Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Φιλιατρά: Πλήρωσε ακριβά το κάψιμο ξερών χόρτων παρά την απαγόρευση – Φυλακή και βαρύ πρόστιμο

Φυλακή και βαρύ πρόστιμο είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε άνδρα που χθες το πρωί αποφάσισε να κάψει ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρα στα Φιλιατρά παρά τη σχετική απαγόρευση λόγω της αντιπυρικής περιόδου.
Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:
«Προφυλακιστέος κρίθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας ημεδαπός ο οποίος έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ.Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, χθες 23 Μαΐου 2024 και ώρα 08:52.
Είχε συλληφθεί χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148€ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».
Με αφορμή την απόφαση αυτή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα δείξουμε καμία απολύτως ανοχή σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές».Όλο το κείμενο της ανάρτησης του Βασίλη Κικίλια
Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.
Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.
Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα