Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Παραδοχή “σοκ” από τον περιφερειάρχη: Είμαστε στο μηδέν, δεν μπορούμε να εντάξουμε νέο έργο ως και το τέλος του 2025

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
“Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είμαστε στο μηδέν. Έχουμε ολοκληρώσει την υπερδέσμευση και τα πάντα. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν μπορούμε να εντάξουμε νέο έργο ως και το τέλος του 2025”. Αυτή τη παραδοχή, που προκαλεί “σοκ”, δεδομένου ότι οι ανάγκες για έργα ανάπτυξης και σύγκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολύ μεγάλες, έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα ο περιφερειάρχης είπε στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όχι μόνο να μην περιμένουν νέα έργα αλλά να ξέρουν ότι και αυτά που έχουν ήδη ενταχθεί αντιμετωπίζουν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω των ζητημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στο επίπεδο της κεντρικής εξουσίας…
“Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και τις μελέτες που απαιτούνται, όπως και τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη. Για ακόμα μια φορά, όπως έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να πω ότι όλα αυτά χρειάζονται πόρους, οι οποίοι δεν υπάρχουν”, είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός.
Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος σημειώνοντας: “Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είμαστε στο μηδέν. Έχουμε ολοκληρώσει την υπερδέσμευση και τα πάντα. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν μπορούμε να εντάξουμε νέο έργο ως και το τέλος του 2025. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε λοιπόν όλοι είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ίδιους πόρους για να κάνουμε μελέτες, πάντα ιεραρχόντας και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κοινοτικούς πόρους που έχουμε και συγκεκριμένα από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Αυτά είναι όλα. Ολα τα υπόλοιπα είναι διεκδικήσεις που μπορούμε να έχουμε σε τομεακά προγράμματα υπουργείων”.
Επιπλέον ο κ. Πτωχός παραδέχτηκε ότι προβλήματα στην εξέλιξη των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα συνεχίζουν να υπάρχουν: “Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να ξέρουμε ότι τέτοιου είδους δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε όλα τα έργα, σαν περιφερειακή αρχή, θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Θα υπάρξουν πολλά προβλήματα σε έργα τα οποία βρίσκονται μέσα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι κεντρική η χρηματοδότησή τους και υπάρχουν θέματα ρευστότητας”.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα