Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Βαφή αυγών: Πώς θα την αφαιρέσετε από τα ρούχα ή τα χέρια


Υπάρχουν πολλά κόλπα ώστε να βγάλετε την βαφή τόσο από τα χέρια σας όσο και από τα ρούχα σας
Το βάψιμο των αυγών είναι μια πολύ ωραία διαδικασία, ωστόσο αυτό που δεν είναι ωραίο, είναι η βαφή αυγών, που δεν εννοεί να βγει από τα χέρια- και ίσως τα ρούχα- όσο κι αν τα τρίψεις επίμονα με σφουγγάρια, σύρματα, γυαλόχαρτα και καλέμι.
Πρώτα από όλα, να τονίσουμε- πιθανόν συμβουλή για την επόμενη φορά- πως η χρήση γαντιών θεωρείται απαραίτητη, παρότι ακόμα κι έτσι μπορεί η βαφή να περάσει και λερωθεί το δερμα.
Πώς θα αφαιρέσετε την βαφή αυγών από τα χέρια
Αν βέβαια, βάψατε τα αυγά σας και τα χέρια έμειναν κόκκινα, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
  • Για να βγάλετε τη βαφή των αυγών από το δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασετόν.
  • Για μια πιο φυσική λύση, μπορείτε να φτιάξετε ένα scrub και να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα με λάδι μαγειρέματος και ζάχαρη ώστε να τρίψετε τα χέρια σας.
  • Μια άλλη λύση είναι το ντεμακιγιάζ ματιών που θα απομακρύνει την βαφή άμεσα.
  • Επίσης, μια λύση είναι η μαγειρική σόδα με λευκό ξίδι που είναι ιδανική και για την κατσαρόλα στην οποία έβαψες τα αυγά.
  • Αν έχετε χρησιμοποιήσει χρώματα ζαχαροπλαστικής, τότε χρησιμοποιήστε λίγο χοντρό αλάτι και ξίδι.
Πώς θα αφαιρέσετε την βαφή αυγών από τα ρούχα
  • Ταμπονάρετε τον λεκέ με λίγο χαρτί, χωρίς να τον πιέζετε γιατί μπορεί να ποτίσει περισσότερο. Στη συνέχεια γυρίζετε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά, βάζετε το ρούχο κάτω από τη βρύση και ξεπλένετε με νερό την μπογιά. Αμέσως μετά το πλένετε με το απορρυπαντικό σας στη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα.
  • Αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα παραμένει, αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε κανονικό απορρυπαντικό για να το πλύνετε. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μαγειρική σόδα και ξίδι.
  • Αν έχετε λερωθεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής, τότε χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Επίσης, όπως και στο μελάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με λευκό ξίδι ενώ μπορείτε και να ψεκάσετε λακ μαλλιών στον λεκέ, τρίβοντάς τον με ένα σφουγγαράκι μεχρι να διαλυθεί ο λεκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα