Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Τα Λελώνεια θα αναβιώσουν και φέτος στα Φιλιατρά

Τα Λελώνεια θα αναβιώσουν και φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα στα Φιλιατρά στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Εκεί το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά στις 10.15 επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Πανάγου Λελώνη που βρίσκεται δίπλα από το ναό.
Θα γίνει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.
Στις 10.30 θα αναβιώσει το έθιμο των ιππέων. Οι ιππείς θα ξεκινήσουν από τον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, θα διασχίσουν τις οδούς Αντ. Μιχαλακέα, Ι. Μεταξά, Παναγιώταρου, Βοριανών, Κεφαλά. Θα κάνουν το γύρο της κεντρικής πλατείας και ακολουθώντας τη διαδρομή προς Λιμενάρι, οδό Ι. Σπέντζα και Πανάγου Λελώνη θα επιστρέψουν στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
Στο χρόνο αναμονής άφιξης των ιππέων, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Δήμητρα Ανδρινοπούλου, φιλόλογο, εκπαιδευτικό - αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Τριφυλίας. Θα ακολουθήσει η απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στους ιππείς.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο    Δήμος Τριφυλίας, η Κοινότητα Φιλιατρών, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας.   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα