Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συγκέντρωση συνταξιούχων στα δικαστήρια Καλαμάτας κατά την εκδίκαση των 9 συλληφθέντων του ναυαγίου της Πύλου

Κάλεσμα στη συγκέντρωση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας στα δικαστήρια την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 ώρα 9:00 το πρωί κατά την εκδίκαση των 9 συλληφθέντων του ναυαγίου της Πύλου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Καλαμάτας, το πρωί της Τρίτης 21 Μάη, έξω από τα δικαστήρια. Την ημέρα που δικάζονται οι 9 συλληφθέντες, ως υπεύθυνοι του ναυαγίου στην Πύλο, το οποίο κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, ανάμεσα τους μανάδες και μικρά παιδιά. Αυξάνοντας έτσι τον αριθμό με πνιγμένους ανθρώπους στα νερά της Μεσογείου και μεγαλώνοντας παράλληλα τον αριθμό σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, από τα εγκλήματα και τους πολέμους που δημιουργεί και συντηρεί το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωταγωνιστές και συνενόχους τα κράτη μέλη της.
Όλοι αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι ΝΑΤΟ- Ε.Ε. και η πολιτική που ακολουθούν στηριζόμενοι από τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά.
Καλούμε το λαό της Καλαμάτας ανεξαρτήτου ηλικίας να συμμετέχει στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τρίτη 21 Μάη, για να δυναμώσει η φωνή μας και η φωνή των λαών συνολικότερα, ενάντια σε αυτή την πολιτική που γεννάει πόλεμο – φτώχεια – Φασισμό.
Να μεγαλώσει το ρεύμα ενάντια στις αποφάσεις της Ε.Ε. παλιές και νέες όπως το νέο σύμφωνο για την μετανάστευση που οδηγεί στην κατάργηση της συμφωνίας της Γενεύης, ενάντια στις συμφωνίες της Ε.Ε. με την Τουρκία, που εγκλωβίζουν τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τους κοστολογούν με συγκεκριμένη τιμή <<το κάθε κεφάλι>>, ώστε να πουλιούνται σαν φτηνό εργατικό δυναμικό και εάν δεν τους κάνει κάποια παρτίδα ανθρώπων, τους πουλάνε σε άλλη τιμή σε τρίτες χώρες.
Όλοι μαζί να πιέσουμε και να απαιτήσουμε την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα και τη δικαστική καταδίκη των πραγματικών ενόχων.
Ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει.
Ή τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα