Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Πράσινος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψήφιους

Ενδοοικογενειακός καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της  πολύωρης συνεδρίασης στην Αθήνα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των βουλευτών Μεσσηνίας του κόμματος (Δ. Κουσελάς, Ν. Γιαννακοπούλου, Οδ. Βουδούρης), του γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας Χρ. Χριστόπουλου και του υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θαν. Κανελλόπουλου, με θέμα το κλείσιμο των ψηφοδελτίων στο Νομό, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.


Οι μόνοι βέβαιοι υποψήφιοι που προκρίθηκαν με πλήρη συμφωνία των παριστάμενων μελών είναι ο σημερινός δήμαρχος Αβίας Π. Μπασάκος για το Δήμο Δυτικής Μάνης και ο λογιστής Κ. Δημητρακόπουλος για το Δήμο Οιχαλίας.

Ήρεμο ήταν το κλίμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Δήμο Τριφυλίας, όπου αποφασίστηκε να υπάρξει ένας ακόμη γύρος συνάντησης μεταξύ των Δ. Σωτηρόπουλου και Θ. Πετρόπουλου, μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.


Από και πέρα, όταν η συζήτηση έφτασε στους υποψήφιους για τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης τα πνεύματα οξύνθηκαν, με πρωταγωνιστές του τρεις βουλευτές του Νομού.

Για το Δήμο της Πύλου αποφασίστηκε, τελικά, να στηθούν είτε κάλπη είτε να γίνει δημοσκόπηση, προκειμένου ένας εκ των Ηλ. Κανάκη και Αν. Τσορώνη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Η διαδικασία που θα προκριθεί θα είναι μετά από απόφαση των δύο υποψηφίων. Αυτό θα ξεκαθαριστεί σήμερα.

Τα πράγματα αγρίεψαν όταν έφτασε η σειρά του Δήμου Μεσσήνης. Με τη λογική ότι για να κερδηθεί ο συγκεκριμένος θα πρέπει να υπάρξει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, η μία πρόταση έλεγε να γίνει ακόμα μία προσπάθεια συμβιβασμού μεταξύ των υποψηφίων και σε εύλογο χρονικό διάστημα να επικρατήσει ο καλύτερος μέσω προκριματικών εκλογών, μεταξύ των μελών. Η αντίθετη άποψη υποστήριζε ότι ο Θ. Αβιζιώτης είναι η ιδανικότερη λύση, μετά το «τορπίλισμα» των διαδικασιών από τον Ν. Τζώρτζη.

Τελικά, μετά από δίωρη σχεδόν ανταλλαγή απόψεων, όχι σε πολιτισμένο επίπεδο, αποφασίστηκε στις 23 Αυγούστου που θα συνέλθει και πάλι η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα να προταθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο η διαδικασία των προκριματικών εκλογών. Όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει τίθεται αυτομάτως εκτός της διαδικασίας αξιολόγησης.

Για το Δήμο Καλαμάτας δεν υπήρξε καμία συζήτηση, αλλά, σύμφωνα με εκτίμηση των μελών της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

5 σχόλια:

  1. Είναι λογικό ο κάθε βουλευτής να θέλει δεκανίκι του τον κάθε δήμαρχο!!!!
    γι αυτό ο καθένας στηρίζει τον ....δικό του και έτσι δημιουργουνται τα στεγανά, οι υπόγειες διαδρομές και τα κατεστημένα!!!!
    Αν θέλει ο Γιώργος ορίζει τους βουλευτές μέχρι δύο εκλογές!!! Μετά αλλοι! Έτσι θα υπάρξει ανανέωση και θα σπάσουν τα στεγανα της οικογενειοκρατίας και άλλα! Αλλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε, πως κοροιδεύουν τον κόσμο!
    Επιτέλους τα κόμματα ας περιοριστούν στη βουλή! ¨οχι (στα κόμματα) στα συνδικάτα, οχι στους δήμους, όχι παντου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούστε τι σκέφθηκα!
    Λες να μην θέλει κανείς να μπει μπροστά, ώστε να χρεωθεί ο άλλος την σίγουρη ήττα;
    Οι καημένοι, αυτό δε το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, αλλά και στο Π.Α.Σ.Ο.Κ. αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν!!!!
    Να τους κάνω εγά μία πρόταση!
    Να μπεί άλλος μπροστά, που να πιστεύει στο νέο δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!
    Ας πούμε ο Τσιρώνης, ο Μπουγατσος, ο Αλέρτας, ο Γεωργιοπουλος, ο Σερέτης και τόσοι άλλοι!
    Αν θέλουν να νικήσουν!
    Ποιός όμως τολμάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ, με κουτσό άλογο να νικήσουν;
    Απλά μαθηματικά είναι, ας ξυπνήσουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι θα στεναχωρηθούν, αλλά τι να γίνει. Και ο Πετρόπουλος και πολύ περισσότερο ο Σωτηρόπουλος είναι βέβαιο ότι θα χάσουν! Αυτοί που πιστεύουν στο νέο δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, είναι, δυστυχώς για αυτούς περισσότεροι, πιο πολλοί. Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ, άν ήθελε να ξερδίσει τις εκλογές, θα έβαζε για υποψήφιο Δήμαρχο κάποιον απο τους Γαργαλιάνους. Αλλά αυτοί, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υποσκάπτουν τον Παπανδρέου ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα