαρακτηριστικό απόσπασμα καταγράφεται ο εκνευρισμός του κυκλώματος με επιχειρηματία που προφανώς προσπαθεί να αποφύγει το να τους δώσει το ακριβές ποσό που ζήτησαν.
  • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Φαντάσου πόσα είχαν σκοπό να μας δώσουν γι' αυτές τις μαλ...
  • Διεκπεραιώτρια: Ναι. Θέλω μόνο να δω όταν θα πάει το χαρτί.
  • Δθ/ντρια ΔΟΥ Χαλκίδας: Θα μας πετάγανε τίποτα ψίχουλα και στην υγεία των κορόιδων.
  • Διεκπεραιώτρια: Κοίτα εσύ τώρα ευκαιρία σου είναι να ανεβάσεις τα έσοδα της ΔΟΥ, δεν ξέρω αν ανεβαίνουν από αυτό αλλά γ... τους.
Σημειώνεται πως μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι διεφθαρμένοι εφοριακοί είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 100.000 ευρώ, με την «ταρίφα» να φτάνει έως και τις 30.000 ευρώ.
Οι μαρτυρίες
«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στη Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο, επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν: "Δώσε μας 20.000 και θα σε ξεχάσουμε". Κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα, για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.
«Είχα επιστροφή φόρου 90.000€ και με πήραν τηλέφωνο, να πάω στο γραφείο τους. Πήρα τη λογίστριά μου, για να πάμε μαζί στην εφορία, και αυτή, πριν πάμε, πήρε την εφορία και ρώτησε τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος. Όταν πήγα, μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000€. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μη μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.
Το χρονικό
Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε στις 21 Μαΐου όπου οι «αδιάφθοροι» είχαν θέσει σε επιτήρηση το κτίριο της ΔΟΥ Χαλκίδας και μεσημβρινές ώρες της εντόπισαν πολίτη να μπαίνει κρατώντας φάκελο στα χέρια του. Όταν βγήκε έξω τον προσέγγισαν και σε σχετική τους ερώτηση τους ανέφερε ότι παρέδωσε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας, μέσα στο γραφείο της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ που μόλις είχε παραδώσει ο συγκεκριμένος πολίτης.
Σε λοιπές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές, κατ’ οίκον, οχημάτων κλπ) ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των78.795 ευρώ,
  • 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
  • 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις.
Επίσης, ελήφθησαν αντίγραφα υποθέσεων, από το συμβατικό αρχείο της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου οι ιδιώτες κατέβαλαν χρήματα, προκειμένου πραγματοποιηθεί ενδελεχής φορολογικός έλεγχος.
Ειδικότερα, σε σημειωματάριο που κατασχέθηκε κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της Οργάνωσης και εμπλεκομένων, που προέκυψαν κατά την έρευνα, ημερομηνίες και αναγραφόμενα χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά.
Αναγράφονται ποσά από 250 έως 11.000 και ημερομηνίες από 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.
Επίσης, βρέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων υποθέσεων της ΔΟΥ Χαλκίδας και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα