Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στα δύο οι ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό - Άρωμα εκλογών και στο βάθος οι συντάξεις

Στα δύο έχει χωριστεί το κόμμα των ΑΝΕΛ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό.
Από χθες ήδη δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ τάχθηκαν κατά του Πάνου Καμμένου.
Συγκεκριμένα Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διαφοροποιήθηκαν με τη στάση του Καμμένου, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε να έχει γίνει δώ και χρόνια και ότι ο ίδιος ''Έχει παγώσει'' με τους ΑΝΕΛ.
Λάδι στην φωτιά έριξε φυσικά και η δήλωση του βουλευτή Κώστα Κατσίκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι το κόμμα του πρόκειται να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, πριν ο Αλέξης Τσίπρας φέρει στη βουλή προς κύρωση το σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια.
''Το ονοματολογικό των Σκοπίων από το καταστατικό μας και τα συνέδριά μας, ουδέποτε περιείχε τον όρο Μακεδονία και τη συναίνεσή μας να συμπεριλαμβάνεται σε σύνθετο

όνομα. Διαφωνούμε κάθετα στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε και θα κάνουμε πράξη τη δήλωσή μας αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση. Θα αποδείξουμε, σε όλους εκείνους που παρασύρθηκαν από το πολιτικό τέχνασμα της ΝΔ με τη κατάθεση μομφής, πίστεψαν ότι δεν είμαστε πιστοί στη θέση μας, ότι είμαστε η μόνη δύναμη για να μην κυρωθεί η συμφωνία'', ανέφερε ο βουλευτής.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε ως τρικλοποδιά την πιθανή πτώση της κυβέρνησης σημιεώνοντας ότι ο Πάνος Καμμένος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος.
Στο Βερολίνο για να πείσει τους δανειστές ο Τσακαλώτος
Στο Βερολίνο συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι επαφές τις κυβέρνησης με τους δανειστές για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.
Την Πέμπτη η αποτίμηση της αξιολόγησης της Αθήνας θα συζητηθεί στην σύνοδο των Ευρωπαίων τεχνοκρατών του Euroworking group.
Κατά την σύνοδο η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματά της και για την αναστροφή του μέτρου των συντάξεων.
Ότι δηλαδή το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό καθώς εξασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ότι η αναστροφή του δεν επηρεάζει το δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022 και ότι επιπλέον είναι και αντιαναπτυξιακό.
Η θέση που θα πάρουν οι εκπρόσωποι των υπουργών οικονομικών θα περάσει και ως εισήγηση και στο Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου ημέρας κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 στην Βουλή. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα