Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η μάχη της Τριφυλίας! Η μάχη των υποψηφίων Δημάρχων!

         Γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

Αντιφατικές στρατηγικές και σχέδια χαράσσουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Μεσσηνία, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Νοεμβρίου που θα αναδείξει τους νέους αναβαθμισμένους «ηγέτες» των τοπικών κοινωνιών, που πιστεύουν ότι θα έχουν ρόλο «μικρού πρωθυπουργού».

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα προτάξουν τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του σχεδίου «Καλλικράτης», και τα εξ' αυτού οφέλη, οι δε υποψήφιοι της Ν.Δ. θα προσπαθήσουν να δώσουν καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά στην ψήφο των πολιτών, όπως ακριβώς τα σχεδιάζει η Ρηγίλλης!!!

Οι πολίτες ζαλισμένοι, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι, και απαντούν ήδη, μηδενιστικά κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και στους όποιους λακέδες των, διαλέξουν να τα εκπροσωπήσουν.

Το μέγεθος των καινούργιων Καλλικρατικών Δήμων από την άλλη, δεν επιτρέπει σε πολλούς χαρισματικούς ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών, να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την πιθανότητα, να αποφασίσουν αυτοί με τους συμπολίτες των για τα πράγματα που τους αφορούν!

Είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος, ότι μπορεί να φτιάξει συνδυασμό, σε τόσο μεγάλες περιφέρειες Δήμων, με μοναδικό του όπλο, την προσωπική του φερεγγυότητα!

Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο! Θα κατέβουν τελικά και θα .... επικρατήσουν οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν από μεγάλους οργανισμούς ή άλλα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα όπως αυτά, που βλέπουν με την μία ή την άλλη μορφή το τελευταίο καιρό, το φως της δημοσιότητας.

Ποιες επιλογές μένουν λοιπόν στον πολίτη; Τι πρέπει να κάνει; Πως μπορεί και τον αποτροπιασμό του στα κόμματα να δείξει, απορρίπτοντας τις συσκευασίες «δύο σε ένα»» που του προσφέρουν με τους χρισμένους υποψήφιους (που πλέον δεν θα λέγονται χρισμένοι αλλά ότι έχουν την .....πολιτική στήριξη του κόμματος) και τα άλλα συμφέροντα να αποκρούσει, όπως π.χ. αυτά που εκδηλώνονται με τις κοινές συσκέψεις  και ανακοινώσεις των ήδη, δημάρχων κ.α. αλλά και τους άξιους και ικανούς να προωθήσει;

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν υπάρχει καμία!

Είναι καταδικασμένος! Το ψευτοδίλλημα που θα προκύψει, θα είναι μόνο για όσους θέλουν να έχουν στο μυαλό τους, την ψευδαίσθηση ότι διάλεξαν!

Αυτό σημαίνει έλλειψη δημοκρατίας στην ουσία! Και το όποιο έλλειμμα βέβαια, το πληρώνει όπως πάντα, ο Λαός!!!!!

Κουράγιο!

12 σχόλια:

  1. Τα δικά σου, δικά μου
    Και τα δικά μου, δικά μου!που λέει και ο καραγκιόζης!
    Πολύ καλό ,πολυ καλό, πάρα πολύ ωραίο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πάντα, ζητούμενο, αγαπητέ αλχημιστή, ήταν η δημοκρατία!!!!
    Γι αυτό παλαίψαμε, γι αυτό αγωνιστήκαμε! Δεν έχει σημασία που δεν νικήσαμμε. Αξία έχει πως δεν παραδοθήκαμε και ούτε θα παραθοδούμε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον δεν είμαστε ενεργοί πολίτες και η μόνη ενασχόληση μας με τα κοινά είναι το ότι ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια τότε η λέξη "Δημοκρατία" μένει κενή από νόημα.

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να αγωνιστώ, αλλά δεν ξέρω πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπου ανάμεσα στην Τρίτη και την Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δημοκρατία δεν χαρίζεται. ΚΑτακτιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο πιο μεγάλη και αλόγιστη είναι σε υπερβολή η Δημοκρατία, τόσο πιο σκληρή και φοβερή είναι η τυρρανία που ξεπηδά μέσα απο αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάχη για την Δημοκρατία είναι μάχη για την ανθρωπιά! Αξίζει να την δώσουμε!
    Μας λείπει. Την χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς είναι αλήθεια!
    Η ψήφος είναι το όπιο της Δημοκρατίας!
    Αντισταθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω πως στην εποχή μας, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι μια μεγάλη και έντονα συγκαλυμένη απάτη που λειτουργεί χειραγωγικά!
    Αρνούμαι και εγώ ν;α την δεχτώ και διαμαρτύρομαι όπως και εσεις!
    Είναι όμως αρκετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .....Αξίζει να καταστραφείς...
    Ο Αγώνας για την δημοκρατία είναι αγώνας για τους ανθρώπους!Διαδώστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημοκρατία; Τι είναι αυτό, τρώγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα