Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Γεωμαγνητική καταιγίδα στην Ελλάδα - Η συνθήκη για να την δούμε


Ανάρτηση για το ενδεχόμενο να ξαναεμφανιστεί βόρειο Σέλας στον ελληνικό ουρανό έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.
Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί τι πιθανότητες υπάρχουν να εμφανιστεί ξανά βόρειο Σέλας το επόμενο διήμερο στην Ελλάδα και ποιες είναι οι συνθήκες που ευνοούν μία τέτοια περίπτωση.
«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο;» διερωτάται ο Σάκης Αρναούτογλου.
Όπως εξηγεί «Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίηση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό!».
Σημειώνει βέβαια, ότι «οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο».
Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία)] εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου.
Όπως διευκρινίζει στη συνέχεια «εάν εμφανιστούν γεωμαγνητικές συνθήκες G4, έντονα σέλαα θα είναι ορατά σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, οπότε δεν αποκλείεται να τα ξαναδούμε και πάλι στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας μας μιας που και από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές οπότε θεωρώ πως αξίζει μια συχνή ουράνια ενατένιση απ όπου κι αν βρίσκεστε ή θα βρεθείτε!» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα