Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Κάθειρξη 7 ετών σε θρασύ Ρομά που δε δίστασε να απειλήσει μάρτυρα

«Αναίμακτο» ήλπιζε ότι θα ήταν το χθεσινό πέρασμά του από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο σε κλοπές, για πράξεις που είχε κάνει το 2011. Τελικά, όμως, είδε να ανοίγει η πόρτα των κρατητηρίων και όχι μόνο δεν το πίστεψε, αλλά στράφηκε με απειλές και κατά μάρτυρα.
Αρχικά επιχείρησε μέσω του δικηγόρου του να πάρει αναβολή και να μη δικασθεί η υπόθεση, όμως το δικαστήριο δε δέχτηκε τα αιτήματα και διέταξε την πρόοδο της δίκης.
Τον πέταξε κάτω
Μάρτυρας κατέθεσε ότι το Δεκέμβριο του 2011, πηγαίνοντας στο σπίτι του, το οποίο βρισκόταν απέναντι από αυτό του πατέρα του, είδε ένα αυτοκίνητο να έχει σταματήσει περίεργα και να ενοχλεί. Μάλιστα, είχε κι ένα περίεργο χαρακτηριστικό: το πορτμπαγκάζ ήταν στυλωμένο με ένα ξύλο, ώστε να μην κλείνει η πόρτα του, αυτή να παραμένει ψηλά

και έτσι να μη φαίνεται η πινακίδα κυκλοφορίας πάνω της
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε από το σπίτι του πατέρα του να βγαίνει ο κατηγορούμενος Ρομά και να φεύγει με το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε κάποιος άλλος. Όταν ανέβηκε στο σπίτι, βρήκε τον κατάκοιτο πατέρα του κάτω από το κρεβάτι, ο οποίος του είπε ότι ο Ρομά μπήκε στο σπίτι, τον τράβηξε και τον πέταξε κάτω, ενώ πήρε από το πουκάμισο 3.080 ευρώ που είχε.
Απειλές
Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με κατάθεση άλλου μάρτυρα που διαβάσθηκε, ο κατηγορούμενος, που στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από το θύμα, έκλεψε σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης από τσάντα 83χρονης 1.500 ευρώ. Σε άλλο σπίτι αφαίρεσε από το παντελόνι του ιδιοκτήτη 3.000 ευρώ. Από το δικαστήριο επισημάνθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο κατηγορούμενος έχει αναγνωρισθεί από τα θύματα ως ο δράστης των κλοπών.
Στην απολογία του ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει κάνει καμία από αυτές τις κλοπές και πως έχει πάει φυλακή για όσες έχει διαπράξει.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ διέταξε τους αστυνομικούς να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στη φυλακή.
Προς στιγμήν ο κατηγορούμενος φάνηκε να μην πιστεύει όσα συμβαίνουν, ενώ αμέσως μετά καταφέρθηκε απειλητικά εναντίον μάρτυρα, με το δικαστήριο να ακούει τις απειλές που εκτόξευσε.  Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews Φώτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα