Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα 2/5, Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν ακόμα προκαλεί ερωτηματικά: τον σκότωσαν ή είχε ήδη πεθάνει;


Στην Ιστορία έχει καταγραφεί, ότι μια μέρα σαν σήμερα, 2 Μαΐου του 2011, έπειτα από μια άρτια καταδρομική επιχείρηση, Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Νο1 καταζητούμενο στον Κόσμο, Οσάμα μπιν Λάντεν!
Η όλη επιχείρηση, λέει, κράτησε μόλις 40 λεπτά κι όταν έληξε οι Κοσμοκράτορες Αμερικανοί είχαν στα χέρια τους το άψυχο κορμί του Παγκόσμιου Τρομοκράτη. Έτσι λέει… Ποιος; Η CIA, που οργάνωσε την επιχείρηση και οι Αμερικανοί εκείνοι που την έφεραν εις πέρας, όμως…
Όμως, η Ιστορία μας έχει μάθει αλλιώς: όταν εξοντώνεται ένας επαναστάτης, ένας τρομοκράτης ή ένας που προσπάθησε να ανέβει ανάποδα το ρεύμα του ποταμού του κατεστημένου, είθισται το άψυχο κορμί του να εκτίθεται σε δημόσια θέα, για να βλέπουν οι «άλλοι» και να διδάσκονται, να φοβούνται, να τρομάζουν, να βγάζουν από το νου τους επαναστατικές ιδέες και- κυρίως- να πιστεύουν! Να πιστεύουν ότι ο καταζητούμενος εξοντώθηκε! Είναι το Modus operandi των κυνηγών επικηρυγμένων.
Έτσι έγινε με τον Τσε Γκεβάρα, περίπου έτσι με τον Άρη Βελουχιώτη, κάπως έτσι με τον (επαναστάτη του Μεξικού) Μιγκέλ Ιδάλγο ι Κοστίγια και τον (Νικαραγουανό) Σαντίνο: οι σοροί τους εκτέθηκαν σε κοινή θέα· είτε δια μέσου φωτογραφιών, είτε με τα κεφάλια τους κρεμασμένα σε φανοστάτες, είτε με… λαϊκό προσκύνημα.
Το άψυχο κορμί του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν εμφανίστηκε ποτέ. Μια κάμερα, από μακριά έδειξε την πόντιση της σορού του Τρομοκράτη στη θάλασσα και μέχρι εκεί. Η απροθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του άψυχου σώματός του μπιν Λάντεν και η άμεση ρίψη του στη θάλασσα, έκαναν τους συνωμοσιολόγους να αποχαλινωθούν.
Οι θεωρίες είναι αρκετές, όπως και σε άλλες υποθέσεις, που δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εκείνος που σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου δεν ήταν ο μπιν Λάντεν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατείνονται ότι ο τρομοκράτης είχε ήδη πεθάνει πριν να τον «επισκεφθούν» οι κομάντος του Ομπάμα. Επίσης λέγεται ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα συνελήφθη και κρατήθηκε, αλλά και συνεργάστηκε για χρόνια με τις αμερικανικές αρχές. Μάλλον άστοχο το τελευταίο.


Το σίγουρο είναι ότι ο μπιν Λάντεν είναι νεκρός
Κάτι που μπορούμε να υποστηρίξουμε με σχετική βεβαιότητα είναι ότι ο μπιν Λάντεν είναι πλέον νεκρός. Ουδεμία τρομοκρατική ενέργεια διενεργήθηκε σε έδαφος των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και ουδείς άκουσε κάτι για τον σαουδάραβα, αλλά κι αυτό δεν αποτελεί απόδειξη για τον τρόπο που μας παρουσίασαν οι Αμερικανοί την εξόντωση του Νο1 καταζητούμενου τους. 
Χοντρικά να τι υποστηρίζουν οι συνομωσιολόγοι:
1. Κάποιοι λένε ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπασχε από το σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή που επηρεάζει τη δομή του συνδετικού ιστού. Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Δρ Στιβ Ρ. Πιεκζένικ, οι γιατροί της CIA είχαν νοσηλεύσει τον μπιν Λάντεν με σύνδρομο Marfan και ο ηγέτης της Αλ Κάιντα πέθανε λίγους μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το 2002, ο Πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν είχε σοβαρό πρόβλημα με τους νεφρούς του και ότι είχε ζητήσει μηχάνημα αιμοκάθαρσης, όταν ζούσε στο Αφγανιστάν...
2. Όπως όλες οι ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας, έτσι και αυτή αναμειγνύει τα γεγονότα με μια… γεμάτη κουταλιά της σούπας μυθοπλασία. Λέγεται, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κατοχής στο Αφγανιστάν, η CIA εφοδίασε με σοβιετικά όπλα τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Cyclone. Η θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο μπιν Λάντεν έγινε τότε όργανο της CIA. Χρηματοδοτούμενη μέσω του εμπορίου ηρωίνης, που σιωπηρά επιτρέπεται στο Πακιστάν, η CIA δημιούργησε ένα ανάχωμα για την καταπολέμηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στον ίδιο τον τόπο του. Η επιδρομή, που σκότωσε τον τρομοκράτη μπιν Λάντεν, φέρεται να ήταν το μέσο για να ξεφύγει πια ο Σαουδάραβας από τη CIA και να αποσυρθεί. Αυτή είναι μια θεωρία που υποστηρίζεται (και) από το ιρανικό καθεστώς.

Κέρινο ομοίωμα του άψυχου κορμιού του μπιν Λάντεν. 

3. Ο διάσημος ερευνητής - δημοσιογράφος Seymour Hersh ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) είχε συλλάβει τον τρομοκράτη το 2006 και τον χρησιμοποίησε ως μοχλό πίεσης για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Η ISI πρόδωσε στη συνέχεια τον Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ και τις καθοδήγησε στο να οργανώσουν την επιδρομή που τον σκότωσε. Οι πηγές του δημοσιογράφου ελέγχονται ως αμφίβολες…
4. Στην εφημερίδα London Telegraph, ο Μπασίρ Κουρέσι, κάτοικος του Αμποταμπάντ, απέρριψε την εκδοχή ότι ο Μπιν Λάντεν και η οικογένειά του ζούσαν στο χωριό του. Αν και από την επιδρομή έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού του, παρόλα αυτά απέρριψε την όλη ιστορία, λέγοντας: «Κανείς δεν το πιστεύει. Δεν έχουμε δει ποτέ Άραβες εδώ γύρω. Δεν ήταν εδώ». Πρώην αξιωματούχοι της ISI υποστήριξαν αυτή τη θεωρία σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι «…κάποιος σκοτώθηκε από αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής, αλλά δεν ήταν ο μπιν Λάντεν. Ο πραγματικός μπιν Λάντεν ήταν ήδη νεκρός», είπαν, και συμπλήρωναν με νόημα: «Οι ΗΠΑ το γνώριζαν. Απλώς δεν ήξεραν πού και πότε είχε πεθάνει»!
5. Μια άλλη θεωρία που προωθείται από το ιρανικό καθεστώς λέει ότι οι ΗΠΑ συνέλαβαν και κράτησαν τον μπιν Λάντεν για χρόνια πριν τον σκοτώσουν. Φοβούμενοι ότι ο εξαναγκασμός του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη του κόσμου να δικαστεί στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νεκρούς ενόρκους ή χειρότερα, στην αθώωση, οι Αμερικανοί τον εκτέλεσαν και σκηνοθέτησαν τον θάνατό του με μια χολιγουντιανή επιδρομή. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι η δολοφονία του μπιν Λάντεν ήταν ένα κόλπο από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να εξασφαλιστεί εκλογική νίκη, παρόλο που οι προεδρικές εκλογές απείχαν περισσότερο από ένα χρόνο εκείνη την εποχή.
6. Σύμφωνα με την πιο κοντά στην πραγματικότητα θεωρία: «Ο μπιν Λάντεν ήταν ήδη νεκρός και όταν Ηνωμένες Πολιτείες το επιβεβαίωσαν, έστησαν την επιδρομή στο Αμποταμπάντ»! Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είτε είχαν συλλάβει τον μπιν Λάντεν μετά την επιδρομή στην Τόρα Μπόρα είτε ότι πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια πολύ πριν από το 2011.
Να κλείσουμε λέγοντας ότι (όπως έχει ακουστεί) τα τελευταία λόγια του μπιν Λάντεν, λίγο πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των Αμερικανών ήταν: «Μην ανάβετε το φως…», κάτι σαν εκείνο το «Φως περισσότερο φως» του Γκαίτε…
Ερμηνεύοντας αλληγορικά τα στερνά λόγια του Παγκόσμιου Τρομοκράτη θα λέγαμε πως ήθελε να πει: «Αφήστε τον κόσμο στο σκοτάδι…». Ή κάτι τέτοιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα