Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αναφορά Μαντά στους υπουργούς – Ζητά αναβολή εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για ξαπλώστρες-ομπρέλες


Αναφορά στη Βουλή, με την επιστολή του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, με το σχετικό αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και με το σχετικό ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, για την αναβολή εφαρμογής της νέας νομοθεσίας σχετικά με τις ξαπλώστρες-ομπρέλες στον αιγιαλό, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.
«Είναι απαραίτητο τα υπουργεία σας να εξετάσουν τη δυνατότητα παράτασης της εφαρμογής των διατάξεων του νέου νόμου μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια σημαντική ανάσα σε πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και πραγματοποιούν απλή χρήση αιγιαλού, παρέχοντάς τους τα χρονικά περιθώρια να προχωρήσουν ομαλά και συντεταγμένα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συμμόρφωσης προς τις προβλέψεις του νέου νόμου» σημειώνει ο βουλευτής κ. Μαντάς στην αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Ο Περικλής Μαντάς τονίζει ακόμη ότι είναι «σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει σε πάρα πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού λόγω της άμεσης εφαρμογής του νόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τουριστική περίοδος για πολλές από αυτές έχει ήδη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλες δυσκολίες προσαρμογής τους στις προβλέψεις του νέου νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα