Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησε η λειτουργία του Navarino Natura Hall

Ξεκίνησε η λειτουργία του Navarino Natura HallΠριν από λίγες ημέρες το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank στην Costa Navarino υποδές πρώτους επισκέπτες του. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ανοικτού διαγωνισμού για το “Navarino Natura Art Award 2011”, με νικήτρια την Barbara Fluxa.
Το Navarino Natura Hall είναι ο μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος, που δημιουργήθηκε από το Navarino Foundation και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Λειτουργεί καθημερινά ως κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής.

Στο χώρο -ο οποίος σχεδιάστηκε από την K&G και τη ΜΚΟ "Οργάνωση Γη"- με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογικών μέσων όπως βίντεο, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής κ.ά., παρουσιάζονται πληροφορίες για τη μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του.
Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, παρέχει επίσης ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο της Costa Navarino, το Navarino Environmental Observatory (NEO).

Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Νικήτρια του "Navarino Natura Art Award 2011" είναι η Ισπανίδα εικαστικός Barbara Fluxa, για το έργο της με τίτλο "Future Testimony".
Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε σε συνεργασία με τις Kalfayan Galleries (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και τη ΜΚΟ "Οργάνωση Γη", φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ το οποίο θα αναδείξει τα σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα μέσω της τέχνης. Το θέμα του πρώτου διαγωνισμού ήταν "Πράσινη Τέχνη και Φύση", και οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να υποβάλουν έργα video-art (βίντεο ή βιντεο-εγκαταστάσεις) που εκφράζουν την αρμονική συνύπαρξη της τέχνης και της φύσης.
Ανάμεσα στις συμμετοχές από πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ισπανία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Χιλή, Ιαπωνία, Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστρία, Γαλλία και Ελλάδα, διακρίθηκε το έργο της Barbara Fluxa. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση "Future Testimony" θα παρουσιαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο "Natura Art" εντός του Navarino Natura Hall, ο οποίος θα φιλοξενεί κάθε χρόνο έκθεση του νικητήριου έργου του "Navarino Natura Art Award".
Η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Barbara Fluxa σε 6 οθόνες προβολής επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθήσει για 6 ώρες συνολικά τη φυσική διαδρομή 8 χιλιομέτρων ενός κινούμενου αντικειμένου, μέσα σ' ένα ποτάμι.
Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για το 2011 απαρτίζουν οι: Αρσέν Καλφαγιάν - Kalfayan Galleries, πρόεδρος. Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής - ακαδημαϊκός (μέλος της συντονιστικής επιτροπής ΝΕΟ). Stefan Nordlund, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης (πρόεδρος της συντονιστικής του ΝΕΟ). Βαγγέλης Ιωακειμίδης, διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Kαι Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, αρχιτέκτων - TEMEΣ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα